• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

14. Almtuna (8/15)

***

Målvakter:

Anton Malmborg och Oscar Leijon.
Uppsala-laget har för närvarande en målvaktsbesättning som har mycket att bevisa. Här är det troligt att man söker något mer etablerat på lite längre sikt. Anton Malmborg - som har varit på lån från Visby/Roma den senaste tiden - har varit suverän i Hockeyettan, men är ett frågetecken i allsvenska sammanhang. Oscar Lejon är för övrigt relativt talangfull, men också ett osäkert kort på den här höga nivån.

***

Backar:

Jacob Ragnarsson, Simon Löf, Anton Björkman, Alexander Svensson, Jacob Svensson, Andreas Söderberg, Oskar Asplund, Olle Norberg och Lucas Torstensson.
Almtunas starkaste lagdel på förhand, trots att den är i HockeyAllsvenskans bottenskikt med tanke på hur pass många bra lag det finns i den här serien och hur hård konkurrenssituationen är. Backbesättningen förtjänar en svag trea. Jacob Ragnarsson är ett tungt nyförvärv, som framför allt bidrar med defensiv kvalitet. Jacob Svensson är också en bra värvning. Andreas Söderberg och Simon Löf är andra stabila namn på den här nivån. Det gäller förstås även SHL-meriterade Anton Björkman. Bredden är dock inte det bästa när det gäller Almtunas backbesättning. Det krävs att några av ungtupparna tar kliv framåt för att det ska bli något riktigt, riktigt bra av den här lagdelen.

***

Forwards:

Hampus Harlestam, Sebastian Benker, David Karlström, Pelle Hedlund, Johan Eriksson, Felix Carenfelt, Emil Berglund, Viktor Hertzberg, Sebastian Höglund, Mattias Johansson, Tobias Liljendahl, Jesper Norbäck, Oliver Pentler och Georgs Golovkovs.
Ytterligare en lagdel med en rätt så hög kapacitet. Här finns det en hel del kvalitet. Inte minst i form av Emil Berglund, Viktor Hertzberg, Jesper Norbäck, Hampus Harlestam och Tobias Liljendahl, Likaså underskattade Johan Eriksson. Uppsala-gängets forwardssida har goda egenskaper i såväl offensiven som defensiven. Bredden och djupet är dock ett orosmoln för Almtunas del. Därför är det inte befogat med något bättre än en svag trea på förhand.