• Dragskott

Tränaren: "Det är många som vill komma hit och spela för SSK. Det är väldigt stort intresse nu"

Södertälje har en forwardsplats kvar att fylla innan truppen är spikad för stunden.

Tränaren Ulf Lundberg om det faktum att ytterligare en spelare ska in.

- Ja, och nu har vi många på plats som tränar jättebra. Kör verkligen. Det är riktigt läckert att se och följa. De har anammat upplägget på ett fantastiskt sätt. Men som vi har sagt, ja. Och det är en forward. Men det är ingen brådska med det. Det ska inte vara något förhastat. Karaktären är jätteviktig. Det är därför vi väljer att vara noggranna i rekryteringsprocessen. Vi tittar jättebrett. Och, vilket är jättekul, det är många som vill komma hit och spela för SSK. Det är väldigt stort intresse nu, säger SSK:s tränare till Hockeypuls.

SSK - som har en bra säsong bakom sig - siktar på att ta nästa steg den kommande säsongen.

- Jag drömmer om att vi ska ta nästa steg i vår verksamhet. Att alla ska vara med på båten och driva åt samma håll. Med fansen här och engagemanget kan det vara en ruggig kraft, säger Ulf Lundberg.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Forward med allsvenska meriter till Östersund

Östersund förstärker forwardsbesättningen. Det handlar om Emil Fahlander, uppger Östersunds-Posten.

Sundsvallsprodukten är bokförd för 47 matcher i HockeyAllsvenskan.

Den 22-årige forwarden kommer närmast från spel i Visby/Roma, där han noterades för 16 poäng på 37 matcher den gångna säsongen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Ytterligare två toppspelare till Troja/Ljungby

Troja/Ljungby fortsätter värva namnkunniga pjäser i jakten på en snabb comeback till HockeyAllsvenskan.

Det handlar dels om Carl-Johan Sjögren. Den 27-årige forwarden med de allsvenska meriterna kommer närmast från två framgångsrika säsonger i Skövde.

Forwarden Johan Lindholm utgör det andra namnet. SHL-meriterade Lindholm inledde den gångna säsongen i Tyringe och öste in poäng, varpå han hamnade i Huddinge i ett senare skede.

***

På tal om Trojas lagbygge. Det står dessutom klart att tvåvägsbacken Anton Johansson stannar kvar.

Dela inlägg:
  • Dragskott

SHL-klubben ska sälja aktier till fans och sponsorer: "Vi gör det här för att få en stabilitet och för att SHL-äventyret inte ska bli en kortsiktig variant"

Timrå har en stabil ekonomisk situation, men siktar på att få ännu bättre förutsättningar till följd av en aktieförsäljning till fans och sponsorer.

Klubbchefen Jörgen Wahlberg om vad han tror om intresset för ovanstående.

- Stort. Vi har tittat på andra klubbar och vad de har lyckats med. Här är sponsorer och supportrar en viktig del i framtidssatsningen och hur det kommer se ut för oss. Vi gör det här för att få en stabilitet och för att SHL-äventyret inte ska bli en kortsiktig variant. Vi ska etablera oss och då behöver vi externa medel, säger Tik:s klubbchef till Hockeypuls.

Det återstår att se exakt hur pengarna kommer användas.

- Vi gör det som ett tillskott, det är inget som vi behöver göra akut för då hade vi gjort det redan under förra säsongen. Vi gör det för att kunna investera i saker som gör att vi ska kunna bli starkare. Sedan om vi investerar pengarna i personal eller köper en spelare eller lägger det i anläggningen är inte beslutat. Det blir en styrelsefråga, säger Jörgen Wahlberg.

Dela inlägg:
  • Dragskott

SHL-klubben backade med hela tolv miljoner kronor

Malmös säsong blev framgångsrik rent sportsligt med tanke på semifinalavancemanget, men ett stort bakslag rent ekonomiskt.

Förlusten för den gångna säsongen landade på hela tolv miljoner kronor.

Mats Larsson (ordförande i skåningarnas holdingbolag) om vad klubben har vidtagit för åtgärder för att få en budget i balans nästa säsong.

- Vi sänker våra kostnader totalt med tio miljoner, det är inte bara spelarbudgeten vi har sänkt. Och vi får tio miljoner mer in i tv-pengar, säger han till Sydsvenskan.

Noterbart är att Redhawks har budgeterat med ett publiksnitt på 6.000 åskådare, vilket är en minskning med 900 per match i jämförelse med den gångna säsongens budget.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Plus i kassan för SHL-klubben - gick med 1,3 miljoner kronor i vinst

Luleå missade kvartsfinal - men lyckades ändå göra ett ekonomiskt plusresultat för den gångna säsongen.

Vinsten landade på 1,3 miljoner kronor.

LHF har därmed ett eget kapital på 9,2 miljoner.

Vd:n Stefan Enbom om resultatet.

- Hela organisationen har jobbat intensivt med att öka våra intäkter och sänka kostnaderna för att få en ekonomi i balans före kvartsfinal. De största resultatförbättringarna är inom sporten med sänkta personalkostnader och även lägre kostnader för övrigt, exempelvis resor och material. Därför är det mycket glädjande att vi har kunnat redovisa en så kraftig resultatförbättring för säsongen 2017/2018 utan att vi gick till kvartsfinal med SHL-laget, säger Luleås vd till klubbens hemsida och fortsätter:
- Utsikten för kommande säsong är mycket goda när det gäller vår ekonomi. Vi har kunnat lägga en budget som uppvisar ett positivt resultat före kvartsfinal trots något ökade kostnader inom Sporten, vilket till stor del kunnat möjliggöras genom ökade SHL-intäkter.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Timrå-tränaren: "Vi är inte bättre tränade än andra lag, alla lag tränar i stort sett likadant"

Modo fick in spelare sent under de sista SHL-säsongerna och hade inte möjlighet att ha gruppen samlad redan från start på försäsongsträningen, vilket Timrå-tränaren Fredrik Andersson - som har ett förflutet i Öviksklubben - ser som ett problem.

Medelpadingarnas tränare om sitt resonemang i sammanhanget.

- Det tar längre tid att svetsa samman när man träffas först när man går på is första augusti. Alla känner inte varandra och det blir en längre inkörningsperiod. Men den inkörningsperioden var vi i Timrå klar med när vi gick på is då vi redan haft två gemensamma team buildings och killarna hade gjort saker tillsammans själv, som att ha spelat padel och golftävlingar. Sånt har jag inte upplevt tidigare, säger Fredrik Andersson till Hockeypuls.

Timrås succétränare utvecklar resonemanget ytterligare.

- Jag tror alla elitlag är lika bra tränade, men det viktigaste är att få ihop gruppen. Att killarna lär känna varandra. Vi är inte bättre tränade än andra lag, alla lag tränar i stort sett likadant, men jag tror att få ihop gruppen, att alla respekterar varandra från dag ett. Alla tycker inte om varandra, men alla ska respektera varandra, det är min filosofi. Och så måste man tävla varje träning och det har hänt att jag fått blåsa av träningar och peka med hela handen, men det var inte ofta, säger han.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Brynäs har inte gett upp hoppet om klassforwarden

Aaron Palushaj är som bekant högaktuell för KHL-spel med Dinamo Minsk, tillika klubben som han har ett förflutet i.

Brynäs har dock på intet sätt gett upp hoppet om poängmaskinen.

Sportchefen Stefan Bengtzén förhandlar med Palushaj, uppger han för Hockeypuls.

Jänkaren väntas ta ett beslut inom kort.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskotts avslöjande bekräftat: Forward med allsvenska meriter till Hockeyettan-laget

Dragskott avslöjade som bekant att Robin Sjörén är klar för Hockeyettan-nykomlingarna Segeltorp.

Nu är det officiellt att forwarden med de allsvenska meriterna är klar.

"En forward med många kvaliteter som närmast kommer från spel i... Ja, ni gissade rätt han kommer från Huddinge. Robin har meriter från Allsvenskan samt lagslagsmeriter från juniortiden", skriver Segeltorp på hemsidan.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Linköpingsbekantingen hamnar i Tranås

Mathias Karlsson lämnar Kallinge/Ronneby efter två säsonger i klubben. Tranås är den nya klubbadressen.

Den 22-årige centern har noterats för tio poäng på 57 matcher under tiden i Krif.

Karlsson har i övrigt bland annat ett förflutet i Linköping och kan ståta med 17 SHL-bataljer på meritlistan.

Klubbchefen Stefan Fransson om nyförvärvet.

- Mathias är en karaktärscenter som vi hämtar från Kallinge, blir den sista pusselbiten på centersidan. En center som tar ett stort ansvar i det defensiva spelet. Han sätter alltid laget i första hand och gör jobbet i varje byte, en ledare på isen. Med Mathias så får vi rätt balans i det offensiva och defensiva spelet. Mathias blir också en viktig kugge i vårt boxplay, säger Taif:s sportchef till klubbens hemsida.

Dela inlägg: