• Dragskott

Kristianstads succéback: "Väsby ska vi slå"

Kristianstad har möjlighet att klättra upp på förstaplatsen i AllEttan Södra i dag om skåningarna håvar in minst en poäng hemma mot Väsby.

Backklippan Fredrik Lindblom - som mäktade med en 1+3-meny nu senast hemma mot HC Dalen - inför dagens batalj.

- Det är också ett bra lag. Alla lag i AllEttan är bra. Väsby ska vi slå. Vi ska slå alla lag enligt oss själva, men vi vet ju själva att om vi går ner 5-10 procent har vi problem med alla lag. Så det gäller att vi verkligen är med från start och kör på, säger KIK-backen till 24Kristianstad.se.

Noterbart är att Kristianstad vann det senaste mötet lagen emellan med hela 6-1.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar söndagens match i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.79
X: 4.25
2: 3.65

Sexpoängsbatalj i topp åtta-striden. En mycket oviss match. Björklöven har varit relativt starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna; obesegrade under ordinarie speltid i sex av de sju senaste matcherna och fyra vinster säger en del. Vita Hästen blir en tuff utmaning. Norrköpingslaget har håvat in sex poäng på de tre senaste bataljerna och betvingade självaste Leksand nu senast. Östgötarna har dessutom 2-1 i inbördes möten. Björklöven vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Tipset är att de hemmastarka västerbottningarna styr upp det här.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar Kristianstad-Väsby i AllEttan Södra

Kristianstad - Väsby

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.17
X: 7.50
2: 8.95

Andraplacerade Kristianstad har möjlighet att klättra upp på förstaplatsen i dag om skåningarna inkasserar minst en poäng. Mycket talar för att så blir fallet. KIK har två raka trepoängare, är hemmastarka och kan ståta med ett mycket bättre lag än Väsby. Bortalaget - som körde över Valbo nu senast - ska dock inte räknas bort helt och hållet. Kristianstad vann dock enkelt när lagen möttes senast och tipset utgörs av att Skåne-gänget vinner redan under ordinarie speltid även den här gången. 

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar Västerås-Örnsköldsvik i AllEttan Norra

Västerås - Örnsköldsvik

Matchtips: 1.

Spela på Hockeyettan-matcher hos Nordicbet

En måste-vinna-match för Västerås i jakten på seriesegern. VIK föll förvisso nu senast hemma mot Piteå, men har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Örnsköldsvik är dessutom seriens sämsta lag och Västerås vann bortamötet med tre måls marginal. Västerås har ett mycket bättre lag i allmänhet och lär håva in tre poäng.

Dela inlägg:

VIK Supports tifo inför hemmamatchen mot Piteå

Dela inlägg:
  • Dragskott

Stort SHL-intresse för den kanadensiske backen

Det är känt sedan tidigare att det finns intresse från SHL-klubbar för Kodie Curran. 

Karlskrona är ett exempel i sammanhanget.

Rögle har gått så pass långt att klubben träffat den kandensiske backen och Frölunda är den senaste SHL-klubben som visat intresse, uppger MrMadhawk.se.

Den 28-årige pjäsen med AHL-meriterna har öst in poäng i den norska högstaligan den här säsongen och har en mäktig plus/minus-statistik (+51).

Dela inlägg:
  • Dragskott

Leksandsbekantingen tar över det allsvenska laget

Markus Åkerblom fick sparken som Leksandstränare i början av den här säsongen.

Nu är jämtlänningen tillbaka i HockeyAllsvenskan.

Den 48-årige tränaren tar nämligen över bottenlaget Tingsryd och ersätter Magnus Sundquist.

- En kille som brinner för hockeyn och som är väldigt revanschsugen. Vi har pratat med några namn och har fått ett väldigt bra intryck av Markus i ett läge där vi känner att vi behöver ha in en ny röst, säger klubbchefen Tomas Bergstrand till Taif:s hemsida och fortsätter:
- Det finns en stor kvalité i truppen och tillsammans med spelarna tror vi att han ska kunna hjälpa oss att hitta nya vägar till fler segrar.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Piteå besegrade Västerås - igen

Piteå besegrade Västerås på hemmaplan och lyckades även betvinga namnkunniga VIK i dagens batalj i AllEttan Norra. Segersiffrorna skrevs till 4-2.

Tredjeplacerade PHC är därmed fem poäng efter serietvåan Västerås i ett läge där norrbottningarna har spelat en match färre.

Oscar Öhman - som noterades för 1+1 - blev matchvinnare med sitt 3-1-mål i den första perioden inför 2.980 åskådare i ABB Arena.

Carl Becker (två mål), Isak Ahrling (1+1) och Olov Lundqvist (1+1) svarade också för två pinnar var.

En annan intressant notering är att Filip Eriksson räddade 33 av 35 skott i Piteå-kassen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Leksands sportchef om det senaste nyförvärvet: "Jag resonerade som så att - vi får nog ta det vi hittar"

Det blev en kamp mot klockan när Leksandssportchefen Leif Carlsson gjorde klart med Austin Madaisky, tillika klubbens senaste nyförvärv.

Kontraktet var inte klart så sent som 22:30 - det vill säga endast 1,5 timme innan transferfönstret stängde.

LIF hade även andra alternativ.

- Vi gick i tankarna om vi skulle leta efter en offensiv eller en defensiv back och jag resonerade som så att - vi får nog ta det vi hittar. Vi hade en kille till som vi jobbade med men som gick till ett annat lag och då föll det ut på Madaisky, säger Leif Carlsson till Hockeypuls.

Leif Carlsson fick bra referenser på den AHL-meriterade backen.

- Jag har förhört mig väldigt mycket med både Marcel (Müller) och Daniel (Pietta) som känner till honom väldigt, väldigt väl. Och så har jag pratat med hans (Madaiskys) tränare, en kanadensare som jag också känner sedan tidigare, som hade hans tyska lag i fjol, säger Leksands sportchef.

Matt Carey och vederbörandes bror kände dessutom till Austin Madaisky, berättar Leif Carlsson.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bik Karlskoga - Almtuna

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 2.29
X: 4.15
2: 2.55

En mycket svårtippad match. Bik Karlskoga har varit bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Almtuna - som kan ståta med två vinster i följd och har gjort en mycket bättre säsong än Bik - blir en tuff uppgift. Inte minst med tanke på det mentala övertaget (3-0 i inbördes möten). Värmlänningarnas hemmaplansfördel väger dock tungt och grundkapaciteten är mycket hög. Känslan är att Karlskoga-gänget tar revansch.

***

Oskarshamn - AIK

Matchtips: 2.

Odds från Nordicbet:
1: 2.55
X: 4.15
2: 2.29

Oskarshamn har visat gott gry den senaste tiden. Poäng i tre matcher i följd och seger borta mot Tingsryd nu senast säger en del. AIK blir ett enormt kraftprov. Gnaget har fem segrar i följd. Faktum är dock att IKO har 3-0 i inbördes möten. Stockholmarna har emellertid i grunden ett bättre lag och tipset är att gästerna tar revansch. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

***

Timrå - Södertälje

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.47
X: 5.15
2: 5.25

Timrås jakt på att befästa serieledningen går vidare. Tik föll förvisso nu senast, men en poäng borta mot AIK får ses som relativt bra och medelpadingarna kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK är bortastarka och sex poäng på de tre senaste matcherna får betraktas som ett starkt facit. Lägg därtill att Södertälje har 2-1 i inbördes möten. Timrå är dock hemmastarka och har ett bättre lag. Tipset är att TIk styr upp det här. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Troja/Ljungby - Modo

Matchtips: 2.

Odds från Nordicbet:
1: 2.24
X: 4.15
2: 2.60

En tämligen oviss sammandrabbning. Troja/Ljungby har blandat och gett den senaste tiden. Modo har torskat två av de tre senaste matcherna. Öviksgänget har 3-0 i inbördes möten och ett bättre lag. Tipset är att Modo drar det längsta strået, trots att Troja är ett bra hemmalag.

Dela inlägg: