Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Torsdagens Powerplay-kupong

Torsdag 2019-11-28
Spelstopp: 18.59

108 rader/108 kronor

***

Ta del av motiveringarna till tipsen på Bettingstugan.se

Dragskotts tips:

1. Brynäs - Linköping: 1X2

2. Djurgården - Leksand: 1

3. Frölunda - Oskarshamn: 1

4. Luleå - Örebro: 12

5. Rögle - Malmö: 1X2

6. Växjö - HV71: 1

7. Färjestad - Skellefteå: 1X

8. Per Åslund - Andreas Wingerli: 1X2

***

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Dragskott

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Spela på SHL-matcher hos Yobetit.

***

Brynäs - Linköping
1: 1.54
X2: 2.32

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Brynäs - med sju poäng på de tre senaste matcherna - är på gång. Linköping, som har två raka nederlag, har mycket att jobba på. LHC är dessutom ett av seriens sämsta bortalag. Östgötarna vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. Gävle-gänget är dock bra på hemmaplan och har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att BIF styr upp det här.

***

Djurgården - Leksand
1: 1.29
X2: 3.25

Matchtips: 1.

En måste-vinna-match för Djurgården. Dif är definitivt på rätt väg. Fyra poäng på de två senaste matcherna är ett bra facit och stockholmarnas hemmaplansfördel väger oerhört tungt. Inte minst med tanke på att LIF är så pass bortasvaga. Lägg därtill att masarna har åkt på fyra raka förluster och förlorade det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att Djurgården vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare det försvarsmässiga övertaget.

***

Färjestad - Skellefteå
1: 1.46
X2: 2.52

Matchtips: X.

En väldigt oviss sammandrabbning mellan två lag med mycket potential. Färjestad (två förluster på de tre senaste matcherna) har blandat och gett på sistone. Skellefteå har visserligen inte direkt varit suveräna rent helhetsmässigt de senaste veckorna, men är onekligen på rätt väg (två vinster i följd). FBK är väldigt hemmastarka och har i grunden ett bättre spelarmaterial, men SKE vann när lagen möttes senast och är ett hyfsat bortalag. Tipset är att västerbottningarna krigar till sig minst en pinne i Löfbergs Arena.

***

Frölunda - Oskarshamn
1: 1.13
X2: 5.1

Matchtips: 1.

Oskarshamn på hemmaplan är en match som Frölunda ska vinna under normala omständigheter. Göteborgarna har håvat in tio poäng på de fyra senaste matcherna och är ett riktigt bra hemmalag. Oskarshamn vann förvisso nu senast hemma mot Färjestad, men är oerhört bortasvaga. Faktum är att IKO inte har vunnit borta sedan den 19 september. Västkustgänget vann dessutom när lagen möttes senast. Frölunda är bättre på alla fronter och allt annat än en hemmatrea vore tämligen oväntat.

***

Luleå - Örebro
1: 1.46
X2: 2.52

Matchtips: 1.

Dags för ett riktigt toppmöte. Luleå - som har nio (!) vinster på de tio senaste SHL-matcherna - är grymt formstarka. Örebro blir ett stort kraftprov. ÖHK toppar serien och tre raka trepoängare imponerar. Närke-gänget vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Den matchen spelades dock i Behrn Arena och LHF är väldigt, väldigt hemmastarka. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör på torsdagskvällen.

***

Rögle - Malmö
1: 1.52
X2: 2.35

Matchtips: X.

Skåne-derby i Catena Arena. En mycket oviss batalj. Rögle - med fem förluster på de sex senaste matcherna - har tappat mycket mark i toppstriden den senaste tiden. Malmö har visserligen gjort en del bra i vissa matcher på sistone, men varit oerhört ojämna. RBK vann det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Ett derby är dock ett derby och Redhawks är ett lag med mycket karaktär. Tipset utgörs av att Malmö får med sig minst en poäng från den här prestigematchen.

***

Växjö - HV71
1: 1.69
X2: 2.04

Matchtips: 1.

Växjö jagar revansch efter två raka förluster. Möjligheterna är goda. Inte minst med tanke på att Lakers har vunnit de två senaste matcherna i Vida Arena. HV71 blir en utmaning. Jönköpingsgänget föll förvisso nu senast hemma, men Örebro är ett oerhört bra lag och HV71 hade fyra raka trepoängare dessförinnan. HV71 är dessutom ett helt okej lag i bortaplanssammanhang. Lägg därtill att det blev vinst i det senaste mötet lagen emellan. Växjö har dock en väldigt hög kapacitet och känslan är att det blir en hemmaseger. Mycket till följd av lagets fina offensiva spetskompetens.

***

Samtliga odds är tagna från Yobetit. Alla nya spelare hos Yobetit får en bonus på 150% upp till 1500 kr.

Detta är ett samarbete med Yobetit.

Dela inlägg
Dragskott

Fredrik Bergvik ansluter till Hockeyettan-laget

Hockeyettan Södra-laget Tranås får en rejäl förstärkning framöver. Det handlar om Södertälje-målvakten Fredrik Bergvik i form av ett lån.

Den NHL-draftade burväktaren spelar redan i kvällens match mot Nybro och lånet gäller tills vidare.

Bergvik är därmed tillbaka i klubben som han representerade så sent som i fjol.

Noterbart är att den juniorlandslagsmeriterade 24-åringen är bokförd för åtta allsvenska matcher med SSK den här säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Den SHL-meriterade backen lämnar det allsvenska laget

Marcus Oskarsson har haft det tungt den här säsongen. Nu står det klart att kontraktet med Södertälje bryts.

Sportchefen Mikael Samuelsson om nyheten.

- Eftersom vi inte kan erbjuda Marcus den speltid han önskar har vi därför ömsesidigt enats om att i samförstånd avsluta kontraktet med omedelbar verkan. Vi tackar Marcus för tiden i SSK och önskar honom lycka till i fortsättningen, säger SSK:s sportchef till klubbens hemsida.

Oskarsson har svarat för tre poäng på elva allsvenska matcher den här säsongen.

Det har blivit totalt 79 pinnar på 216 bataljer i HockeyAllsvenskan (Modo, Almtuna och Asplöven i övrigt) för den SHL-meriterade 26-åringen.

Dela inlägg
Dragskott

Södertäljes sportchef: "Vår situation är att det finns folk i laget som spelar mer för sig själva än vad vi skulle vilja se"

Södertälje - som har som ambition att vara ett topp-åtta lag den här säsongen - ligger för närvarande risigt till i HockeyAllsvenskan och det är bara AIK som har gjort en sämre säsong hittills.

Det är redan hela tolv poäng upp till topp åtta-strecket, vilket säger en hel del om den tuffa situationen som laget har försatt sig i.

SSK har som bekant redan tagit in några spelare under säsongens gång.

Sportchefen Mikael Samuelsson tror dock inte att fler värvningar är lösningen i det här läget.

- Vår situation är att det finns folk i laget som spelar mer för sig själva än vad vi skulle vilja se, säger Södertäljes sportchef till Hockeypuls och fortsätter:
- Det är där skon klämmer. Så länge den här inställningen hos vissa finns, så kommer vi ingenstans även om vi plockar in mer folk.

Samuelsson vill inte gå in på vilka spelare som åsyftas.

Dela inlägg
Dragskott

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Spela på allsvenska matcher hos Yobetit.

***

Vita Hästen - Södertälje
1: 1.54
X2: 2.32

Matchtips: 1.

Vita Hästen har onekligen prickat in formen; fem raka vinster inger respekt. Södertälje blir en tuff utmaning. Inte minst med tanke på att SSK har en hög grundkapacitet. Formen är dock svag (tre nederlag i följd) och Södertälje är ett halvdant bortalag. Lägg därtill att östgötarna vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset utgörs av att Norrköpingsgänget utökar vinstsviten. Mycket till följd av lagets vassa offensiv.

***

Västerås - Timrå
1: 1.92
X2: 1.78

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i topp fyra-striden. En oerhört oviss batalj. Västerås - med två raka trepoängare i bagaget - är på stark uppgång. Timrå blir en rejäl utmaning. Tik kan ståta med fem vinster i följd och har en fantastisk offensiv spetskompetens. Medelpadingarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Medelpadingarna är dessutom bortastarka. Känslan är emellertid trots allt att VIK styr upp det här. Delvis tack vare lagets fina powerplayspel.

***

AIK - Västervik
1: 1.6
X2: 2.2

Matchtips: X.

Ytterligare en tämligen svårtippad match. AIK - med två raka förluster - har dippat igen efter den fina insatsen hemma mot Mora. Västervik, som har fyra förluster i rad, är också inne i en tung period. Stockholmarna vann det senaste mötet lagen emellan, men är hemmasvaga. Tipset är att VIK krigar till sig minst en poäng.

***

Bik Karlskoga - Björklöven
1: 1.9
X2: 1.8

Matchtips: X.

Toppmöte i Nobelhallen. Bik Karlskoga har förlorat hälften av de fyra senaste matcherna. Björklöven kan stoltsera med sex vinster i följd och vann när lagen möttes senast. Västerbottningarna är dessutom grymt bortastarka. Värmlänningarna är å andra sidan ett suveränt hemmalag och har ett offensivt övertag. Tipset utgörs av att Bik får med sig minst en pinne inför hemmafansen.

***

Kristianstad - Karlskrona
1: 2.34
X: 3.99
2: 2.32

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad sammandrabbning. Kristianstad - med fem raka nederlag i bagaget - jagar ett trendbrott. Karlskrona är ute efter revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. KHK har trots allt tagit poäng i tre av dessa matcher och gjort en bra säsong i allmänhet hittills. Blekinge-gänget vann dessutom när laget möttes senast. Känslan är att Karlskronas starka lagkollektiv kommer räcka till minst en poäng i kväll.

***

Samtliga odds är tagna från Yobetit. Alla nya spelare hos Yobetit får en bonus på 150% upp till 1500 kr.

Detta är ett samarbete med Yobetit.

Dela inlägg
Dragskott

Den offensivt skicklige backen förstärker Hockeyettan-laget

Hockeyettan Östra-klubben Väsby har gjort klart med en intressant förstärkning. Det handlar om Robin Karlsson.

Kontraktet gäller till och med nästa säsong.

Den offensivt skicklige backen kommer närmast från spel i den norska högstaligan.

Karlsson stod för 24 poäng på 46 matcher i Huddinge så sent som i fjol.

Noterbart är att AIK-produkten kan ståta med nio matcher i HockeyAllsvenskan under tiden i Vita Hästen.

Dela inlägg
Dragskott

Modos sportchef: "Man ska veta att vi står i ett läge där vi får bygga för två lag, det är svårigheten"

Adam Tambellini - som blev uttagen i veckans lag i HockeyAllsvenskan här på Dragskott nu senast - har gjort dundersuccé i Modo under sin korta sejour i klubben.

Hela 17 (!) poäng på tio matcher, vilket innebär att han har HockeyAllsvenskans högsta poängsnitt den här säsongen hittills, talar sitt tydliga språk.

Det är inte direkt någon högoddsare att kanadensaren lämnar Modo nästa säsong om Öviksgänget inte tar steget upp i SHL.

Sportchefen Fredrik Glader om Tambellini och dilemmat med oklarheten gällande serietillhörigheten nästa säsong.

- Vår förhoppning är att han ska stanna kvar och fortsätta sin resa i Modo. Man ska veta att vi står i ett läge där vi får bygga för två lag, det är svårigheten. Det är enklare för lag som ligger på övre halvan i SHL jämfört med att vara ett topplag i Hockeyallsvenskan. Vi vet om vår situation och försöker jobba utifrån den, men självklart vill vi se Adam hos oss i framtiden, säger Fredrik Glader till Hockeypuls.

Dela inlägg
Dragskott

Besked om Jesper Boqvist

Brynäs har som bekant haft förhoppningar om att få tillbaka klassforwarden Jesper Boqvist den här säsongen.

Nu är det klart att så inte blir fallet, uppger Hockeypuls.

New Jersey Devils har tagit ett beslut.

BIF-sportchefen Michael Sundlöv om vad som gäller nu med lagbygget.

- Precis som jag har sagt tidigare är vår ambition att värva in en spelare. Vi kommer nu att vara konkreta på marknaden och leta en forward, säger Gävle-klubbens sportchef till Hockeypuls.

Dela inlägg
Dragskott

Mora-nyförvärvet gör debut i kväll

Mora har som bekant förstärkt laget rejält den senaste tiden. Nu senast i form av AHL-meriterade Brendan Ranford.

Den 27-årige forwarden har dock inte debuterat i MIK-dressen ännu.

I kväll är det dock dags när Mora tar sig an Tingsryd på bortaplan, uppger Hockeypuls.

Tränaren Tomek Valtonen om vad Ranford kan tillföra laget.

- Han är en talangfull offensiv spelare som både kan göra mål och spela fram andra spelare, så han kommer att tillföra mycket för offensiven, inte minst i powerplay, säger Moras tränare till Hockeypuls.

Dela inlägg