• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 11
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 11

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 11

11. Vita Hästen (8/15)

Målvakter:

Jesper Myrenberg och Adam Ohre.
Östgötarna har en intressant målvaktsbesättning. Jesper Myrenberg har visserligen en halvdan säsong bakom sig i Västerås, men är i grunden en kvalitetsmålvakt i allsvenska sammanhang, vilket han har visat prov på tidigare under karriären. Adam Ohre har förvisso inte fått så mycket speltid de två senaste åren. Han har å andra sidan spelat i suveräna Timrå, där konkurrenssituationen varit oerhört hård och gjort bra ifrån sig när han väl fått chansen. Ohre är en målvakt med mycket potential. Vita Hästen har en gedigen konkurrenssituation på målvaktsfronten.

***

Backar:

Alexander Falk, Hampus Falk, Lukas Flygt, Victor Björkung, Philip Alftberg, Brandon Fehd, Jonathan Racine och Colby Sissons.
Vita Hästens backsida är ett frågetecken på förhand. Visst - SHL-meriterade Alexander Falk är ett bra tillskott och Victor Björkund får betraktas som en duktig back, men det är ett antal frågetecken i övrigt. Mycket hänger på hur det går för trion bestående av nordamerikaner när det gäller Norrköpingsgängets backbesättning. Potentialen finns i allra högsta grad, men utländska spelare som aldrig har spelat i Sverige tidigare medför alltid en högre risknivå. Det känns inte befogat att ge den här lagdelen något bättre än en tvåa på förhand, men förutsättningarna finns för att backsidan kan visa sig vara riktigt bra när det kommer till kritan. High risk - high reward.

***

Forwards:

Christopher Fish, Filip Cruseman, Kevin Elgestål, Marcus Eriksson, William Fällström, Fabian Illestedt, Elliot Lorraine, Corey Mackin, Joel Myrberg Andersson, Johannes Nilsson, Hampus Olsson, Jesper Samuelsson, Ludwig Stenlund, Erik Borg och Chad Butcher.
Tony Zabels gäng är starka på forwardssidan. Det beror inte minst på att profilen Marcus Eriksson är med redan från start den här gången. Rutinerade Jesper Samuelsson - som missade förra säsongen på grund av skada - blir en form av "nyförvärv". Alla välinitierade vet ju hur pass vass Samuelsson är under normala omständigheter. Christopher Fish och Filip Cruseman är dessutom kvalitetsspelare. Elliot Lorraine och Johannes Nilsson gjorde det väldigt bra i HockeyAllsvenskan med Väsby i fjol och blir också viktiga. Om de utländska värvningarna blir utropstecken kan Vita Hästen ha en forwardsbesättning för HockeyAllsvenskans övre halva. Här finns det sammanfattningsvis offensiv spets, defensiva kvaliteter och en hyfsad bredd.

Läs även:

Plats 12
Plats 13

Plats 14