Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Den poängstarke backen är högaktuell för Leksand

Leksand är på väg att göra en högintressant värvning inför nästa säsong. Det handlar om Matt Caito, avslöjar Sportbladet.

Den 26-årige jänkaren slutförhandlar med LIF och nu talar mycket spel för i masgänget nästa säsong - förutsatt att laget håller sig kvar i SHL.

Caito har mäktat med hela 36 poäng på 50 matcher i den finska högstaligan den här säsongen och toppar backarnas poängliga.

Den högerfattade pjäsen har även ett förflutet i EBEL när det gäller spel i Europa.

Matt Caito har i övrigt bland annat spelat i AHL.

Dela inlägg
Dragskott

Leksands general manager om Teemu Ramstedt: "Då hade nog inte pengarna varit ett problem"

SportExpressen avslöjade som bekant att Teemu Ramstedt var ute på marknaden inför transferfönstrets stängning och att Leksand hade visat intresse.

Den KHL-meriterade uppgavs ha en hög prislapp och kosta uppemot 20.000 euro i månaden.

General managern Thomas Johansson bekräftar - i en intervju med Hockeypuls - att Ramstedt var ett intressant namn.

Johansson fick dock indikationer på att Teemu Ramstedt ville ha ett längre kontrakt, vilket stoppade det hela.

LIF:s general managers svar på frågan om det inte var pengarna det föll på.

- Nej, inte på det sättet. Hade vi känt att det kändes rätt för oss och att den killen verkligen hade kunnat lyfta oss, producera poäng och hjälpa oss att driva vår offensiv, då hade nog inte pengarna varit ett problem. Det var mer att vi inte kände att vi var tveksamma till att förbinda oss i ytterligare en säsong med en spelare med rätt hög lön. Det hade inneburit att vi hade minskat förutsättningarna för att bygga det som vi verkligen vill till hundra procent framåt, säger Thomas Johansson till Hockeypuls.

Dela inlägg
Dragskott

Vita Hästen behöver få in fem miljoner kronor

Vita Hästen - som tvingades kvalspela för den allsvenska existensen så sent som i fjol - har gått fram enormt mycket rent sportsligt den här säsongen.

Östgötarna behöver inte oroa sig för något negativt kval den här gången och har redan elva poäng ner till slutspelsseriestrecket samt är bara en enda pinne från sjätteplatsen i HockeyAllsvenskan.

Det ekonomiska läget är dock fortsatt tufft.

Nu står Vita Hästen inför tre vägval:

"1. Missa elitlicensen och därmed degraderas till division 1.
2. Kraftigt sänka ambitionsnivån och kostnaderna till kommande säsong, med stor risk att degraderas sportsligt från Hockeyallsvenskan (förutsatt att elitlicensen klaras).
3. Fortsätta på inslagen väg och finna finansieringen för spel på den nivå som är vår uppfattning att Vita Hästen hör hemma, nämligen ett topplag i Hockeyallsvenskan (förutsatt att elitlicensen klaras)"
, skriver klubben på hemsidan.

Nu uppmanar klubben privatpersoner och sponsorer att hjälpa till för att punkt nummer 3 ska bli möjligt.

Vita Hästen behöver - utöver den löpande verksamheten - sju miljoner kronor, varav två av dessa miljoner redan är i hamn.

Privatpersoner och sponsorer har olika möjligheter att bidra.

Norrköpingsklubben lyfter exempelvis fram gåvor och donationer som ett alternativ. Att bli aktieägare är ett annat - av ytterligare några - exempel i sammanhanget.

Dela inlägg
Dragskott

Modo-backen är klar för Luleå

Luleå väntas som bekant tappa några backar inför nästa säsong - däribland exempelvis Jesper Sellgren.

Nu är det klart med en pjäs i syfte att försöka fylla en av luckorna.

Det handlar om Modo-backen Victor Berglund, avslöjar Norr Media.

Den 20-årige tvåvägsspelaren - som draftades av Boston Bruins för två år sedan - har svarat för finfina 20 poäng och kan stoltsera med eminenta +16 på plus/minus-fronten på 46 matcher i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Poängskörden räcker till en trettondeplats i backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan.

Dela inlägg
Dragskott

Tisdagens Powerplay-kupong

Tisdag 2020-02-18
Spelstopp: 18.59

108 rader/108 kronor

***

Ta del av motiveringarna till tipsen på Bettingstugan.se

Dragskotts tips:

1. Brynäs - Linköping: 12

2. Frölunda - Oskarshamn: 1

3. Leksand - Rögle: 1X2

4. Luleå - Malmö: 12

5. Skellefteå - Djurgården: X

6. Växjö - HV71: 1X2

7. Örebro - Färjestad: 1X2

8. Davos - Zug: X

***

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Dragskott

Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Brynäs - Linköping

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i slutspelsjakten. Brynäs föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot hemmastarka Färjestad är inget att haka upp sig på och två vinster på de tre senaste matcherna är ett bra facit. Linköping blir en rejäl utmaning. LHC föll också nu senast (HV71 hemma), men har varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Östgötarna är å andra sidan bortasvaga och Brynäs har 2-1 i inbördes möten. Brynäs offensiva spetskompetens bör grundlägga minst en pinne på tisdagskvällen.

***

Frölunda - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Oskarshamn på hemmaplan är en match som Frölunda ska vinna alla dagar i veckan under normala omständigheter. Göteborgarna har varit ojämna den senaste tiden. Oskarshamn har fem förluster i följd. IKO vann dock det senaste mötet lagen emellan och det är fel att räkna bort smålänningarna totalt. Den matchen spelades emellertid i Be-Ge Hockey Center och Frölunda är ett av SHL:s främsta hemmalag. Västkustgänget har i grunden ett mycket bättre lag och tipset är att Frölunda inkasserar full pott mot bortasvaga IKO.

***

Luleå - Malmö

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Luleå vann visserligen nu senast borta mot Leksand, men spelet var mediokert och LHF har förlorat två av de tre senaste matcherna. Malmö blir ett kraftprov. Skåningarnas fem vinster på de sex senaste matcherna inger respekt. Redhawks har dessutom besegrat Luleå tidigare under säsongen och är ett helt okej bortalag. Luleå kan å andra sidan ståta med 2-1 i inbördes möten och är grymt hemmastarka. Tipset utgörs av att norrbottningarna styr upp det här.

***

Örebro - Färjestad

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Örebro har mycket att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Färjestad har torskat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot Brynäs nu senast. FBK har dessutom i grunden ett bättre lag. Närke-gänget kan dock stoltsera med 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Rasmus Rissanens comeback betyder också en hel del. Känslan är att ÖHK får med sig minst en pinne på tisdagskvällen.

***

Skellefteå - Djurgården

Matchtips: X.

En match som betyder oerhört mycket för lagen - inte minst när det handlar om striden att ta en direktplats till kvartsfinalspelet. Skellefteå är formstarka; fyra raka trepoängare inger respekt. Djurgården föll visserligen nu senast borta mot Malmö, men hade åtta (!) raka vinster dessförinnan. SKE har emellertid 2-1 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag, samtidigt som Dif inte har övertygat i bortaplanssammanhang den här säsongen sett till helheten. Tipset utgörs av att västerbottningarna krigar till sig minst en poäng inför hemmafansen.

***

Leksand - Rögle

Matchtips: 1.

Situationen är tämligen prekär för Leksand efter sju (!) nederlag i följd. Rögle blir en ordentlig utmaning. RBK har fyra raka trepoängare och är ett lag som har goda möjligheter att göra ett bra slutspel. Det skiljer dessutom hela 38 poäng mellan lagen. Faktum är å andra sidan att LIF har plusstatistik på skåningarna den här säsongen. Högstanivån är dessutom mycket hög. Känslan är att Leksand bryter förlustsviten och kämpar till sig en minst sagt välbehövlig seger i jakten på att undvika SHL-kvalet.

***

Växjö - HV71

Matchtips: 1.

Smålandsderby i Vida Arena. Växjö kämpar för att behålla slutspelsplatsen och HV71 krigar för att kliva upp över topp sex-strecket. Lakers har fyra förluster på de fem senaste matcherna, men är på gång till följd av bortavinsten mot Oskarshamn nu senast. HV71 - med 16 poäng på de sju senaste matcherna - har varit bra de senaste veckorna och är bortastarka. Lägg därtill att HV71 har 3-0 i inbördes möten. Växjö besitter dock en mycket hög grundkapacitet och är i ett större poängbehov än gästerna. Tipset är att Lakers drar det längsta strået den här gången. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardsfronten.

Dela inlägg
Dragskott

Ett bra besked för SHL-laget

Örebro - som är sjua i tabellen - har tappat mycket mark i SHL:s toppstrid den senaste tiden. Nu kommer ÖHK få bättre förutsättningar att vända på trenden framöver.

Backkuggen Rasmus Rissanen är närmare bestämt tillbaka efter fyra matchers frånvaro.

Tränaren Niklas Eriksson om det positiva beskedet för Närke-gänget.

- Vi har klartecken från honom. Det är så klart jätteviktigt, inget snack om saken. Vi behöver ha in "Raimo", vår försvarsgeneral. Det kommer betyda mycket för laget, säger tränaren Niklas Eriksson till Hockeypuls.

KHL-meriterade Rissanen är inne på sin andra raka säsong i Örebro och har tagit ett stort kliv framåt den här säsongen genom att vara en toppback i SHL sett till defensiven.

Dela inlägg
Dragskott

Ett tungt avbräck för Luleå - men Niklas Olausson är tillbaka

Luleå har åkt på ett tungt avbräck inför morgondagens hemmamatch mot Malmö.

Backkuggen Nils Lundkvist missar nämligen matchen på grund av sjukdom, uppger Norr Media.

Yohann Auvitu väntas ta Lundkvists plats i backparet med Erik Gustafsson.

Den 19-årige jättetalangen - som väntas ta steget till Nordamerika nästa säsong - har noterats för 24 poäng på 35 SHL-matcher den här säsongen, vilket räcker till en andraplats i lagets interna poängliga.

***

På tal om LHF:s skadeläge:

Spetscentern Niklas Olausson gör comeback i morgon, uppger Norr Media. Det är betydligt tidigare än väntat med tanke på att han tidigare inte väntades spela förrän i mars.

Dela inlägg
Dragskott

Roger Melin är tillbaka

Först Jussi Salo. Nu har även Bobo Simensen fått lämna AIK-båset efter Gnagets tämligen tuffa säsong.

Roger Melin - som har ett förflutet i klubben sedan tidigare och närmast kommer från Leksand - blir ny huvudtränare.

Sportchefen Anders Gozzi om nyheten.

- Bobo kom in med ett stort hjärta och entusiasm, dock har inte resultaten fallit väl ut och därför gör vi ett nytt skifte i ledarstaben där vi nu får in kanske Sveriges bästa tränare i ett sådant här läge, säger AIK:s sportchef till klubbens hemsida och fortsätter:
- Vi hoppas detta medför en nytändning och att samtliga i laget tar fram en stolthet och en kunskap vi vet att truppen besitter till de sista matcherna på säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Kristian Näkyvä: "Läkarna är positiva"

I onsdags gick Örebro ut med beskedet att backklippan Kristian Näkyväs säsong väntas vara över på grund av att finländaren har drabbats av testikelcancer.

Stödet har varit enormt på bred front efter detta - även från andra klubbars supportrar.

Nu har Näkyvä opererats.

Kristian Näkyvä om det aktuella läget.

- Först och främst vill jag tacka för det otroliga stöd som jag har fått. Det är helt fantastiskt och jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj. Operationen gick helt enligt plan och jag mår efter omständigheterna bra. Läkarna är positiva och nu inväntar vi provresultaten. Än en gång stort tack för det fina stödet, säger Kristian Näkyvä till Örebros hemsida.

Dela inlägg