Dragskott

Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån

Uppdatering: Uppges ha aktiverat en allsvensk klausul

Joel Thulin - som är bokförd för tre matcher i HockeyAllsvenskan (Djurgården och Södertälje) - har gjort klart med en ny klubbadress.

Det handlar om Hockeyettan-laget Tyresö/Hanviken, enligt uppgifter till Sportbloggare.com.

Den 24-årige forwarden svarade för 29 poäng på 36 matcher (inklusive Hockeyettan-slutspelet) den gångna säsongen.

Södertälje-fostrade Thulin är därmed tillbaka i Tyresö/Hanviken, som han har ett framgångsrikt förflutet i på Hockeyettan-nivå.

Uppdatering 15 juli: Joel Thulin ska ha aktiverat sin Allsvenska klausul vilket gör att det ser ut att bli spel i HockeyAllsvenskan istället.

Dragskott

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Den rutinerade forwarden återvänder till Djurgården

En profil är tillbaka på en relativt hög nivå: Dick Axelsson ansluter till allsvenska Djurgården.

Den välmeriterade forwarden har skrivit på ett kontrakt för en säsong.

Niklas Wikegård (sportsligt ansvarig i Djurgården) om förstärkningen.

- Det var ganska sent som Dick anmälde sitt intresse, men det var för oss tydligt att på riktigt ville komma tillbaka till elithockeyn och göra ett bättre avslut än senast. Jag har haft många samtal med Dick, vi har i tränarteamet har talat mycket om honom och han har själv varit inne hos oss på tester, säger Niklas Wikegård till klubbens hemsida och fortsätter:
- Han har inte bara sagt utan även visat att han menar allvar med att komma tillbaka, och då tycker vi att med den kvalitet som Dick har är han extremt välkommen tillbaka.

Dragskott

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Elitlicensen är hotad för den allsvenska klubben

Allsvenska Tingsryd gick back med fyra miljoner kronor den gångna säsongen och har hamnat i en prekär ekonomisk situation.

Nu måste den klassiska Smålandsklubben få in 2,5 miljoner kronor senast den 3 juli klockan 12.00 - annars tappas elitlicensen.

"I det föreläggande vi fått från licensnämnden finns ett flertal krav som måste uppfyllas. Vi ska senast den 3 juli kl. 12.00 presentera en godtagbar handlingsplan för säsongen 24/25. Till denna plan ska bifogas kapitaltäckningsgarantier för resultatet 25-04-30, 2,5 Msek. En kapitaltäckningsgaranti är som en borgen. Garantin ska inte betalas ut förrän den dag hockeybolaget tvingas lägga ner sin verksamhet. Taifs situation är mycket svår. Får vi inte ett kontrollår så flyttas vi ner till division 1. Då kommer bolaget enligt styrelsens bedömning inte att överleva", skriver Tingsryd på hemsidan.

Dragskott

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Klubbdirektören lämnar

Robert Andersson blir inte kvar i Södertälje efter fem år som klubbdirektör.

Anledningen är att SSK vill ha ett nytt ledarskap inför framtiden.

- Robban har betytt mycket under sina fem säsonger i SSK. Med hårt och uppoffrande arbete har han tillsammans med sin lugna ledarstil tagit klubben vidare på sin resa. Han ledde också klubben framåt under en mycket svår tid genom pandemin med alla dom utmaningar detta gav för klubben och övriga idrottssverige. Styrelsen anser dock att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap i det läge vi befinner oss i och för att fortsätta utvecklingen dit vi vill, säger SSK-ordföranden Peter Onstrand till klubbens hemsida.

Robert Andersson - som kommer lämna efter den 31 augusti - är stolt över att ha fått vara med om den här resan.

- Det har varit fantastiskt att ha fått förtroendet att göra den här resan under fem år i en av svensk ishockeys mest traditionsrika och engagerande idrottsklubbar, säger han till SSK:s hemsida.

Dragskott

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Blir kvar i det allsvenska nykomlingslaget

Carl Sjöberg var med om Vimmerbys allsvenska avancemang. Nu är det officiellt att den 23-årige forwarden kommer representera Smålandsgänget även den kommande säsongen.

Oskarshamnsprodukten med U18-landslagsmeriterna stod för 22 poäng på 47 matcher (inklusive Hockeyettan-slutspelet) den gångna säsongen och har i övrigt bland annat ett förflutet i Kalmar.

"Det fanns väl ingen som undgick Carl Sjöbergs glädje när det stod klart att han varit med om att spela upp Vimmerby Hockey till hockeyallsvenskan! Nu står det också klart att han får chansen med VH i landets näst högsta liga", skriver Vimmerby på klubbens Facebook-sida.

Dragskott

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Ett starkt ekonomiskt resultat av SHL-klubben

Många svenska hockeyklubbar gick back den gångna säsongen. Det finns dock ett antal undantag, däribland Timrå.

Överskottet landade på 4,6 miljoner kronor.

Tik har därmed ett eget kapital på 10,7 miljoner kronor och klarar licensnämndens krav på minst åtta procent i eget kapital i förhållande till omsättningen.

Klubbchefen Frederik Innala om ekonomin.

- Vi är mycket nöjda med att presentera detta resultat, helt i linje med vår målsättning för året. Det är ett kvitto på det hårda arbete som hela organisationen lagt ner. Vi är inte klara, men det är ett steg i rätt riktning. Kommande år står vi inför nya utmaningar som vi måste möta tillsammans för att konkurrera på SHL nivå, säger han till Timrås hemsida.

Dragskott

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Rögle-centern långtidsutlånad

Simon Zether är ett jättelöfte med en enorm potential som tillhör Rögles organisation. Nästa säsong blir det spel i allsvenska Västerås på lån.

Sportchefen Niklas Johansson om det spännande lånetillskottet.

- Simon är en spelare som vi kikat på under en längre tid. Han har den profil som vi söker med sin storlek, högerskytte och stora arbetskapacitet, säger VIK:s sportchef till hemsidan.

Den 18-årige centern bokfördes för många matcher med Rögles A-lag den gångna säsongen, var mycket framträdande i J20-sammanhang samt fick bland annat chansen i juniorlandslaget.

Dragskott

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Harju förstärker

Jonatan Harju - som har två fina säsonger i Tingsrydströjan bakom sig - återvänder till Bik Karlskoga.

Kontraktet sträcker sig över en säsong.

Den 26-årige forwarden stod för 27 pinnar på 38 bataljer i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen.

Harju besitter grundkapaciteten för att vara en bra målskytt.

- Jättekul att vi har landat Jonatan. Han har näsa för vart målet står och bidrar dessutom med en bra storlek och tyngd till vår offensiv. Jag är glad över att sista pusselbiten är på plats och vi är oerhört nöjda med vårt lagbygge, säger sportchefen Torsten Yngveson till Bik Karlskogas hemsida.

Dragskott

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Klassbacken blir kvar i HockeyAllsvenskan

Rutinerade Mathew Maione gjorde det väldigt bra i AIK den gångna säsongen.

Under gårdagen blev det officiellt att seriekonkurrenten Björklöven blir ny klubbadress. Kontraktet är tvåårigt.

Den 33-årige backen svarade för 31 poäng och +6 på 40 matcher den gångna säsongen och har i övrigt erfarenhet från flera andra riktigt bra ligor.

Sportchefen Per Kenttä om prestigevärvningen.

- Mathew är en härlig karaktär både på och utanför isen. Förhoppningsvis blir han en publikfavorit hos fansen i vinter, säger Björklövens sportchef till hemsidan.

Dragskott

Foto: Martin Meienberger/Bildbyrån

Landslagsmeriterad finländare till SHL-laget - truppen spikad för stunden

Det blir rutinerade Henrik Haapala som tar den sista platsen i Malmös lagbygge, som därmed är spikat för stunden.

Den 30-årige forwarden stod för 18 poäng på 29 matcher (inklusive slutspelet) i den schweiziska högstaligan den senaste säsongen.

Haapala kan i övrigt bland annat stoltsera med landslagsmeriter.

Offensiven är finländarens inriktning.

- Henrik kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet och vinnarbakgrund. I Henrik får vi in en spelintelligent spelare som är duktig i spelet med puck. Tack vare sina kvicka aktioner ute på isen kan Henrik hitta bra spel och skapa stor oreda hos motståndarna, säger sportchefen Björn Liljander till Malmös hemsida.