Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Onsdagens Powerplay-kupong

Onsdag 2021-03-03
Spelstopp: 17.59

216 rader/216 kronor

Ta del av motiveringarna till tipsen på Bettingstugan.se

Dragskotts tips:

1. Mora - Modo: 1X

2. AIK - Kristianstad: 1

3. Västerås - Tingsryd: 12

4. Bik Karlskoga - Almtuna: 1X2

5. Väsby - Södertälje: 2

6. Troja/Ljungby - Nybro: 1X2

7. Karlskrona - Mörrum: 1X2

8. Mariestad - Dalen: 12

***

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Tingsryd

Matchtips: 1.

En oviss match. Västerås är på gång - två vinster i följd talar sitt tydliga språk. Tingsryd blir en tuff utmaning. Taif har gjort en bra säsong rent helhetsmässigt. Formen är dock halvdan (tre raka förluster). VIK är dessutom ett ganska bra hemmalag. Lägg därtill att västmanlänningarna har 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västerås drar det längsta strået igen.

***

Bik Karlskoga - Almtuna

Matchtips: 1.

Bik Karlskoga - som kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna - är ett lag i medvind. Almtuna är också formstarka (sex vinster på sju matcher). Värmlänningarna har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre spelarmaterial. Uppsala-gänget är dessutom mediokra i bortaplanssammanhang. Tipset är att Bik styr upp det här. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

***

AIK - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där AIK är stora favoriter. Stockholmarna har ett stort försprång (29 poäng) och är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Kristianstad har dessutom fem nederlag på de sex senaste matcherna. Det ska även påpekas att AIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten, samtidigt som skåningarna är HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Tipset utgörs av att Gnaget vinner redan under ordinarie speltid.

***

Mora - Modo

Matchtips: 1.

Lagen möttes under tisdagen. På onsdag är det dags för ytterligare ett möte. Det råder inga tvivel om att Mora ska betraktas som favoriter. Masarna vann nu senast och är obesegrade under ordinarie speltid i fem sammandrabbningar i följd. MIK kan dessutom ståta med 3-0 i inbördes möten och Öviksgänget är ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Känslan är att Mora vinner igen. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Väsby - Södertälje

Matchtips: 2.

Väsbys poängbehov är enormt i kampen om att undvika kvalspel för det allsvenska kontraktet. Nykomlingarna föll visserligen nu senast borta mot Almtuna, men hade tre raka segrar dessförinnan och är jobbiga att möta. Södertälje blir en ordentlig utmaning. SSK har håvat in sju poäng på de tre senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Väsby hittills. Sportklubben har dessutom plusstatistik i inbördes möten lagen emellan. Tipset är att SSK inkasserar full pott. Mycket till följd av lagets starka forwardsbesättning.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Jacob Johansson, Timrå
Räddningsprocent: 93,85.

Linköpingsbekantingen hade höga förväntningar på sig när han värvades till Timrå förra året - förväntningar som Jacob Johansson i allra högsta grad har infriat så här långt. Tik-målvakten har en riktigt bra vecka - där han höll nollan i två av tre bataljer och var med om idel vinster - bakom sig.

***

Backar

Kim Johansson, Vita Hästen
Mål: 1. Assist: 2.

Norrbottningen har fått ett enormt lyft den här säsongen och utvecklats till en toppback i HockeyAllsvenskan. En spelare med kapacitet för att göra bra ifrån sig även i SHL i rätt roll och med nog mycket förtroende. Den offensivt begåvade liraren var involverad i tre mål den senaste veckan.

Patrick Wiercioch, Timrå
Mål: 0. Assist: 5.

Timrås NHL-meriterade nyförvärv har fått en flygande start i sin nya klubb. Imponerande stabil i såväl offensiven som defensiven. Patrick Wiercioch kommer bli en av Tik:s viktigaste kuggar i jakten på SHL-avancemanget.

***

Forwards

Viktor Lodin, Timrå
Mål: 4. Assist: 5.

Örebro-bekantingen är såklart given i veckans lag. Viktor Lodin har dominerat totalt den senaste tiden och bjudit på läckra mål. En tämligen klockren tredjelänk i kedjan med Christopher Liljewall och Sebastian Hartmann i övrigt.

Jens Lööke, Timrå
Mål: 3. Assist: 2.

Ytterligare en av många heta Timrå-spelare. Inblandad i fem mål på tre matcher. Härföraren när medelpadingarna vann prestigematchen mot Modo.

Nick Olesen, Södertälje
Mål: 2. Assist: 4.

Artisten - som gjorde succé i SHL med Oskarshamn under utlåningen tidigare under säsongen - har en grym vecka bakom sig i form av en briljant offensiv. En gigant när Södertälje hemmabesegrade Vita Hästen i en batalj där Nick Olesen stod för fyra (!) poäng.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Timrå-spelaren väntas missa flera matcher

Timrå-backen Jakob Ragnarsson ådrog sig en skada i fredagens match mot Modo.

