Dragskott

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Skellefteå lånar backtalangen

Oskar Asplund - som bokfördes för en SHL-match med Rögle i fjol - får en ny chans i den svenska högstaligan.

Den här gången handlar det om en utlåning till Skellefteå.

Det rör sig tills vidare om två matcher.

Uppsala-sonen med juniorlandslagsmeriterna har gjort väldigt bra ifrån sig i HockeyAllsvenskan den här säsongen och mäktat med 20 poäng på 23 bataljer.

SKE har en del avbräck på backsidan som läget är nu.

- En ung back som gjort det jättebra i HockeyAllsvenskan i år och varit en ledande back i sitt lag. Han kommer täcka upp under en kortare tid när vi har lite frånvaro på backsidan, exakt hur många matcher återstår att se, säger general managern Erik Forssell till hemsidan.

Dragskott

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Örebro nästa

Radek Muzik har haft det tungt den här säsongen och konkurrensen på forwardsfronten har blivit så mycket större efter att Luleå värvat både Mario Kempe och Tomi Sallinen.

Nu är det klart att den 21-årige forwarden lämnar LHF i syfte att få bättre möjligheter till mer speltid.

Örebro blir nästa anhalt och avtalet gäller säsongen ut.

General managern Stefan Bengtzén om tillskottet.

- För oss är det viktigt att förstärka vår trupp. I Radek får vi in en intensiv spelare som kommer att bidra med en bra energi och en stark kämpaglöd. Radek ansluter till oss direkt och är aktuell för spel redan i morgondagens match mot HV71, säger ÖHK:s general manager till klubbens hemsida.

Dragskott

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

SHL-laget breddar truppen

Linköping breddar truppen med tvåvägsforwarden Jasse Ikonen.

Kontraktet sträcker sig över de sju kommande veckorna, uppger LHC via hemsidan.

Den 32-årige finländaren kommer närmast från spel i den finska högstaligan, där han har noterats för fyra poäng på 15 matcher den här säsongen.

Ikonen är bokförd för hela 505 bataljer i samma liga genom åren.

Dragskott

Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Besked om Adam Plant

Adam Plant har inte spelat hockey den här säsongen på grund av skadebesvär. Under måndagen kom ett besked om kanadensarens spelarkarriär.

Det blir närmare bestämt ingen fortsättning, meddelar Björklöven på hemsidan.

Den 27-årige backen om beskedet.

- Det är ett väldigt känslosamt beslut och jag när åkte hem innan säsongen förra säsongen var slut var jag helt övertygad om att jag skulle återvända i augusti. Tyvärr blev det inte så men jag är väldigt tacksam och stolt över att jag spelat i Björklöven. Det är oerhört fina människor där och Per Kenttä har varit väldigt hjälpsam och förstående under hela den här processen. Jag kommer att hälsa på i Umeå igen och förhoppningsvis blir det redan nästa säsong som jag tar plats uppe med Green Devils och hejar på laget i SHL, säger Adam Plant till Björklövens hemsida.

AHL-meriterade Plant anslöt till Västervik säsongen 2019/2020 - en säsong som avslutades i Björklöven och där han stannat fram tills nu.

Dragskott

Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån

Backen lämnar det allsvenska laget

Theo Nordlund - som har bokförts för 71 matcher (inklusive HockeyAllsvenskan-slutspelet) med Kristianstad de senaste åren - lämnar Skåne-klubben tidigare än väntat.

"Kristianstad IK och Theo Nordlund har valt att gå skilda vägar. Vi tackar Theo för hans insatser i KIK och önskar honom all lycka i framtiden!", meddelar Kristianstad på hemsidan.

Den 20-årige backen med U18-landslagsmeriterna har i övrigt bland annat ett förflutet i Frölundas organisation.

Dragskott

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Luleå värvar igen - välmeriterad forward till Norrbottenslaget

Luleå fortsätter att agera på forwardsfronten. Under måndagen blev det som bekant officiellt att VM-meriterade Tomi Sallinen värvas i breddsyfte. Inte nog med det.

Inget är officiellt ännu, men Expressen kan avslöja att välmeriterade Mario Kempe är överens med LHF och väntas presenteras inom kort.

En artist som bland annat kan stoltsera med NHL-meriter och en hel del Tre Kronor-erfarenhet.

Rutinerade Kempe besitter ett gediget offensivt register och är en spelartyp som LHF är i stort behov av. En mönsterbrytare med det lilla extra framåt.

Orosmolnet för norrbottningarnas del är att Mario Kempe inte har spelat någon match sedan förra säsongen på grund av skadebesvär. Han uppges dock numera vara fullt återställd.

Dragskott

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Johan Garpenlöv tar över

Djurgården är förvisso trea i HockeyAllsvenskan, men kraven är väldigt höga på Stockholmslaget och det är redan hela 13 poäng upp till förstaplacerade Modo.

Under måndagen blev det officiellt att Djurgården vidtar åtgärder i båset till följd av sportsliga omständigheter.

Det blir välmeriterade Johan Garpenlöv som ersätter Joakim Fagervall. Garpenlövs främsta merit som tränare är förbundskaptensposten i Tre Kronor.

Noterbart är att Johan Garpenlöv har ett förflutet i Djurgården - både som tränare och spelare.

Sportchefen K-G Stoppel om förstärkningen i båset.

- Vi får in en bra ledare med en stark Djurgårdsförankring. Johan vet hur saker och ting fungerar i föreningen. Han har även arbetat med Marcus Ragnarsson tidigare och de två känner varandra väl, vilket är en fördel, säger Djurgårdens sportchef till hemsidan.

Dragskott

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Finländare med VM-meriter till Luleå

Luleå - som har en del skador - breddar laget med rutinerade Tomi Sallinen, som ansluter på ett avtal för resten av säsongen.

Den 33-årige forwarden med VM-meriterna har flera SHL-säsonger på meritlistan.

Det har blivit spel i Leksand, Djurgården, Färjestad och Brynäs tidigare för liraren, som i övrigt bland annat har erfarenhet från spel i den schweiziska högstaligan.

LHF kommer värva mer framöver.

- När Tomi blev tillgänglig för oss så passade det rätt bra, utifrån att vi avancerat i CHL-slutspelet och även fått några skador. Vi känner att han kommer kunna passa bra in hos oss med sitt spelsätt och användbarhet, säger general managern Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida och fortsätter:
- Arbetet med att hitta ytterligare en forward till laget fortsätter dock och påverkas inte av att vi nu kommit fram till en bra lösning med Tomi.

Dragskott

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

SHL-laget förstärker backbesättningen

Brynäs förbättrar backsidan med rutinerade Mikko Niemelä.

Det handlar om ett lån från Kärpät säsongen ut.

Den 32-årige pjäsen har massvis med erfarenhet från spel i den finska högstaligan.

Lägg därtill att han har fått prova på spel i landslaget.

Sportchefen Johan Alcén om vad finländaren kan tillföra.

- Mikko har vunnit mycket, har massvis av rutin och dessutom erfarenhet från landslagsspel. Han är en omtyckt lagkamrat och är bekant med vårt sätt att spela så han kommer att komma in i det snabbt. Han är en defensiv back med bra storlek som spelar ett uppoffrande spel. Fysiskt och rejält samtidigt som han också är väldigt rörlig på isen, säger Brynäs sportchef till hemsidan.

Dragskott

Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Oskarshamnsforwarden utlånad

Anthon Eriksson har ett framgångsrikt förflutet i Västerås sedan tidigare. Under fredagen blev det klart med en återkomst.

Den här gången i form av ett lån.

Lånet gäller tills vidare.

Den 27-årige forwarden - med 186 bataljer i HockeyAllsvenskan på meritlistan - har noterats för en poäng på 15 SHL-matcher med IKO den här säsongen.

"IKO hoppas att detta ska kunna ge Anthon mer kontinuerlig speltid", skriver Oskarshamn på hemsidan.