• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13

13. Troja/Ljungby (8/15)

Målvakter:

Wictor Ragnewall, Linus Lundin och Anton Svensson.
Nykomlingarna har en ganska bra målvaktsbesättning. Wictor Ragnewall (avstängd på grund av otillåten vadhållning oktober månad ut) är en burväktare av god allsvensk klass. Linus Lundin är också i grunden en rätt så duktig målvakt på den här nivån. Anton Svensson, som har några riktigt fina Hockeyettan-säsonger på meritlistan, är för övrigt med på korttidskontrakt. Visst - Troja har inte någon form av spetskompetens i den här lagdelen, men målvaktssidan känns i allra högsta grad stabil.

***

Backar:

Dennis Fröland, Daniel Karlsson, Niklas Enberg, Carl Ehrnberg, Carl Ernstig, Måns Hansson, Kevin Karlsson och August Nilsson.
Backsidan är helt okej. Här snackar vi om en svag trea. Dennis Fröland tillför mycket skicklighet. Tuffingen Daniel "Trucken" Karlsson har mycket rutin och gedigne Niklas Enberg har bevisat mycket i allsvenska sammanhang. Juniorlandslagsmeriterade August Nilsson är dessutom underskattad och en pålitlig pjäs. Det finns en del vettiga spelare här i övrigt. Troja har dock inte nog mycket spetskompetens och ett nog bra djup för att förtjäna något bättre än en trea, trots att det här - på förhand - är smålänningarnas bästa lagdel.

***

Forwards:

Joakim Hillding, Alexander Bjurström, Karl Olovsson, Victor Romfors, William Romfors, Tobias Törnkvist, Carl-Johan Sjögren, Julius Vähätalo, Jesper Ylivainio, Oscar Öhman, Victor Öhman, Emil Eriksson, Jesper Emanuelsson och Cameron Brown.
En lagdel som är ett tämligen stort frågetecken på den här relativt höga nivån. Joakim Hillding är utan tvivel ett vasst tillskott och Julius Vähätalo samt Cameron Brown känns väldigt spännande, om än rätt så svårbedömda. Det finns i övrigt en del bra namn här - inte minst Öhman-bröderna. Troja/Ljungby kommer säkert ha en hårt jobbande forwardsbesättning med mycket karaktär, men det finns stora offensiva brister. Det går att argumentera för att det här kan vara HockeyAllsvenskans mest tveksamma forwardsbesättning rent helhetsmässigt. Framtiden får utvisa om nog många spelare tar steg framåt i utvecklingsfasen för att inte så ska visa sig bli fallet.

Läs även:

Plats 14