• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7

7. Södertälje (10/15)

Målvakter:

Fredrik Bergvik och Nikita Tolopilo.
Södertälje har en målvaktsbesättning som håller en bra nivå. Fredrik Bergvik får betraktas som en kvalitetsspelare i HockeyAllsvenskan och besitter dessutom alltjämt mycket utvecklingspotential. Nikita Tolopilo är en väldigt spännande talang, som kan bli hur bra som helst på sikt. SSK har sammantaget en bra konkurrenssituation på målvaktssidan och en hög lägstanivå. Det finns dock ett antal seriekonkurrenter som har det ännu bättre ställt på målvaktssidan på förhand.

***

Backar:

Andreas Hjelm, Alexander Anderberg, Alex Brännstam, Ludvig Jansson, Henrik Malmström, Lucas Nordsäter, Erik Ullman och Oscar von Sivers.
Ytterligare en lagdel som förtjänar en trea. Det är visserligen inte så att Södertälje har någon "superspets", men Sportklubben har flera spelare som - i sämsta fall - håller god allsvensk klass. Alexander Anderberg, Andreas Hjelm och Alex Brännstram - för att nämna några exempel. Ludvig Jansson är dessutom en jättetalang, som mycket väl kan få chansen i NHL någon gång i framtiden. Även när det gäller backbesättningen är lägstanivån imponerande hög. SSK har fina kvaliteter i såväl offensiven som defensiven och en helt okej bredd. Backbesättningen förtjänar en stark trea.

***

Forwards:

Jonatan Harju, Felix Olsson, Tobias Lindberg, Emil Alba, Simon Andersson, Simon Norberg, Villiam Haag, Anton Heikkinen, Rasmus Kahilainen, Brett Pollock, Albert Sjöberg, Colin Smith, Gustav Willman Borvik, Emil Aronsson och Jacob Dahlström.
Forwardsbesättningen är Södertäljes starkaste kort på förhand. Här snackar vi om en svag fyra i betyg. Jonathan Harju, Felix Olsson, Colin Smith och Tobias Lindberg är tunga namn. Det har dessutom tillkommit en del finfina tillskott i övrigt - inte minst Brett Pollock. SSK har många spelare som är i en bra ålder och besitter potential att ta ytterligare ett teg. Södertälje har material till tre vassa kedjor och en kedja som kan ta ett stort defensivt ansvar under normala omständigheter. Laget har en bra mix av olika spelartyper på forwardsfronten. En forwardssida som för närvarande är topp fem i HockeyAllsvenskan.

Läs även:

Plats 8
Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14