• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 2

2. Björklöven (12/15)

Målvakter:

Claes Endre och Joona Voutilainen.
Björklöven har - på förhand - en målvaktsbesättning som är ännu starkare än i fjol. Claes Endre håller i sina bästa stunder SHL-klass, vilket han bevisade förra säsongen i AIK-dressen. Joona Voutilainen, som har en del erfarenhet från spel i den finska högstaligan, är en utmärkt utmanare i jakten på förstaspaden. Det är hugget som stucket angående huruvida Björklövens målvaktssida är HockeyAllsvenskans bästa eller inte.

***

Backar:

Daniel Rahimi, Mattias Nörstebö, Viljami Juusola, Karl Johansson, Adam Plant, Alexander Popovic och Veeti Vainio.
Visst - Björklöven kommer förmodligen behöva få in ytterligare något vasst namn för att få bättre möjligheter att ta SHL-platsen, men den här backsidan är definitivt stark och något att inleda säsongen med. Här finns det mycket klass. Bland annat i form av defensivt skicklige Daniel Rahimi och Mattias Nörstebö, tillika en av seriens främsta allroundbackar. Veeti Vainio är ett oerhört intressant nyförvärv och Alexander Popovic får ses som en spännande talang med väldigt mycket potential. Västerbottningarna har sammantaget material till tre starka backpar och en bra mix av olika spelartyper.

***

Forwards:

Fredric Andersson, Christopher Bengtsson, David Eriksson, William Eriksson, Elliot Ekefjärd, Gerry Fitzgerald, Félix Girard, Ryan Gropp, Carl Holmner Härgestam, Alex Hutchings, Olle Liss, Axel Ottosson, Francis Perron, Gustav Possler, Sebastian Selin och Alexander Wiklund.
Det är förvisso inte direkt HV71-klass på Björklövens forwardssida sett till hur spetsig spetsen är, men breddmässigt står sig Västerbottensgänget starka även i jämförelse med giganterna från Småland. Björklöven har dessutom, med allsvenska mått mätt, väldigt mycket spetskompetens i såväl offensiven som defensiven i allmänhet. Alex Hutchings, Olle Liss, Ryan Gropp, Gerry Fitzgerald - med flera - är pjäser som skulle kunna göra bra ifrån sig i en ännu bättre serie i rätt miljö och med nog mycket förtroende. Björklövens forwardssida är åtminstone, i sämsta fall för Umeå-gängets del, åtminstone topp tre i HockeyAllsvenskan.

Läs även:

Plats 3
Plats 4

Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14