Så slutar Allsvenskan 2017

Bild från Bildbyrån

Så slutar Allsvenskan 2017

Fem månader. Fem förbannade, långa, kalla, mörka månader är över. I dag är Allsvenskan tillbaka. Äntligen!

Silly season är över för den här gången och Allsvenskan har översköljts av profilvärvningar den här vintern och våren. Jag vill inte dra klyschan ”Allsvenskan är hetare än någonsin”, men visst har den kokat på bra under försäsongen? I dag smäller det.

Jag har som alla andra tippat hur tabellen ska sluta. Som de flesta andra har jag placerat Malmö FF högst upp men jag vet att det finns många som sätter ett frågetecken för coach Magnus Pehrsson. Min motfråga är hur stor vikt en tränare egentligen har i Allsvenskan? Min gode vän Noa Bachner konstaterade häromveckan att vi har väldigt få tränarexporter från Allsvenskan och att vi ser nya guldtränare nästan varje år. MFF som organisation och lagbygge är så starkt att de kommer gå hela vägen. Malmö FF ska gå hela vägen.

Allsvenskan är alltid svårtippad och i år känns den extra svår (har vi hört den förut?). Många lag ser väldigt spännande ut och det ser ut som att fler lag än på länge kan utmana toppen, exempelvis Häcken, Östersund, Elfsborg, Djurgården.

När det gäller nykomlingarna tror jag Sirius blir utropstecknet och att Halmstad kommer göra GIF Sundsvall sällskap under nedflyttningssträcket. AFC Eskilstuna, som många är skeptiska till, nyper en kvalplats.

Nåväl, här är mitt tips.

1. Malmö FF

2. AIK

3. IFK Norrköping

4. BK Häcken

5. Östersund

6. Djurgården

7. IFK Göteborg

8. Kalmar

9. Elfsborg

10. Hammarby

11. Örebro

12. J-Södra

13. Sirius

14. AFC Eskilstuna

15. Halmstad

16. Gif Sundsvall