Vad betyder Källström för Djurgården?
Vad betyder Källström för Djurgården?

Bild från Bildbyrån

Vad betyder Källström för Djurgården?

Kim Källström är väldigt nära en comeback i Djurgården. Vilken dag som helst kommer 34-åringen presenteras. Men vad betyder det egentligen att en av Sveriges bästa mittfältare de senaste tio åren gör comeback i Djurgården? Och finns det farhågor?

Enligt mina källor är Kim Källström väldigt nära en comeback och en presentation är att vänta de närmsta dagarna. Men vad betyder då värvningen av Kim Källström?

Vad jag hört kommer det bli en dyr historia (no shit), men rent sportligt får man in landslagets bästa mittfältare de senaste 10-15 åren. I schweiziska Grasshoppers har han varit lagkapten och spelade 33 matcher i fjol och har hittills den här säsongen gjort 16 matcher och klassas som en av de bästa i ligan. Självklart kommer han göra avtryck i Allsvenskan och vara ett lyft för Djurgården.

Finns det inga farhågor då? Jo, självklart. Källström är en ganska ”tung” spelare, fyller 35 i år och kommer spela de flesta matcherna på konstgräs. Fysiken kommer ta ut sin rätt och flera skador kan uppstå för en spelare som är på ålderns höst.

Men symbolvärdet (förutom det sportsliga) att värva Källström är nästan ovärderligt. Dels förväntar sig nästan alla djurgårdare att han kommer tillbaka. Ett stopp från Djurgårdens sida skulle slå tillbaka enormt. Och hade DIF nobbat mittfältaren skulle säkerligen IFK Göteborg eller Häcken värva honom, något som utåt sett skulle se dåligt ut för ”blåränderna”. Dessutom skickar det en signal att Djurgården satsar, att man är att räkna med framöver vilket kommer locka till sig publik, sponsorer och spelare på ett helt annat sätt. Med det sagt blir det självklart inte SM-guld bara för att Källström anländer, men det säger något om vilken väg man är på väg att vandra.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget