• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott

Dragskott rankar de fem bästa målvaktsparen i Hockeyettan - plats 1

1. Joel Gistedt och Joakim Strandberg, Kristianstad

Kristianstad har inte den bästa spetskompetensen på målvaktsfronten, men det helhetsmässiga är så pass bra att Skåne-laget målvaktssida förtjänar att toppa den här rankingen.

Tre Kronor-meriterade Joel Gistedt - som infriade de mycket högt ställda förväntningarna i fjol - är en högkaratig målvakt på Hockeyettan-nivå. En riktig klasspelare som tillför spetskompetens och har kapaciteten för att prestera på en ännu högre serienivå.

Lägg därtill att KIK - till skillnad från många andra lag - har en väldigt bra andremålvakt i form av Joakim Strandberg. En riktig kvalitetsmålvakt.

Läs även:

Plats 2
Plats 3
Plats 4
Plats 5

Dela inlägg:
  • Dragskott

Nicklas Grossmann hyllas: "En jätte på isen"

Södertälje-nyförvärvet Jacob Spångberg har matchats i samma backpar som rutinerade Nicklas Grossmann, tillika ett annat SSK-nytillskott.

Den 23-årige backen är mycket imponerad av den NHL-meriterade pjäsen.

Spångberg om vad Grossmann betyder för laget.

– Mycket. En klubbikon och en jäkla bra kille i omklädningsrummet med massvis av rutin. Sedan är han ju en jätte på isen, så det betyder nog väldigt mycket. Det är en skön kille att ha bredvid sig. Han är stor och stark. Inger ett lugn. Man kan få lite bra tips också. Han har ju varit med ett tag, säger Jacob Spångberg till LT.

Jacob Spångberg betraktades som en rätt så stor talang för några år sedan och fick prova på SHL-spel, men har alltjämt inte tagit det stora steget. 

Målsättningen är dock alltjämt mycket hög (NHL-spel).

- Det är väl fortfarande målet. Det är väl inte omöjligt. Sedan man var liten har det varit drömmen. Men det är jättekul att spela i hockeyallsvenskan också, säger SSK-nyförvärvet.

Dela inlägg:

Ytterligare en förstärkning till hårdsatsande Kristianstad - poängmaskinen ansluter

Kristianstad förstärker laget ytterligare i jakten på en plats i HockeyAllsvenskan. Den här gången handlar det om Joonas Sammalmaa, som är klar för en tryout (sju matcher).

Den 26-årige forwarden kommer närmast från spel i Hudiksvall, där han mäktade med hela 41 poäng på 39 matcher i fjol.

Finländaren har även bland annat ett förflutet i den finska högstaligan.

Sportchefen Joakim Johansson om nytillskottet.

- Efter fått flera olika uppslag på spelare blev det tillslut Joonas klar för en tryout (17/8 – 3/9) hos oss. Det innebär att han spelar 7 matcher med oss och det är ett bra sätt för oss att se vart det leder. Joonas kom till stan inatt efter en del flygstrul, han tränar med laget kl 11:00 idag och spelar ikväll kl 19:00 mot Rödovre, säger Kristianstads sportchef till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Succé för Mittmedias livesända Västerås-match

Mittmedias sändning av matchen mellan Västerås och Vita Hästen gav upphov till ett mycket stort intresse.

Artikeln som berörde sändningen resulterade i 76 nya Plus-konton, vilket är ett rekord för Mittmedia sett till antal Plus-köp för en enskild artikel.

Rickard Pettersson (vikarierande nyhetschef för sporten) om det stora intresset.

- Det är förstås oerhört glädjande med en sådan fantastisk respons på vår satsning på livesänd sport. Samtidigt är det inte helt överraskande, vi har hela tiden anat att intresset för VIK Hockey håller i sig trots att laget åkt ner i division ett, säger han till VLT.

Satsningen på livesända matcher fortsätter den 25-27 augusti - en helg när Mittmedia kommer sända samtliga matcher i Proofdoor Cup (där samtliga västmanländska Hockeyettan-lag deltar).

Dela inlägg:

Rysk back till Hockeyettan-laget

Hockeyettan Östra-klubben Sollentuna har gjort klart med en backförstärkning.

Det handlar om Ivan Sologubov, som närmast kommer från Division 2-spel med Avesta.

Den 19-årige ryssen - som även hann med att spela en del i Avestas J20-lag den gångna säsongen - har i övrigt ett förflutet i Amur Khabarovsks organisation.

Dela inlägg:

Djurgårdens mål i vinstmatchen mot Brynäs

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott rankar de fem bästa målvaktsparen i Hockeyettan - plats 2

2. Magnus Åkerlund och Måns Swärdh, Hudiksvall

Hudiksvall har visserligen en tämligen ojämn målvaktsbesättning och det är ett stort frågetecken var beträffar bredden, men det spetsmässiga är på en så pass hög nivå att "Glada Hudik" - med liten marginal - förtjänar andraplatsen i den här rankingen.

Magnus Åkerlund ska betraktas som en genuin toppmålvakt på Hockeyettan-nivå och besitter kvaliteter för spel högre upp i seriesystemet. En stor prestigevärvning som sticker ut på allvar.

Talangfulle Måns Swärdh lär mest få vara med för att se och lära den kommande säsongen i ett läge där Hudiksvalls målvaktsida är mycket skadekänslig.

Läs även:

Plats 3
Plats 4
Plats 5

Dela inlägg:
  • Dragskott

Ett stort orosmoln för Södertälje

Jonas Liwing är en tilltänkt nyckelback i Södertälje. Nu talar mycket för att den SHL-meriterade pjäsen blir borta från spel ett bra tag.

Tränaren Mats Waltin befarar att Liwing kan bli borta till oktober och därmed missa serieinledningen, berättar han för LT.

Det är ljumskproblemen som spökar.

- Det kommer att ta lite tid. Han ligger i en väldigt försiktig stegring. Jag tror att det är viktigt att man har tålamod med tidsfaktorn. Det är nyckeln. Det får ta den tid det tar, säger Mats Waltin till tidningen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Mora-nyförvärvet: "Omklädningsrummet är grymt och jag har hört att fansen är härliga här"

Mora har inte alltför många välmeriterade spelare i laget. Keaton Ellerby utgör ett av undantagen.

Backen med 212 NHL-matcher på meritlistan får dra ett tungt lass på backsidan med sin starka defensiv och rutin.

Ellerby om det faktum att Moras arena är en "byggarbetsplats" och långt ifrån något Staples Center (Los Angeles Kings arena), tillika den före detta hemmaarenan.

– Haha (långt skratt)... Nej. Det är väldigt sant. Haha... Men, inte många är som Staples Center, säger Keaton Ellerby till Dalarnas Tidningar och fortsätter:
– Men, det är bra ändå här. Omklädningsrummet är grymt och jag har hört att fansen är härliga här. Det spelar ändå liksom ingen roll hur rinken ser ut så länge laget spelar bra och fansen är bra.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Brynäs-tränaren hyllar Henrik Larsson och Jesper Boqvist

Brynäs har ett mycket spännande lagbygge. Det beror inte minst på värvningen av backtalangen Henrik Larsson - som har varit suverän i Bik Karlskoga - och forwardstalangen Jesper Boqvist, som är kvar i klubbens organisation sedan tidigare.

Tränaren Roger Melin om vilken spelare som blir utropstecknet den här säsongen.

- Av det jag sett hittills ser Palushaj riktigt vass ut. Henrik Larsson ser riktigt bra ut och sedan har Jesper Boqvist sett fantastiskt bra ut, säger Brynäs-tränaren till Gefle Dagblad.

Henrik Larsson om vad han kan tillföra laget.

- Jag är bra på att hålla i pucken och fördela på forwards och följer gärna med upp i anfallen. Jag kommer att ha höga krav på mig själv och sitter inte nöjd, säger Brynäs-nyförvärvet till tidningen.

Dela inlägg: