• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 4
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 4

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 4

4. Bik Karlskoga (12/15)

Målvakter:

Lars Volden och Marcus Hellgren.
Värmlänningarna har en urstark målvaktsbesättning. SHL-meriterade Lars Volden är en toppmålvakt i allsvenska sammanhang och en riktig profil. Marcus Hellgren har levererat i HockeyAllsvenskan tidigare och är en burväktare med en stor utvecklingspotential. Bik Karlskoga har en vass konkurrenssituation på målvaktsfronten och ett målvaktspar som utan tvivel är topp fyra i den här serien.

***

Backar:

Henrik Larsson, Johan Larsson, William Pethrus, Wilhelm Westlund, Anton Wiklund, Oliver Åkelid, Alexander Leandersson och Arvid Aronsson.
Backsidan håller också en väldigt hög nivå. Henrik Larssons återkomst betyder extremt mycket. En klassback i HockeyAllsvenskan. William Pethrus - som har gått framåt mycket de senaste åren - är också en högklassig förstärkning. Rutinerade Johan Larsson är ett exempel på ett annat bra namn som har bevisat en hel del på den här nivån tidigare. Det finns en hel del kvalitet i övrigt och Bik har fina egenskaper i såväl offensiven som defensiven. Det är inte alltför många seriekonkurrenter som överträffar Värmlandsgänget på backfronten som läget är nu.

***

Forwards:

Henrik Björklund, Sebastian Collberg, Kalle Jellvert, Joel Kiirikki, Viktor Lennartsson, David Lilja, David Lindquist, Edwin Lindström, Aleksi Rekonen, Åke Stakkestad, Emil Öhrvall, Gustaf Franzén, Sebastian Fakt och Mikael Eriksson.
Bik Karlskogas bästa lagdel på förhand. Henrik Björklund är den stora profilen och en pjäs som skulle kunna göra bra ifrån sig på en högre nivå i rätt roll samt med nog mycket förtroende. Sebastian Collberg och Aleksi Rekonen utgör exempel på ett par andra spelare med det lilla extra. Här finns det även mycket karaktär och defensiva kvaliteter av hög klass. Blandningen mellan rutinerade spelare och namn som är på väg uppåt i karaktären är dessutom god. Bik har utan tvivel material till fyra högintressanta kedjor. Forwardssidan är Bik Karlskogas största hopp i jakten på att blanda sig in i kampen om SHL-platsen på allvar.

Läs även:

Plats 5
Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14