• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 3
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 3

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 3

3. Västerås (12/15)

Målvakter:

Johan Gustafsson och Linus Ryttar.
Västerås har förstärkt målvaktsbesättningen i stor omfattning. Självaste Johan Gustafsson får betraktas som en stjärna på den här nivån. En målvakt med en imponerande vinnarinstinkt som har en förmåga att prestera när det gäller som mest. Lägg därtill att Gustafsson har massvis med rutin. Linus Ryttar är dessutom en intressant tilltänkt backup. Det går att argumentera för att VIK:s målvaktsbesättning är i HockeyAllsvenskans absoluta toppskikt.

***

Backar:

Daniel Gunnarsson, Simon Fernholm, Logan Roe, August Tornberg, Jimmie Jansson Lorek, Ludvig Jardeskog och Ludvig Östman.
Ytterligare en lagdel som har spetsats till. Daniel Gunnarsson - som alltjämt håller god SHL-klass - är ett nyförvärv som sticker ut. Det har värvats väldigt bra i övrigt. Inte minst i form av Ludvig Jardeskog. Lägg därtill att giganten Jimmie Jansson Lorek är kvar sedan tidigare. VIK har en hög lägstanivå på backsidan och kvaliteter i såväl offensiven som defensiven, kryddat med mycket karaktär. Västerås backsida förtjänar utan tvivel en fyra.

***

Forwards:

Lukas Zetterberg, Marcus Bergman, Anton Svensson, Mikael Frycklund, Jesper Johansson, Gabriel Kangas, Mathias From, Filip Karlsson, Alexandre Lavoie, Alexander Lunsjö, Alexander Rauchenwald, Isac Skedung och William Wikman.
Visst - det finns konkurrenter som har det ännu bättre ställt på forwardsfronten, men det är inget som helst snack om att Västerås forwardsbesättning ska ha en fyra. Här snackar vi klass. Anton Svensson och Mikael Frycklund utgör klockrena exempel på vassa nyförvärv. Patrik Zetterbergs gäng har dessutom fått behålla ett antal viktiga spelare från förra säsongen och forwardssidan är både spetsig samt bred. Såväl i offensiven som i defensiven. Västmanlänningarna har möjlighet att ställa upp med fyra högintressanta kedjor.

Läs även:

Plats 4
Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14