Bästa nyförvärven i Allsvenskan

Bild från Bildbyrån

Bästa nyförvärven i Allsvenskan

Silly season är i full gång och det svenska transferfönstret stänger inte förrän 4 april. Det finns alltså anledning att återkomma till den här listan och möjligtvis uppdatera den.

Här är min lista över Allsvenskans bästa värvningar inför 2018. Jag ska väl passa på att säga att vissa spelare är ju svårare att "kvalitetsstämpla" eftersom de bland annat spelat i ligor jag inte följer veckovis eller för att de haft lite speltid. Det tyngsta mätinstrumentet är därför min bild av dem i Allsvenskan, samt status och marknadsvärde.

Enoch Kofi Adu (Akhisar Belediyespor -> AIK)

Har testat vingarna i flera utländska klubbar och var briljant i MFF. Efter en tid i Turkiet går flytten till AIK och det här kommer vara en av de bästa spelarna i Allsvenskan. Imponerade direkt i första träningsmatchen.

Sören Rieks (IFK Göteborg -> Malmö FF)

Dominant i IFK Göteborg och flyttar nu till Sveriges bästa lag och därmed bättre lagkamrater. En värvning andra klubbar bara kan drömma om.

Arnor Traustason (Rapid Wien -> Malmö FF)

En av de bästa allsvenska spelarna när han vann SM-guld med IFK Norrköping 2015 (avgjorde mot just MFF).

Simon Thern (Heerenveen –> IFK Norrköping)

Hade en märklig säsong i AIK där det verkade ha skurit sig med tränare Rikard Norling. När han spelade var han tongivande. En klasspelare.

Fouad Bachirou (Östersund -> Malmö FF)

En av Östersunds nyckelspelare i Allsvenskan och Europa League. Visat att han håller en mycket hög nivå.

Bubblare: Jordan Larsson (IFK Norrköping), Jonathan Ring (Djurgården), Tesfaldet Tekie (Östersund), Robert Gojani (Elfsborg), Eric Larsson (Malmö FF).

Vad tycker du? Håller du med eller vill du se andra namn på listan? In och kommentera!