• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 10
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 10

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 10

10. Tingsryd (9/15)

Målvakter:

Daniel Rosengren, Carl Hjälm och Tomas Rydén.
Tingsryd har en målvaktsbesättning av god allsvensk klass. Daniel Rosengren har levererat på allsvensk nivå tidigare och besitter en gedigen utvecklingspotential. Carl Hjälm - som har ett par vassa säsonger i Hockeyettan bakom sig - är också intressant. Tomas Rydén har för övrigt varit en toppmålvakt i Hockeyettan i flera säsonger och förtjänar att få chansen på den här nivån, men är för närvarande på skadelistan.

***

Backar:

Alexander Lindelöf, Jacob Lundegård, Simon Åkerström, Jakob Bondesson, William Fransson, Elias Gunnarsson och Léon Lerebäck.
En lagdel där Tingsryd har åkt på ett par tunga avbräck. I första hand "sheriffen" Rasmus Bengtsson. Det har dock värvats bra. Alexander Lindelöf får betraktas som en solid back på den här nivån och Simon Åkerström är i grunden en back av hög kvalitet i allsvenska sammanhang. Det finns en del bra namn i övrigt, inte minst till exempel Jakob Bondesson och Léon Lerebäck. Taif har sammanfattningsvis en stabil backbesättning med många spelare som är på väg uppåt i karriären. Därmed inte sagt att det är någon form av toppklass på Smålandsgängets backsida, men visst tusan förtjänar den en trea.

***

Forwards:

Joachim Nermark, Kim Tallberg, Romans Semjonovs, Hugo Reinhardt, Ludvig Elvenes, Liam Finlay, Jakob Heljemo, Tobias Fladeby, Sebastian Kaijser, Allan McShane, Martin Mellberg, Sebastian Åkesson och Daniel Öhrn.
Tingsryds forwardssida är rätt så spännande och håller en bra allsvensk nivå, en del jättetunga tapp (exempelvis Jonathan Harju och Felix Olsson) till trots. Ludvig Elvenes får ses som en kugge som har goda möjligheter att bli etablerad i en ännu bättre liga på sikt. Daniel Öhrn och Kim Tallberg har visserligen en mindre imponerande fjolårssäsong bakom sig, men har presterat i Taif förr och det är upplagt för en nytändning för dessa återvändare. Romans Semjonovs och Joachin Nermark är solida pjäser i HockeyAllsvenskan och det finns en del kvalitet i övrigt. Om Liam Finlay och Allan McShane - tillika två relativt svårbedömda nordamerikaner - blir utropstecken kan Tingsryds forwardssida möjligen visa sig vara på seriens övre halva om allt klaffar.

Läs även:

Plats 11
Plats 12

Plats 13

Plats 14