• Hur många fler derbyn blir det för Elliot Käck?

Hur många fler derbyn blir det för Elliot Käck?

Djurgården har visat upp fin form efter sommaruppehållet och är för tillfället på en andraplats i Allsvenskan. Imorgon är tanken att Djurgården ska ta ytterligare ett steg mot Europa-spel men framförallt ta död på derbyspöket. Elliot Käck är fullt medveten om betydelsen av matchen. 
- Morgondagens derby är en match som vi extra gärna vill vinna. Suget att vinna ett derby är stort samtidigt som det gäller att plocka så många poäng som möjligt under dom sista 10 matcherna på säsongen.

Hur trött är du på att höra snacket om derbyspöket?

- Det är klart att det är tröttsamt att höra det, men vi ska göra allt vi kan för att bryta den trenden imorgon.

Vad krävs för att ni ska ta 3 poäng imorgon?

- AIK är ett lag vi har bra koll på, de spelar ett tydligt 5-3-2 och dom har visat sig vara stabila defensivt. Så imorgon handlar det om att hitta sätt att bryta igenom deras tajta defensiv och ta vara på dom chanser som vi kommer att skapa. Vi är också medvetna om att AIK har många individuellt skickliga spelare så det gäller att vara disciplinerade defensivt, precis som vi har varit de senaste matcherna.

Är det någon i AIK som ni speciellt bör se upp med? 

- Deras anfallare har visat bra form på sistone så det gäller att inte ge dom för stora ytor.

Hur tror du matchbilden kommer se ut? 

- Jag tror att man kan förvänta sig att AIK ligger lågt i sina positioner och att vi kommer ha rätt mycket boll. AIK är ganska bolltrygga så det kommer vara perioder i matchen när vi behöver försvara oss. Förhoppningsvis kommer vi kunna ta tag i taktpinnen igen och hota AIK med det fina offensiva spel som vi har visat upp efter sommaruppehållet.

Dom senaste två säsongerna har Elliot Käck varit bofast i Djurgårdens startelva och imorgon gör han antagligen sin 58:e raka match i Allsvenskan. Om det blir en fjärde säsong i DIF-tröjan är dock fortfarande osäkert. Hans kontrakt går ut efter säsongen och Djurgården har fortfarande inte påbörjat en eventuell förhandling.

- I dagsläget fokuserar jag på att hjälpa Djurgården att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Men med det sagt, jag har spelat 57 raka matcher i Allsvenskan och det är klart att det leder till intresse från andra håll, speciellt när man har utgående kontrakt.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg