Tankar efter första omgången av Allsvenskan

Bild från Bildbyrån

Tankar efter första omgången av Allsvenskan

Här är lite tankar efter premiäromgången av Allsvenskan.

Magnus Pehrssons taktik. Han flyttade ut Pawel Cibicki från forwardsposition till en mittfältskant efter första halvlek mot IFK Göteborg. Cibicki var enligt mig bästa anfallshotet mot Blåvitt och i andra halvlek dog anfallsspelet. Varför laga något som inte är trasigt? Lätt att vara efterklok givetvis, men jag känner igen den där överambitionen i matchcoachning från tiden i Djurgården.

Stabil insats av IFK Göteborg som nog mår bra av att knäppa en del kritiker på näsan när man tryckte ner Malmö FF, speciellt i början av första halvlek. Sören Rieks, Mix Diskerud imponerade på mig.

Häcken tog en pinne borta mot AIK och Mikael Stahre imponerar på mig. Att han redan lyckats sätta cynismen, som behövs i Häcken, är starkt jobbat. Att man kan ställa om från att vara offensivt glada till att backa hem och stänga matcher när det behövs är något Häcken saknat och vad som krävs för att laget från Hisingen ska vara ett topplag. Blir intressant att se Häcken mot Djurgården i helgen när man kommer lägga mer tyngd på offensiven.

IFK Norrköping fortsätter imponera på mig. De är ruskigt stabila med Daniel Sjölund som är motorn och hjärnan i spelet. Har man flyt med skador kommer man vara ett topplag och utmana om guldet. Det är jag säker på. Hammarby, som förlorade på Östgötaporten, såg ändå stundtals ganska bra ut. Jag tror tränare Jakob Michelsen har något bra på gång där.

Kingsley Sarfo! Mittfältaren hade lekstuga mot Djurgården när Sirius tog tre poäng på Tele2 Arena. Sirius är ett stabilt lagbygge och Kim Bergstrand har byggt upp något riktigt bra i Uppsala. Djurgården å andra sidan har mycket att fundera på, inte minst när det gäller anfallsspelet där det såg väldigt lamt ut. Och presspelet, vad hände med det?

Elfsborg krossade Kalmar på bortaplan och den som imponerade mest på mig i den matchen var Issam Jebali. Kan bli en av Allsvenskans stora stjärnor i år. Kalmars försvarsspel å andra sidan, oj oj oj vad svajigt det var. Fortsätter man agera så naivt i fortsättningen kommer man åka ur.

Avslutningsvis måste jag credda alla tifon runt om på de allsvenska arenorna. Magiskt!

Det var några av mina tankar från premiäromgången. Vad tog ni med er från de första åtta matcherna?