Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där Björklöven är stora favoriter. Västerbottningarna körde över Södertälje på bortaplan i premiären och har i grunden ett mycket bättre spelarmaterial än Kristianstad. KIK åkte dessutom på en förlust i fredags (Bik Karlskoga på hemmais). Det ska mycket till för att Löven ska tappa poäng på onsdagskvällen. Tipset utgörs av att hemmalaget håvar in tre poäng.

***

Modo - Västervik

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Västervik vann det senaste mötet lagen emellan, men det var en jämn match. Modo är ett lag med en hög kapacitet och hemmaplansfördelen väger tungt. Det lär bli ytterligare en tuff batalj. Känslan är att Öviksgänget får med sig minst en pinne den här gången.

***

Mora - AIK

Matchtips: 1.

Ytterligare en väldigt svårtippad sammandrabbning. Mora krigade till sig en poäng borta mot Vita Hästen och är ett lag med mycket potential. AIK blir en tuff utmaning. Stockholmarna pressade självaste HV71 på bortaplan i seriepremiären. Gnaget lär stå emot bra i Dalarna. Tipset är att MIK blir för svåra i slutändan den här gången. Delvis med tanke på hemmalagets vassa forwardsbesättning.

***

Södertälje - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Södertälje jagar revansch efter bottennappet i premiären hemma mot Björklöven. Troja/Ljungby - som föll borta mot Almtuna - har också mycket att jobba på. SSK har i grunden ett bättre spelarmaterial och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att Sportklubben studsar tillbaka. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

***

Vita Hästen - Almtuna

Matchtips: 1.

Vita Hästen, som krigade till sig en hemmavinst mot svårspelade Mora, jagar lagets andra raka vinst. Almtuna - med en hemmavinst mot Troja/Ljungby i bagaget - har också visat gott gry på sistone. Det är upplagt för en jämn batalj i Östergötland. Vita Hästen har ett snäppet bättre lag. Tipset är att Norrköpingslaget styr upp det här. Mycket med tanke på lagets starka forwardssida.

***

HV71 - Västerås

Matchtips: 1.

Onsdagens mest intressanta tillställning. Två SHL-kandidater drabbar samman. HV71 vann förvisso hemma mot AIK i premiären, men har en del att jobba på rent spelmässigt. Västerås - som vann hemma mot Tingsryd i fredags - blir en ordentlig utmaning. Jönköpingsgänget känns oavsett strået vassare. Inte minst på forwardsfronten. Känslan är att smålänningarna går vinnande ur den här prestigematchen.

***

Tingsryd - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Ovisst var ordet. Tingsryd krigade tappert borta mot namnkunniga Västerås, men blev till slut poänglösa. Bik Karlskoga får betraktas som ett enormt kraftprov. Värmlänningarna fick med sig tre poäng från Kristianstad i premiären och har i grunden ett mycket bättre lag. Därmed inte sagt att Taif ska räknas bort. Smålandslaget besitter en hög kapacitet och är jobbiga att möta. Känslan är emellertid att Karlskoga-gänget blir för svåra i slutändan. Delvis till följd av bortalagets vassa offensiv.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Linköpingsbacken till det allsvenska laget - klar för resten av säsongen

Bik Karlskoga fortsätter att förstärka laget: Albert Lyckåsen - som närmast kommer från Linköpings organisation - utgör den senaste förstärkningen.

Den 20-årige backen är klar för resten av säsongen.

NHL-draftade Lyckåsen har bokförts för elva SHL-matcher under tiden i LHC.

Klubbchefen Torsten Yngveson om tillskottet.

- En jättebra lösning för alla tre parterna. Vi värvar en spelare som vi vet är vår för resten av säsongen och kan jobba på och utveckla honom. Albert har mycket hockey i sig och kommer tillföra stabilitet i vår backlinje. Vi visste ju redan innan att vi behövde ytterligare en back och sedan blev det mer akut när Henrik skadade sig. Vi är jätteglada för att Albert är här! säger Bik Karlskogas klubbchef till hemsidan.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Den allsvenska klubben siktar på cirka 3.000 åskådare i hemmapremiären

Modo - som föll borta mot Västervik i säsongens första allsvenska match - har en intressant hemmapremiär framför sig på onsdag i jakten på att ta en snabb revansch mot VIK.

Rickard Edblad (försäljnings- och marknadschef i Öviksklubben) hoppas på kring 3.000 åskådare, berättar han för Allehanda.

Edblads svar på frågan om 3.000, vilket är långt ifrån fullsatt i Hägglunds Arena, är en bra publiksiffra med tanke på omständigheterna.

- Absolut, det är en bra siffra. Det är klart att vi hade velat ha fullsatt, men man måste vara realistisk också, det är en onsdag mitt i veckan och folk har mycket annat. Kan vi landa där jag hoppas så är det en bra siffra, men vi är inte nöjda förrän det är fullsatt. Men det kommer vi att få så småningom, säger Rickard Edblad till Allehanda.

Noterbart är att onsdagens allsvenska bataljer blir de första på väldigt länge som spelas utan publikrestriktioner.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Forwarden med flera hundra matcher i den finska högstaligan på meritlistan hamnar i HockeyAllsvenskan

Bik Karlskoga har gjort klart med en högintressant forward i jakten på att utmana de bästa i HockeyAllsvenskan.

Det rör sig om Janne Tavi, som senast lirade i den slovakiska högstaligan.

Den 32-årige forwarden kan stoltsera med hela 646 matcher i den finska högstaligan (inklusive slutspelet) på meritlistan.

Klubbchefen Torsten Yngveson om tillskottet.

- Vi får in en spännande forward som kommer kunna bidra offensivt i vårt lag. Vår förhoppning är att Janne är spelklar redan på onsdag, säger Bik Karlskogas klubbchef till hemsidan.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Lars Volden, Bik Karlskoga
Räddningsprocent: 97,3.

En av Bik Karlskogas tungviktsvärvningar inför den här säsongen. Den SHL-meriterade målvakten storspelade när värmlänningarna bortabetvingade Kristianstad i seriepremiären. En batalj där Volden räddade 36 av 37 skott.

***

Backar

Eric Norin, AIK
Mål: 2. Assist: 0.

AIK åkte på en tung förlust i seriepremiären mot HV71. Eric Norin var en av ljusglimtarna i Gnaget-lägret. Faktum är att den rutinerade backen svarade för båda AIK-målen.

Victor Björkung, Vita Hästen
Mål: 1. Assist: 1.

Timrå-bekantingen fick en lysande allsvensk comeback efter fyra år utomlands när Vita Hästen hemmabesegrade Mora. En batalj där 28-åringen var inblandad i två mål och satte den matchvinnande baljan.

***

Forwards

Jens Holmström, Västervik
Mål: 2. Assist: 1.

Troja/Ljungby-produkten gjorde dundersuccé i sin första allsvenska match i Västervikströjan sedan säsongen 2018/2019. Tvåvägscentern var involverad i hela tre mål när VIK tog tre poäng hemma mot Modo.

Fredric Andersson, Björklöven
Mål: 2. Assist: 1.

Björklöven fick en suverän allsvensk start genom att bjuda på en riktig målfest borta mot Södertälje. Fredric Andersson - som har ett förflutet i SSK - var en av härförarna med en mäktig 2+1-meny.

Alexander Wiklund, Björklöven
Mål: 1. Assist: 2.
På tal om Fredric Anderssons kedja. Alexander Wiklund höll också hov mot Södertälje. Ytterligare en pjäs som var involverad i tre mål mot SSK.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jhonas Enroth, Örebro
Räddningsprocent: 100.

Given i veckans lag. Den NHL-meriterade målvakten stod på huvudet när Örebro bortabesegrade Luleå. En match där LHF hade ett enormt chansövertag.

***

Backar

Chay Genoway, Brynäs
Mål: 1. Assist: 1.

Brynäs prestigevärvning har kommit igång på allvar och bidragit till en stark BIF-vecka. Involverad i två mål när Gävle-gänget krigade till sig tre poäng hemma mot Växjö.

Jesse Virtanen, Färjestad
Mål: 1. Assist: 1.

Hårdsatsande Färjestad har inlett seriespelet bra. Jesse Virtanen har varit en av många tongivande spelare i FBK-lägret. Spetsbacken var en av härförarna när Färjestad bortabetvingade Linköping förra veckan.

***

Forwards

Anton Rödin, Brynäs
Mål: 4. Assist: 1.

Beträffande heta Brynäs-spelare. Anton Rödin har infriat de högt ställda förväntningarna hittills. En jätte den senaste veckan. Inte minst i segermatchen mot Växjö.

Nick Olesen, Brynäs
Mål: 1. Assist: 3.

På tal om Anton Rödin. Nick Olesen är också glödhet. Dansken - som lirade i HockeyAllsvenskan under större delen av förra säsongen och gjorde några SHL-matcher med Oskarshamn - har visat prov på bra kemi i Rödins kedja den senaste tiden.

Max Veronneau, Leksand
Mål: 0. Assist: 4.

Kedjan med Max Veronneau, Patrik Zackrisson och Nils Åman har en stark vecka bakom sig. Det är inte minst den sistnämnde som har övertygat. En spelare med en bra karaktär och stark offensiv i samma paket.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Centern med 155 allsvenska matcher på meritlistan hamnar i Division 2

Rutinerade Fredrik Hansson - som har erfarenhet från 155 matcher i HockeyAllsvenskan - fortsätter spela hockey.

Det handlar om spel i Division 2 med Tyringe.

Den 33-årige centern har varit en Kristianstadsprofil i flera år och är utan tvivel en riktig supervärvning på Division 2-nivå.

Skåningen om sin nya utmaning.

- Det ska bli en spännande säsong! Ska jag vara ärlig har jag inga som helst personliga mål, och jag har inte träffat laget än, men målet som lag måste vara att vara med och fightas om en plats uppåt! säger Fredrik Hansson till Tyringes hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Bik Karlskoga-forwarden utlånad

Allsvenska Bik Karlskoga lånar ut forwardstalangen Joel Kiirikki.

Det blir spel i Hockeyettan med Lindlöven framöver.

Lånet är på obestämd tid, meddelar Lindlöven via hemsidan.

Kristinehamnsprodukten bokfördes för 25 tävlingsmatcher med Bik i fjol.

Kiirikki har inlett säsongen med att mäkta med två mål på en J20-match med Bik Karlskoga.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Den AHL-meriterade backen förstärker det allsvenska laget

AHL-meriterade Jesper Lindgren har tränat med Björklöven den senaste tiden.

Nu står det klart att den 24-årige backen förstärker Västerbottenslaget.

Detta i form av ett korttidskontrakt.

Sportchefen Per Kenttä om tillskottet.

- Vi är väldigt glada att Jesper kan ställa upp för Björklöven nu när vi har skador och avstängningar bland backarna. Samtidigt får vi stämma av med varandra och göra en löpande utvärdering, säger Björklövens sportchef till hemsidan.

Umeå-sonen lirade i seriekonkurrenten Modo i fjol och noterades för finfina 18 poäng på 25 allsvenska matcher.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

HV71 - AIK

Matchtips: 1.

Seriefavoriterna HV71 möter AIK, tillika ett lag som kan blanda sig in i toppstriden om allt klaffar. Smålänningarna har ett bättre lag över hela rinken och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att HV71 inkasserar tre poäng i seriepremiären. Mycket till följd av lagets övertag på forwardssidan.

***

Västerås - Tingsryd

Matchtips: 1.

Ytterligare en match där ett topptippat lag spelar på hemmaplan. Västerås har värvat imponerande bra och även fått behålla flera viktiga spealre. Tingsryd har förvisso tappat en del tunga namn, men trots allt värvat intressant och är ett lag som är jobbiga att möta. Känslan är dock att VIK blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på västmanlänningarnas eminenta offensiva spetskompetens.

***

Almtuna - Troja/Ljungby

Matchtips: X.

Ovisst värre. Två lag som många tror kommer få kriga i tabellens nedre regioner drabbar samman i den allsvenska premiären. Det skiljer inte alltför mycket mellan dessa lag. Ett oavgjort resultat ligger närmast till hands.

***

Vita Hästen - Mora

Matchtips: X.

Ytterligare en tämligen svårtippad match. Vita Hästen har förvisso en rätt så tunn trupp, men är ett lag med mycket potential och hemmaplansfördelen är betydelsefull. Mora har i grunden ett minst lika bra lag som i fjol och blir ett kraftprov för östgötarna. Norrköpingsgänget har en stark forwardssida. Känslan är att det räcker till minst en poäng i hemmapremiären.

***

Västervik - Modo

Matchtips: X.

En lurig match att tippa. Västervik har tappat massvis av viktiga spelare efter förra säsongens dundersuccé. Modo - som kommer från en tuff säsong - har något mycket intressant på gång. Det har värvats väldigt spännande och mycket talar för att Öviksgänget kommer ta stora steg framåt i jämförelse med i fjol. VIK har oavsett ett lovande lag och det är upplagt för en rysare i Plivit Arena. Tipset utgörs av att Västervik får med sig minst en poäng.

***

Kristianstad - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Kristianstads jakt på att - till skillnad från förra säsongen - undvika negativt kvalspel inleds. Bik Karlskoga blir en tuff första utmaning i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskans grundserie. Värmlänningarna har ett vasst lag sett till samtliga lagdelar och är en given topp fyra-kandidat. Skåningarna lär visserligen stå emot bra och är ett lag med en del kvaliteter, men känslan är att Karlskoga-gänget blir för svåra den här gången. Till viss del med tanke på bortalagets starka offensiv.

***

Södertälje - Björklöven

Matchtips: X.

Kanske den mest svårtippade matchen i HockeyAllsvenskan-premiären 2021. Södertälje är ett lag med kapacitet för att utmana de bästa om allt klaffar. Björklöven - som tog sig hela vägen till HockeyAllsvenskan-finalen förra säsongen - har ett minst lika intressant lagbygge som i fjol. Konkurrensen känns dock tuffare den här säsongen och det återstår att se om västerbottningarna kan ta nästa steg. Premiären lär bli en genuin rysare. Tipset utgörs av att sammandrabbningen i Scaniarinken inte avgörs redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg