• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 12

12. Kristianstad (8/15)

Målvakter:

Frederik Dichow och Olof Lindbom.
Skåningarna har en ung och rätt så orutinerad målvaktsbesättning som är förenad med ett stort frågetecken. Olof Lindbom är mest intressant som läget är nu. En målvakt som draftades redan i andrarundan för tre år sedan, men inte har fått det att lossna hittills. Islossningen lär komma förr eller senare under normala omständigheter för 21-åringen som är ett riktigt "råämne". Frågan är bara om det sker just den här säsongen? I så fall är mycket vunnet för Kristianstad, som är i stort behov av en målvakt med det lilla extra i stil med Calle Clang förra säsongen. Frederik Dichow känns som ett än mer osäkert kort på förhand.

***

Backar:

Amil Krupic, Gustav Bouramman, Erik Flood, Viktor Grahn, Theo Nordlund, Rikard Olsén, Isak Renemark och Jakob Stridsberg.
Här har Kristianstad något intressant på gång. Den här lagdelen känns förstärkt i jämförelse med i fjol. Amil Krupic har kapacitet för att vara en av HockeyAllsvenskans bästa backar rent offensivt, vilket han bevisade under den förra sejouren i KIK. Gustav Bouramman gjorde det bra i HockeyAllsvenskan med Väsby i fjol och Erik Flood fick det stora genombrottet på allsvensk nivå. Rikard Olsén - tillika förra säsongens segerskytt i jakten på det allsvenska kontraktet - är underskattad och det finns en del kvalitet i övrigt. Bland annat Viktor Grahn. Backbesättningen förtjänar en trea, trots att det inte direkt kryllar av genuin spetskompetens.

***

Forwards:

Dennis Svensson, Kristoff Kontos, Melker Eriksson, Herman Hansson, Gustav Olhaver, Linus Pettersson, Malte Sjögren, Kevin Wennström, Nikolai Skladnichenko, Alex Rauter, Trevor Cheek, Robin Carlsson och Deven Sideroff.
En lagdel som är rätt så stabil, utan att sticka ut på något sätt. Lagkaptenen Dennis Svensson får ta ett stort ansvar. Duktiga allsvenska spelare i stil med till exempel Malte Sjögren, Kevin Wennström och Herman Hansson är kvar sedan tidigare. Robin Carlsson och Gustav Olhaver kommer visserligen från tunga säsonger på annat håll, men har levererat i HockeyAllsvenskan tidigare och kan mycket väl få en nytändning i Kristianstad. Kristoff Kontos - som dominerade i Hockeyettan förra säsongen - kan mycket väl prestera även på den här höga nivån. Det har i övrigt värvats en del spännande utländska spelare, varav vissa med AHL-meriter. Om minst ett par av dessa kan acklimatisera sig till den svenska andraligan och levererar kan det bli något riktigt bra av Skåne-gängets forwardsbesättning.

Läs även:

Plats 13
Plats 14