• Exklusiv intervju med Elliot Käck om återkomsten i Djurgården

Exklusiv intervju med Elliot Käck om återkomsten i Djurgården

Elliot Käck lämnade Djurgårdens IF efter klubbens bästa säsong på tolv år och skrev istället på för den norska, storsatsande nykomlingen IK Start. Säsongen blev dock inte alls som förväntat och nu står det klart att vänsterbacken återvänder till Djurgårdens IF. Käck har skrivit på ett treårsavtal med klubben han började spela fotboll för och kliver nu in med inställningen att ta Djurgården tillbaka till toppen av Allsvenskan.

Välkommen hem Elliot!

Tack! Det känns verkligen jätteskönt att vara hemma i Stockholm och i Djurgården. Direkt efter säsongen så ville jag verkligen hem till Sverige och även om nästan halva Allsvenskan varit intresserade så var det ett enkelt val att skriva på Djurgården. Att jag och min flickvän dessutom har fått en dotter har varit extra kul, då familj och vänner kunna få träffa henne.

Du har tidigare berättat att du lämnade Djurgården för att testa något nytt. Det slutade i att du skrev på för norska IK Start. Hur har säsongen varit?

Det har varit ett speciellt år och en mycket speciell säsong. Jag lämnade Djurgården med avsikten att som sagt få en ny utmaning men även för att återförenas med Mark Dempsey, säsongen blev däremot inte alls som jag hade hoppats på. 

Berätta.

Inledningsvis kändes det bra, vi hade en lovande försäsong och vann säsongpremiären. Därefter gick det tungt och efter en svag vår så beslutade sig klubben att sparka Dempsey. In kom Kjetil Rekdal och med honom skulle ville spela en annan typ av fotboll, en fotboll som också passade mig men som inte räckte för att vi skulle rädda upp säsongen. Ambitionen inför säsongen var att hamna på den övre halvan så att det då slutade med nedflyttning var såklart inte särskilt kul. 

Ik Start

Käck efter ett av sina två mål förra säsongen

Vad har du fått ut av ditt äventyr?

Det har varit en väldigt lärorik säsong och jag har utvecklas både som person och fotbollsspelare. Även fast laget gått tungt så har jag personligen haft en bra säsong, gjort två mål och två assist men även bidragit mycket med rutin till ett ungt lag. Det jag tar med mig är att det varit lärorikt och inspirerande att testa något annat än svensk fotboll.

Hur skulle du säga att Eliteserien skiljer sig med Allsvenskan? 

Kvalitetsmässigt är det ganska jämnt även fast det spelas en annan typ av fotboll i Norge. Norsk fotboll känns mer inspirerad av brittisk fotboll och det är mycket fokus på långa bollar och fasta situationer. I Allsvenskan har det dom senaste åren varit mer fokus på possession. 

Jag hade kanske mina bästa fotbollsår i Sirius med just Kim och Tolle och deras sätt att se på fotboll speglar inte bara mig som spelare utan tilltalar mig även väldigt mycket.

Du återförenas nu inte bara med din gamla klubb Djurgården utan även med dina före detta tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Hur känns det?

Det är så klart jättekul. Jag hade kanske mina bästa fotbollsår i Sirius med just Kim och Tolle och deras sätt att se på fotboll speglar inte bara mig som spelare utan tilltalar mig även väldigt mycket. Jag är riktigt taggad på att börja jobba med dom igen. 

Hur är deras sätt att på fotboll?

Dom vill spela en offensiv fotboll med mycket fart och bollinnehav. Deras träningar och matchplaner präglas av just detta vilket också är väldigt stimulerande. 

Bergstrand Lagerlof

Käck spelade för Bergstrand och Lagerlöf i tre säsonger

När du lämnade Djurgården så hade du spelat 68 matcher i följd, nu ställs du inför en annorlunda utmaning då det finns en konkurrenssituation med Jonathan Augustinsson. Hur har du resonerat kring det?

Min situation är annorlunda jämfört med när jag skrev på 2015. Då kom jag från Superettan och skulle komma in och ta en plats i startelvan. Nu kommer jag tillbaka med erfarenhet och har blivit en mycket mer mogen spelare. Det blir en annan ingångsvinkel. Med det sagt. Jag vet att Jonis är en bra spelare och jag är medveten om att det kommer bli en tuff konkurrenssituation men jag är här för att bidra och spela. Förhoppningvis kommer denna situation göra mig och Jonis till bättre spelare. 

Hur ser du på lagets chanser att få en lika lyckad säsong som innan du lämnade? 

Vi hade ett jättebra år 2017, det var klubbens bästa sedan 2005 så det är såklart man fick mersmak av det. Jag ska bidra så mycket jag kan för att få tillbaka Djurgården till toppen av Allsvenskan. 

Stort tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor och lycka till med säsongen 2019!

Så lite så. Tack!

Dela inlägg:

Kommentera inlägg