• Hem
 • Dragskott
 • Dragskott

Västerås bara kör - nionde (!) raka segern

Västerås fortsätter att vinna i väntan på AllEttan. Kvällens 3-1-seger borta mot Arboga innebär att VIK har håvat in nio (!) vinster i följd.

Västmanlänningarna toppar därmed Hockeyettan Västra med sex poängs marginal i ett läge där samtliga toppkonkurrenter har spelat en match färre.

Marcus Bergman satte det matchvinnande målet i mittenronden och mäktade dessutom med ytterligare en pyts.

Johan Skiöld blev poängbäst med en 1+2-meny.

Marcus Dahlbom räddade för övrigt 25 av 26 skott i VIK-kassen.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Dragskotts avslöjande bekräftat: SM-guldmeriterade Christopher Heino Lindberg är aktuell för en comeback

Dragskott avslöjade som bekant - så sent som för drygt en vecka sedan - att SM-guldmeriterade Christopher Heino Lindberg är på väg mot en comeback.

Nu är det bekräftat att Färjestadsbekantingen har för avsikt att göra comeback.

Målvakten som tränar med Hockeyettan Östra-laget Huddinge om det aktuella läget.

- Jag kör dubbla pass morgon och kväll för att komma i form. Jag har haft mycket problem med skador och har inte spelat match sedan 2012 då jag stod i AIK i elitserien, säger Christopher Heino Lindberg till Mitti.se.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Ett bra besked för SHL-laget

Libor Hudacek har varit borta på grund av skadeproblem. Nu är det klart att den offensivt skicklige forwarden gör comeback i morgondagens match mot Brynäs.

Det återstår att se i vilken kedja den KHL-meriterade forwarden matchas.

- Där måste jag faktiskt ta en funderare i hur vi ska formera laget. Just nu lutar det mycket åt att jag går tillbaka till kedjorna som var tidigare, säger Örebro-tränaren Niklas Sundblad till Hockeypuls.

Hudacek har svarat för elva poäng på 16 SHL-matcher den här säsongen.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Hockeyettan-matchen inbringade 86.000 kronor till Cancerfonden

Söndagens match mellan Tranås och Hanhals i Hockeyettan Södra inbringade 86.000 kronor till Cancerfonden.

Pengarna samlades in i form av att privatpersoner och företag köpte matchtröjor.

"Totalt samlades hela 86 000 kr in till förmån för Cancerfonden, tack vare givmilda besökare och företag/personer som valt att köpa de matchtröjor som användes under kvällen. TAIF och klubbchef Stefan Fransson vill rikta ett jättetack till alla som bidragit till denna fina summa under kvällen!", skriver Tranås på klubbens hemsida.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Superskrällen: Succésportchefen får sparken

Joakim Tillgren har gjort ett suveränt jobb med Pantern de senaste åren och är betraktad som en av HockeyAllsvenskans bästa sportchefer av många välinitierade.

Nu står det - oväntat nog - klart att 59-åringen får sparken efter 40 (!) år i Skåne-klubben, uppger Expressen.

Anledningen uppges vara samarbetssvårigheter med tränarna och klubbens ordförande.

Tillgren om ovanstående.

- De påstår att jag har haft det med tränarna och det har jag konfroterat både Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg om. Men när jag frågade vad de hade att säga så sa de ingenting, säger Joakim Tillgren till Expressen.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Den allsvenska klubben sparkar tränarna

Många trodde att Bik Karlskoga skulle utmana toppskiktet i HockeyAllsvenskan den här säsongen, men värmlänningarna har - åtminstone än så länge - krigat i bottenträsket.

Nu står det klart att det sportsliga misslyckandet får konsekvenser i båset.

Tobias Thermell och Kristofer Näslund får nämligen sparken. Duon ersätts av Niklas Czarnecki och Daniel Wessner.

Klubbchefen Torsten Yngveson om åtgärden.

- Klubben har hamnat i ett läge där vi är tvungna att göra något. Det är oerhört tråkigt, i synnerhet när jag vet hur hårt Tobias och Kristofer har jobbat. Niklas och Daniel kommer att vara med redan på dagens träning, säger Bik Karlskogas klubbchef till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Ett bra besked för Luleå

Joey Hishon har missat samtliga matcher på sistone när Luleå varit inne i en tung period. Nu talar mycket för att kanadensaren gör comback i morgon mot Karlskrona.

Den NHL-meriterade centern tränade nyligen med laget och gick för fullt.

Hishon lirade i en kedja med Einar Emanuelsson och Emil Larsson.

Tränaren Tomas "Bulan" Berglund om Joey Hishons eventuella comeback.

- Vi får se hur vi gör, än har vi inte bestämt någonting, säger Luleå-tränaren till NSD/Kuriren.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Dragskott tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan

Modo - Pantern

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 2.15
X: 4.35
2: 2.65

Sexpoängsmatch i toppstriden. Modo har två vinster i följd. Pantern har förlorat två av de tre senaste matcherna. IKP vann dock när lagen möttes senast. Modo har å andra sidan i grunden ett bättre lag. Tipset är att Öviksgänget styr upp det här. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

AIK - Leksand

Matchtips: X.

Odds från Nordicbet:
1: 2.24
X: 4.25
2: 2.55

Toppmatch, tillika publikfest, på Hovet. AIK:s form är god. Sex poäng på de tre senaste matcherna säger en del. Leksand blir ett kraftprov. LIF föll visserligen nu senast borta mot Almtuna, men har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Leksand har dessutom ett bättre lag. Gnaget vann emellertid när lagen möttes senast och hemmaplansfördelen betyder en del. Tipset är att stockholmarna får med sig minst en pinne från den här prestigematchen.

***

Södertälje - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.98
X: 4.40
2: 2.95

Södertälje - som är obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd och vunnit tre av dessa - är favoriter i kväll. Vita Hästen har dock goda möjligheter. Norrköpingsgänget kan ståta med två trepoängare i rad och kapaciteten är mycket hög i allmänhet. Lägg därtill att Hästen vann när lagen möttes senast. SSK har dock ett bättre lag och Vita Hästen är inte direkt något suveränt lag i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Sportklubben vinner redan under ordinarie speltid.

***

Tingsryd - Björklöven

Matchtips: X.

Odds från Nordicbet:
1: 2.24
X: 4.25
2: 2.55

Kvällens mest svårtippade sammandrabbning. Tingsryd har visserligen förlorat fem av de sex senaste matcherna, men är på gång i och med hemmavinsten mot Bik Karlskoga nu senast. Björklöven har varit ojämna på sistone, men vann stort när lagen möttes senast. Tipset är att västerbottningarna får med sig minst en poäng från kvällens batalj. Mycket till följd av lagets höga offensiva kapacitet.

***

Almtuna - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.76
X: 4.50
2: 3.65

Almtuna har tagit två raka trepoängare och är sannerligen på gång. Troja/Ljungby är formsvaga och slår ur underläge i kväll. Ais vann när lagen möttes senast och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset är att Uppsala-gänget håvar in full pott.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Dragskott tippar Arboga-Västerås i Hockeyettan Västra

Arboga - Västerås

Matchtips: 2.

Odds från Nordicbet:
1: 4.60
X: 5.10
2: 1.45

Västerås är stora favoriter i kväll. Åtta (!) vinster i följd inger respekt. Arboga har dessutom tre nederlag i följd. Lägg därtill att VIK är bortastarka, samtidigt som Arboga är ett uselt hemmalag. Västerås vann när lagen möttes senast och tipset är att gästerna vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg:
 • Dragskott

Dragskott tippar Visby/Roma-Vallentuna i Hockeyettan Östra

Visby/Roma - Vallentuna

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.15
X: 8.50
2: 8.90

En match där Visby/Roma är stora favoriter. Formen är mycket god. Sju vinster på de åtta senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Vallentuna har förvisso två vinster på de tre senaste bataljerna, men Visby vann när lagen möttes senast och har ett mycket bättre spelarmaterial. Gotlänningarna är dessutom hemmastarka. Visby/Roma lär inte tappa poäng i den här sammandrabbningen.

Dela inlägg: