Allsvenskan: Tankar efter omstarten
Allsvenskan: Tankar efter omstarten

Bild från Bildbyrån

Allsvenskan: Tankar efter omstarten

Ibland är livet orättvist. Sirius anfallare Ante Björkebaum fick i veckan beskedet att han kommer missa resten av säsongen pga. en korsbandsskada. Det är alltså fjärde gången han drar korsbandet. Sirius tappar nu ytterligare en anfallare, vilket gör att pressen på Ogbu ökar ytterligare. Den urstarke nigerianske forwarden har varit tongivande i många av matcherna, men tenderar att vara aningen ojämn i sina prestationer. Bergstrand söker nog ivrigt efter ett nyförvärv som kan öka konkurrensen ytterligare.

Nicolás Stefanelli, Robert Taylor och Rasmus Lindkvist har nyligen presenterats för AIK, tre värvningar som ska bli otrolig intressanta att följa i höst. Framförallt ska det bli spännande att se vad Rasmus Lindkvist kan bidra med för laget. Vänsterbacken/wingbacken är inte speciellt igenkänd i Sverige men har visat hålla hög klass i Tippeligan dom senaste åren. Hans snabbhet och precisa inläggsfot bör öka AIKs chanser till att bli mer framgångsrika i det offensiva spelet.

Kalmars insats mot Djurgården var hemsk och fortsätter dom leverera lika svaga insatser så kommer laget få kämpa för sin överlevnad. Förra säsongen hade Kalmar en fantastisk avslutning på säsongen vilket gjorde att dom tillslut slutade på en imponerande sjätteplats. Skulle Ismael lämna klubben och Rasmus Elm fortsätta vara skadad, så kan det istället bli en mycket mörk höst för Kalmar.

Även fast resultaten varit svaga på sistone så har Jönköpings Södra ändå visat att man är ett bra lag. Dom fortsätter att spela med ett passningsorienterat spel och skapa oreda för motståndarna med deras fina rörlighet. Problemet för Jönköpings Södra är dock att man saknar en naturlig målskytt. I år har dom inte en Cibicki som kan avgöra matcher på egen hand utan får istället förlita sig på Kosica, som i och för sig gjort det bra, men som egentligen gör sig bäst på kanten. Det ska bli intressant att följa om Thelin vågar fortsätta spela sin positiva fotboll om resultaten fortsätter att gå emot laget, eller om han övergår till ett mer cyniskt spel.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget