• Exklusiv intervju: Simon Strands tankar kring hans klubbyte

Exklusiv intervju: Simon Strands tankar kring hans klubbyte

Simon Strand lämnade förra sommaren division 1 och Assyriska för Öster och Superettan. Den 24-årige ytterbacken tog snabbt en startplats i Öster och imponerade så pass mycket under hösten att danska Lyngby i början av januari köpte svensken. Men det hann aldrig bli någon debut i Superligan för Simon Strand. Tidigare i veckan valde han nämligen att bryta sitt kontrakt med Lyngby då dom inte betalat ut lön i tid. Nu står det klart att det istället blir spel i Allsvenskan och Dalkurd. I en okonstlad intervju berättar nu Simon Strand om den hektiska perioden.

Berätta om din tid i Lyngby

Det var en rätt tuff start då jag kom från semester och dom var mitt uppe i säsongen. Första träningen gick dessutom sådär. Jag trodde att vi skulle träna på gräs så jag klev in på träning med ett par järndobbar men så visade det sig att det var en konstgräsplan så jag fick byta till ett helt par nya skor. Jag kände bara på direkten “jävlar vad tajta dom här skorna är” och att varje steg gjorde ont. På den träningen var det dessutom jojo-test och jag lämnade väl kanske inte ett jättebra första intryck.

Sen drog ni till Portugal på träningsläger, hur var det?

Lägret i Portugal var bra, väldigt proffsigt och ett bra sätt att komma in i laget. Jag hängde väl lite med Mo (Mohammed Saeid) då jag hade svårt med danskan (haha) men kände på direkten att det var ett bra gäng. Roligast på lägret var att möta Ajax som spelade med sitt bästa lag. Jag var riktigt nära ett drömmål efter en minut men brände ett bra läge.

Matchen mot Ajax var första gången du på riktigt fick känna på kvalitén i Lyngby. Hur bra var ert lag?

Det var hög kvalité, det kände man faktiskt på direkten. Bra tempo, med stenhårda passningar och spelare som man märkte hade höga ambitioner. Men jag visste att jag klarade av den här nivån och när vi sen fem dagar efter lägret hade träningsmatch mot Nordsjälland så kände jag att mina chanser till att starta i serien var bra.

Simon Strand blir inbytt i halvlek när Nordsjälland leder med 5-0. Matchen slutar tillslut 6-3 och Simon sätter dit ett drömmål. För att se målet gå till 03:36. 

När kom beskedet om att klubben hade ekonomiska problem?

Första gången jag fick höra om det var under lägret när en kille i laget kom in till mitt rum och sa att vår storsponsor Hellerup Finans gått i konkurs. Han sa att det inte kommer beröra oss spelare och jag tänkte väl lite samma sak. Att ett lag som spelade Europa League förra säsongen och som slutade trea i ligan helt plötsligt skulle gå i konkurs känns orimligt. Men sen när vi kom hem och spelarföreningen kontaktade oss och sa att vi var fria att gå om klubben inte betalar ut lönen inom tre dagar så insåg man att det var allvarligt. Det var väl först då jag började tänka på att spelare kanske skulle lämna klubben. Lyngby ligger redan på nedflyttningsplats och om bra spelare dessutom lämnar klubben nu så kan det mycket väl bli nedflyttning. En klubb som ligger i botten av tabellen och har ekonomiska problem är en dålig kombo och jag var rädd att det skulle påverka lagets chanser till att undvika nedflyttning.

Vad fick dig tillslut att riva kontraktet?

Tränaren tog in mig och Mo på kontoret för att berätta om läget och då sa han till oss att vi fick lämna om vi vill. Han kände ju en viss skuld till oss som skrivit på för klubben två veckor tidigare och så kort därpå snackas det om att klubben ska gå i konkurs. Samma dag fick jag höra att det var några spelare som hade bestämt sig för att lämna, jag visste inte vilka men det fick mig att känna att det var en för stor risk för att vara kvar.

Och då rev du kontraktet?

Ja. Det var ganska jobbiga timmar den kvällen speciellt med tanke på att tränaren sa till mig att jag skulle få starta mot Bröndby och det är ju jävligt lockande.

 Så att både klubben och tränaren har velat värva mig under en längre period känns ju såklart jättebra och när Valentic ringde och berättade hans tankar om mig så blev valet ännu enklare.

Sen klev Dalkurd in i bilden och igår kväll skrev du på för den Allsvenskan nykomlingen.

Exakt, jag skrev på för Dalkurd igår (torsdag) men kom överens med klubben i onsdags.

Hur kommer det sig att du tillslut valde Dalkurd?

Dalkurd har varit intresserade av mig dom tre senaste åren men av olika anledningar har det inte gått att hitta en lösning. Samtidigt så var Valentic sugen på att få mig till Brommapojkarna efter att vi åkte ur Superettan med Assyriska. Så att både klubben och tränaren har velat värva mig under en längre period känns ju såklart jättebra och när Valentic ringde och berättade hans tankar om mig så blev valet ännu enklare.

Valentic

Dalkurds tränare Azrudin Valentic

Och vad är tankarna om dig?

Jag har blivit värvad för att spela inte för att sitta på bänken, sen är det upp till mig såklart att prestera.

Slutligen, vad tror du om era chanser i år?

Som nykomlingar är det alltid svårt men självklart är målet att hålla sig kvar, sen hoppas jag självklart att vi hamnar på den övre halvan av tabellen.

Faktaruta
  • Namn: Simon Strand
  • Ålder: 24 år (född 1993)
  • Moderklubb: Stuvsta IF
  • Tidigare klubbar: Stuvsta IF, Djurgårdens IF,Väsby United, Huddinge IF, Assyriska FF, Östers IF, Lyngby Boldklub
  • Aktuell: Skrivit på för allsvenska nykomlingen Dalkurd
Dela inlägg:

Kommentera inlägg