• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 9
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 9

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 9

9. Västervik (9/15)

Målvakter:

Henrik Lundberg och Edvin Olofsson.
Daniel Marmenlind är ett av de tyngsta avbräcken - alla kategorier - inför HockeyAllsvenskan 2021/2022. Västervik har dock ändå fått ihop en bra målvaktsbesättning. Rutinerade Henrik Lundberg inger stabilitet och är en kvalitetsmålvakt. Edvin Olofsson är att betrakta som ett spännande komplement. En burväktare med mycket utvecklingspotential som har varit sylvass i Hockeyettan och provat på HockeyAllsvenskan-spel sporadiskt.

***

Backar:

Alfred Barklund, Alexander Younan, Erik Gustafsson, Max Krogdahl, Martin Fransson, Hugo Gabrielson och Johannes Johannesen.
Ytterligare en lagdel där Västervik har åkt på tunga avbräck. Framför allt i form av backgeneralen Michael Kapla. Lägg därtill att Michael Brodzinski - som värvades för ett fåtal månader sedan och var en tilltänkt nyckelback - har bestämt sig för att sluta spela hockey. Det ser trots allt hyfsat ut på backsidan för VIK. Delvis med tanke på att det finns stabila pjäser i stil med Alfred Barklund och Erik Gustafsson. Nyförvärv som exempelvis Johannes Johannesen och Alexander Younan är dessutom högintressanta. Västerviks backbesättning är förvisso inte direkt superspetsig och bredden är inte högklassig, men den här lagdelen förtjänar ändå en svag trea.

***

Forwards:

Victor Öhman, Tobias Åhström, Lucas Feuk, Joakim Hagelin, Alexander Hilmerson, Jens Holmström, Skyler McKenzie, Myles Powell, Brett Supinski, Tim Wahlgren, Marcus Westfält, Mattias Wigley, Josh Wilkins och William Wiå.
Forwardssidan har också åkt på en del avbräck, men här finns det också i allra högsta grad hopp. Skicklige Victor Öhman är kvar och pålitliga pjäser som Joakim Hagelin och Jens Holmström är värdefulla. Precis som Tim Wahlgren. Det finns en del bra namn i övrigt. Västervik har återigen satsat på ett antal nordamerikanska spelare - en strategi som har lyckats väl de senaste åren rent helhetsmässigt - och mycket hänger på hur pass lyckade dessa värvningar faller ut. Om forwardsbesättningen ska visa sig vara minst lika vass som förra säsongen krävs det att nytillskott i stil med till exempel Skyler McKenzie och Josh Wilkins levererar. Forwardssidan förtjänar en trea på förhand, men det kan visa sig vara så mycket bättre än så i slutändan om sportchefen Emil Georgsson återigen har visat prov på fingertoppskänsla.

Läs även:

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14