Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Modo-fansen hyllas: "De (Modosupportrarna) täckte ju nästan en hel långsida"

Linus Lundin fortsätter att övertyga i Modo-kassen. I dag höll 27-åringen nollan när Öviksgänget bortabetvingade AIK med hela 5-0.

Lundin är för närvarande tvåa i HockeyAllsvenskans målvaktsliga den här säsongen och har fått ett stort lyft efter flytten från just Gnaget, som skedde i slutet av förra året.

Modo-målvakten hyllar fansens engagemang efter segern på Hovet.

- Ja, det var otroligt bra. De (Modosupportrarna) täckte ju nästan en hel långsida. Jag hörde dem många gånger i dag och det är kul att det dyker upp så många på bortaplan, säger Linus Lundin till Hockeypuls.

Dela inlägg
Dragskott

David Åslin ledig på marknaden

David Åslin - som lirade i HockeyAllsvenskan med Södertälje så sent som förra säsongen - är ledig på marknaden.

Det blir närmare bestämt ingen förlängning av korttidskontraktet med Graz 99ers i EBEL, meddelar klubben via hemsidan.

Detta trots att 30-åringen har mäktat med tio poäng på lika många matcher.

Åslin kan ståta med 195 SHL-matcher och har 258 bataljer i HockeyAllsvenskan på meritlistan.

Dela inlägg
Dragskott

En tung skadesmäll för Leksand

Leksandsbacken Jonas Ahnelöv har fått en ny offensiv dimension i sitt spel den här säsongen och gjort en kanoninsats i allmänhet så här långt.

Det visade han inte minst i bortamatchen mot Luleå, där han var LIF:s bäste spelare.

Nu är Ahnelöv på skadelistan och kan bli borta länge.

Det handlar om en underkroppsskada, som han ådrog sig i dagens match mot Djurgården.

Tränaren Roger Melin om det aktuella läget.

- Jag pratade precis med läkaren och det verkar se illa ut. Han blir nog borta en tre veckor på grund av en skada, säger Leksands tränare till Hockeypuls.

Dela inlägg
Dragskott

Hockeyettan-stjärnan lägger av

AllEttan-jagande Tranås har åkt på ett tungt spelaravbräck: stjärnforwarden Eric Gustafsson lägger av.

Den 29-årige liraren har mäktat med nio poäng på tio matcher den här säsongen.

Det har blivit totalt hela 301 pinnar på 375 Hockeyettan-bataljer.

Sportchefen Stefan Fransson om nyheten att spetsforwarden slutar.

- Jag fick beskedet av Eric efter matchen mot Tyringe i onsdags att han väljer att sluta med hockeyn med omedelbar verkan. Det kom som en chock utan förvarning och det är så klart väldigt tråkigt, men vår vardag och livet går vidare trots detta tråkiga besked, säger Taif:s sportchef till klubbens hemsida och fortsätter:
- Det är en tuff konkurrens i a-laget och en stor press för spelarna att hantera. Ibland har individer olika syn på saker, och i detta fall ledare och spelare som tycker olika. Vi hoppas att vi utifrån detta kommer ut starkare som grupp och lag trots detta negativa besked.

Dela inlägg
Dragskott

Lördagens Powerplay-kupong

Lördag 2019-10-19
Spelstopp: 15.14

108 rader/108 kronor

***

Ta del av motiveringarna till tipsen på Bettingstugan.se

Dragskotts tips:

1. Frölunda - Malmö: 1

2. Färjestad - Luleå: 1

3. Leksand - Djurgården: 1X

4. Rögle - Skellefteå: 1X2

5. Oskarshamn - Linköping: 1X2

6. Växjö - Brynäs: 1

7. Örebro - HV71: 1X

8. Mora - Timrå: 1X2

***

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Dragskott

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Spela på SHL-matcher hos Yobetit.

***

Färjestad - Luleå
1: 1.59
X: 2.21

Matchtips: 1.

En match där Färjestad ska betraktas som stora favoriter. FBK har prickat in kanonformen; fem raka vinster talar sitt tydliga språk. Luleå är visserligen på rätt väg i och med hemmavinsten mot Leksand nu senast, men bortaspelet har varit under all kritik. Värmlänningarna har ett enormt offensivt övertag och tipset utgörs av att Färjestad vinner redan under ordinarie speltid mot ett skadedrabbat LHF.

***

Frölunda - Malmö
1: 1.48
X: 4.5
2: 4.6

Matchtips: 1.

Frölunda jagar lagets nionde (!) vinst inom loppet av tio matcher. Möjligheterna är tämligen goda. Malmö har åkt på tre raka torskar. Den spelmässiga insatsen var å andra sidan bra nu senast hemma mot HV71. Känslan är dock att trenden inte vänder under lördagen. Hemmaplansfördelen betyder mycket och tipset är att Frölunda vinner igen. Delvis tack vare lagets offensiva övertag.

***

Rögle - Skellefteå
1: 1.9
X: 3.91
2: 3.05

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i toppstriden. En grymt svårtippad match. Rögle är på nedgång i och med bortaförlusten mot Färjestad nu senast, men har trots allt varit väldigt stabila rent helhetsmässigt den här säsongen hittills. Skellefteå blir ett kraftprov. Tre vinster i följd imponerar. Det är inte mycket som skiljer lagen åt och känslan är att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Leksand - Djurgården
1: 2.58
X: 4.2
2: 2.07

Matchtips: X.

Leksand är ute efter revansch efter sex raka vinster. Förlusten nu senast borta mot Luleå - där LIF var nära att ta poäng - var ett fall framåt och den kraftigt förbättrade backsituationen betyder mycket för masarna. Djurgården har en hel del att jobba på efter två förluster på de tre senaste matcherna. Dif har i grunden ett bättre lag, men Leksand har gjort några riktigt bra hemmamatcher den här säsongen och tipset utgörs av att LIF krigar sig till minst en poäng inför hemmapubliken.

***

Oskarshamn - Linköping
1: 2.42
X: 4
2: 2.23

Matchtips: 2.

Oskarshamn har hamnat i en ordentlig formsvacka (sju raka förluster). Linköping har en hel del att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. LHC är dessutom oerhört bortasvaga och IKO är ett lurigt lag att möta i Be-Ge Hockey Center. Det är upplagt för en rysare i Oskarshamn. Tipset är att östgötarna styr upp det här. Delvis tack vare den höga kapaciteten på målvaktsfronten.

***

Örebro - HV71
1: 2.08
X: 3.95
2: 2.66

Matchtips: X.

En tämligen oviss match. Örebro är oerhört formstarka - fem raka trepoängare säger allt. HV71 blir ett kraftprov. Jönköpingslaget kan ståta med fyra vinster på de fem senaste matcherna. HV71 är dessutom ett rätt så bra hemmalag. ÖHK är dock sylvassa i hemmaplanssammanhang och är ta minst en pinne. Delvis till följd av lagets starka forwardsbesättning.

***

Växjö - Brynäs
1: 1.79
X: 4.1
2: 3.26

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Växjö har två förluster på de tre senaste matcherna. Det var dock starkt att få med sig en poäng från Göteborg nu senast. Brynäs hemmabetvingade förvisso Oskarshamn i går, men har förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Lägg därtill att BIF är ett uselt bortalag. Lakers har i grunden ett bättre lag och känslan är att smålänningarna styr upp det här redan under ordinarie speltid.

***

Samtliga odds är tagna från Yobetit. Alla nya spelare hos Yobetit får en bonus på 150% upp till 1500 kr.

Detta är ett samarbete med Yobetit.

Dela inlägg
Dragskott

Dragskott tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan

Spela på allsvenska matcher hos Yobetit.

***

AIK - Modo1: 2.49
X: 4
2: 2.18

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. AIK har visserligen gjort en dålig säsong rent helhetsmässigt, men är på gång (tre vinster på de fyra senaste matcherna). Modo blir ett enormt kraftprov. Övikslaget kan ståta med tre raka trepoängare och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att Gnaget är hemmasvaga. Modo är å andra sidan bortasvaga och AIK besitter en hög grundkapacitet. Känslan är att stockholmarna drar det längsta strået den här gången.

***

Mora - Timrå
1: 2.82
X: 3.82
2: 2.03

Matchtips: X.

Ytterligare en tämligen svårtippad batalj. Mora har mycket att jobba på efter två raka förluster. Timrå - som har tre vinster i följd - blir en rejäl utmaning. Inte minst med tanke på att Tik är synnerligen bortastarka. Medelpadingarna har dessutom ett stort offensivt övertag. Tipset är hur som helst att MIK får med sig minst en pinne. Mycket tack vare lagets starka backbesättning.

***

Samtliga odds är tagna från Yobetit. Alla nya spelare hos Yobetit får en bonus på 150% upp till 1500 kr.

Detta är ett samarbete med Yobetit.

Dela inlägg
Dragskott

SHL-målvakten väntas lånas ut

HV71 har det bra ställt på målvaktsfronten med etablerade Jonas Gunnarsson och ungtuppen Hugo Alnefelt, som har gjort succé.

Lägg därtill att talangfulle Adam Åhman dessutom är på väg tillbaka efter skada.

Nu är planen att Åhman ska lånas ut för spel i HockeyAllsvenskan, uppger Expressen.

Tränaren Stephan Lundh om vad som väntas ske.

- Planen är att Åhman ska komma mer och mer nu. Sedan lutar det åt att vi ska hitta någonstans för Adam att spela igång sig. Att han får stå några matcher, säger HV71:s tränare till Expressen.

Noterbart är att Adam Åhman var utlånad till Oskarshamn i fjol och gjorde väldigt bra ifrån sig i IKO-dressen.

Dela inlägg
Dragskott

Luleås skadeelände fortsätter

Luleå har ytterligare en spelare på skadelistan. Den här gången handlar det om Carl Mattsson.

Grovjobbaren ådrog sig en skada i gårdagens match mot Leksand och väntas - i bästa fall för norrbottningarnas del - inte spela den närmaste veckan, berättar general managern Stefan "Skuggan" Nilsson för Norrbottens Media.

Det krävs mer omfattande undersökningar av armen för att fastställa exakt hur länge Mattsson blir borta.

LHF kommer dock inte värva något, vilket delvis beror på att ett par andra forwards är på väg tillbaka.

- Inom kort är Olausson tillbaka och Emil Larsson har vi förhoppningar att ha tillbaka i början av november, säger Luleås general manager till Norrbottens Media.

Dela inlägg
Dragskott

Backen förlänger kontraktet med SHL-klubben

Jesper Williamsson återvände till HV71 från Rögle inför den här säsongen. Nu står det klart att den 29-årige backen har förlängt kontraktet med Jönköpingsklubben.

Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Sportchefen Johan Hult om nyheten.

- Jesper är en otroligt seriös hockeykille som är noggrann i sin träning och i sitt utövande på isen. Han ger oss en defensiv stabilitet och jag gillar det vi har sett av Jesper denna säsongen, säger HV71:s sportchef till klubbens hemsida.

Nässjö-produkten har hunnit med 297 SHL-matcher.

Williamsson har även 110 matcher i HockeyAllsvenskan på meritlistan.

Dela inlägg