Nu är det klart med en längre tids frånvaro.

Axelskadan väntas medföra att grundserien är över för 21-åringen, uppger Hockeynews.se.

Den NHL-draftade backklippan - som är inne på sin andra säsong i Medelpadslaget - har varit en viktig defensiv pjäs i Tik den här säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Brynäs glädjebesked

Brynäs har haft stora skade- och sjukdomsbesvär en längre tid.

Nu börjar läget ljusna ordentligt.

Det handlar exempelvis om att stjärnforwarden Anton Rödin är nära spel efter handsskadan och kan börja träna för fullt inom kort, meddelar Gävle-klubben på hemsidan.

Kristofer Berglund, Marcus Björk och Josef Ingman utgör andra spelare som är nära comeback.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Klart med en ny klubb för David Åslin

SHL-meriterade David Åslin lämnar Vita Hästen för spel utomlands.

Det handlar om lir i den tyska andraligan med EC Bad Nauheim.

Sportchefen Tony Zabel om beskedet att den rutinerade forwarden lämnar östgötarna.

- David har fått en möjlighet att spela utomlands och eftersom hans speltid har varit varierande hos oss känner vi att det blir en bra lösning för båda parter., säger Vita Hästens sportchef till hemsidan.

Åslin har svarat för tio poäng på 36 matcher i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

HV71-forwarden utlånad

Talangfulle Zion Nybeck har stundtals gjort bra ifrån sig i SHL med HV71 den här säsongen.

Nu är det klart med en utlåning.

Det blir spel i allsvenska Almtuna framöver.

Den 18-årige är dubbelregistrerad och kan därmed gå mellan klubbarna under resten av säsongen.

Tony Mårtensson (assisterande sportchef i Ais) om nyheten.

- Zion Nybeck är en väldigt spelskicklig lirare som är duktig på små ytor. Han har en grym puckkontroll och ett snabbt skott. Zion kommer att vara en sevärd spelare som bjuder på det lilla extra, säger Tony Mårtensson till Almtunas hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar tisdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västervik - Timrå

Matchtips: 2.

En lurig match att tippa. Västervik har håvat in fyra vinster i följd och är ett riktigt succélag även rent helhetsmässigt den här säsongen så här långt. Timrå blir ett kraftprov. Serieledarna kan ståta med fyra segrar på de fem senaste bataljerna och är obesegrade under ordinarie speltid i åtta tillställningar i följd. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Tipset utgörs av att Tik drar det längsta strået. Mycket till följd av lagets högklassiga forwardsbesättning.

***

Björklöven - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Björklöven jagar revansch efter bortaförlusten mot Almtuna. Möjligheterna är goda. Västerbottningarna har inkasserat nio poäng på de fyra senaste matcherna och är ett ganska bra hemmalag. Vita Hästen har blandat och gett den senaste tiden. Björklöven har 2-0 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Känslan är att Västerbottensgänget tar tre viktiga poäng i kampen om att befästa andraplatsen.

***

Mora - Modo

Matchtips: 2.

En väldigt oviss sammandrabbning. Mora - med fem förluster på de sex senaste matcherna - är inne i en tuff period. Modo, som har sju förluster på de åtta senaste matcherna, är också formsvaga. MIK har 2-0 i inbördes möten, men Öviksgänget har en grymt hög högstanivå och Mora är inte direkt något suveränt hemmalag. Tipset är att bortalaget styr upp det här.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar tisdagens SHL-match

Malmö - Frölunda

Matchtips: 1.

Tisdagens enda SHL-match. En väldigt svårtippad batalj. Malmö är inne i ett riktigt stim; fem vinster i följd inger respekt. Frölunda - med fem nederlag på de sex senaste matcherna - är i gungning. Göteborgarna har å andra sidan gjort en bättre säsong än skåningarna rent helhetsmässigt och har i grunden ett bättre lag. Redhawks har emellertid 2-1 i inbördes möten och känslan är att Malmö drar det längsta strået igen, trots att Frölunda är ett rätt så bra bortalag.. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardssidan.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Nybro vann toppmatchen - närmar sig serieledningen i AllEttan Södra

Nybro har goda möjligheter att vinna AllEttan Södra. Kvällens 4-2-bortaseger mot serieledande Vimmerby innebär att Vikings bara är en poäng från förstaplatsen.

Detta i ett läge där Nybro har spelat tre (!) matcher färre än VH.

Sebastian Borg mäktade inte bara med det matchvinnande 3-2-målet i slutet av den andra perioden, utan stod även för ytterligare en balja.

Roope Elimäki och Markus Palmberg svarade för de övriga Vikings-fullträffarna.

Noterbart i övrigt är att Robin Johansson räddade 26 av 28 skott i Nybro-kassen.

Dela inlägg