• Intervju: Därför lämnar Elliot Käck Djurgården

Intervju: Därför lämnar Elliot Käck Djurgården

Elliot Käck lämnar sin moderklubb Djurgården som Bosman och återförenas nu med sin före detta tränare Mark Dempsey. I denna intervju berättar Käck om varför han lämnar nästa års europaspelande Djurgården mot ett nykomlingslag i Norge.  
- Jag har väl känt att spel utomlands har lockat mig. Nu har jag varit i allsvenskan i 3 år och det här var ett bra läge att testa mina vingar någon annanstans.

Elliot Käck har varit fastgjuten i startelvan hos Djurgården dom två senaste åren men förra veckan blev det klart att vänsterbacken lämnar sin moderklubb för spel i Norge.

Du spelade 67 raka matcher i Allsvenskan, var det så enkelt att du behöver en ny utmaning?

Jag har väl känt att spel utomlands har lockat mig. Nu har jag varit i allsvenskan i 3 år och det här var ett bra läge att testa mina vingar någon annanstans. Det ska bli roligt med ett nytt äventyr även om jag haft en fantastisk tid i Djurgården.

Valde du mellan Djurgården och IK Start eller fanns det andra klubbar?

Jag har haft en del olika alternativ och en förlängning med Djurgården har varit ett av dem. Jag har resonerat fram och tillbaka och när IK Start berättade om sin satsning mot toppen av norsk fotboll kändes det som en rolig resa att haka på.

Vad gjorde att du tillslut bestämde dig för IK Start?

IK Start har en spännande framtid framför sig. Ny etablerad sportchef och ny duktig tränare som jag känner väl sedan tidigare. Sen är IK Start en storklubb i Norge som haft lite problem dom senaste åren men som nu bestämt sig för att göra en ambitiös satsning. Förutom att det blir en spännande utmaning så ska det även bli väldigt inspirerande att testa på en ny liga.

Du återförenas med Mark Dempsey, hur är han som tränare?

Vi hade en fantastisk period med Mark förra hösten. Han är en grym tränare med stort engagemang och bred taktisk kunskap. Jag tyckte även att han var bra på att ta fram det bästa hos varje spelare varje dag i träning och match och jag ser verkligen fram emot att jobba med honom igen.

Vad har det sagts om din roll i laget?

Förhoppningsvis får jag en framstående roll i laget där jag kan få möjlighet att utnyttja mina offensiva kvalitéer. Mark gillar att spela 3-5-2 och tanken är ju då att jag ska spela wingback, en position som jag vet att jag skulle passa bra i.


Bb161031 Bb738

Den 1:a december blev det klart att Mark Dempsey tar över som tränare för hårdsatsande IK Start

Det är klubben jag växte upp i och jag har njutit varje gång jag varit på Kaknäs och Tele2.

Åter tillbaka till Djurgården, kan du beskriva din tid hos klubben?

Min tid i Djurgården har varit mestadels fantastisk. Det är klubben jag växte upp i och jag har njutit varje gång jag varit på Kaknäs och Tele2. Självklart har vi haft tunga perioder under åren men varje säsong har varit rolig på sitt sätt. Att nu få avsluta den här sejouren med att spela 67 raka matcher och vara med om att ta klubben till Europa är något jag kommer ta med mig i resten av mitt liv.

Vad var skillnaden med 2016 och 2017?

Säsongen 2016 var ett riktigt berg och dalbaneår för laget där vi var ojämna i prestationerna och tappade en del viktiga spelare men där vi tillslut lyckades reda ut hösten på ett bra sätt. 2017 har varit ett jämnare år och vi har haft en bättre trupp med både mer spets och bredd. Det har varit två år som skiljt sig rätt mycket från varandra för både mig och laget men som definitivt varit lärorika.

Ditt kontrakt med IK Start sträcker sig till 2020, är tanken att du avslutar din karriär i Djurgården sen?

Det hade varit grymt kul att få avsluta karriären i Djurgården. Framtiden får utvisa det helt enkelt.

Faktaruta
  • Namn: Elliot Käck
  • Ålder: 28 år (född 1989)
  • Moderklubb: Djurgården
  • Tidigare klubbar: Djurgårdens IF, Värtans IK, Värmdö IF, Hammarby TFF, IK Sirius
  • Aktuell: Skrivit på för norska nykomlingen IK Start i Tippeligan (Eliteserien)


Dela inlägg:

Kommentera inlägg