Inför fjärde omgången av Allsvenskan - match för match

Bild från Bildbyrån

Inför fjärde omgången av Allsvenskan - match för match

Omgång fyra i Allsvenskan har redan rullat igång med Elfsborg - Örebro i torsdags där hemmalaget studsade tillbaka efter knocken mot Djurgården och körde över ÖSK. Svartvita Örebro är precis så där ojämna som jag är van vid. Kommer studsa upp och ned även den här säsongen.

Nåväl, här är mina tankar inför den fjärde omgången av Allsvenskan. Dela gärna med er av era funderingar eller hur ni tror att matcherna slutar!

Jönköpings Södra - AIK, lördag 16:00
Det ska bli spännande att se hur AIK reagerar efter derbyförlusten mot Hammarby. Anfallsspelet hackar rejält och Henok Goitom är sliten och tveksam till spel. J-Södra är ett bra lag, med en tydlig spelidé som laget är trygga i och har en skön seger borta mot Kalmar i ryggen. Fjolårets möten slutade båda 0-0 och mycket talar för att det här också blir en tight historia. Oerhört viktigt för Rikard Norling och AIK att ro hem tre poäng här.

Hammarby - GIF Sundsvall, söndag 15:00
Bajen fick ut maximalt i derbyt mot AIK när man backade hem och kontrade in segermålet. Nu är det lite andra förutsättningar där man väntas föra matchen på ett annat sätt även om GIF Sundsvall likt AIK spelar 3-5-2. Sundsvall har två raka förluster och kommer förmodligen satsa på att täppa till rejält och är nog nöjda om de får med sig en poäng från Stockholm. Förra året slutade mötena 0-0 och 1-1. Ska bli intressant att se om Bajen kan få till ett mer konstruktivt anfallsspel i den här matchen.

Häcken - IFK Norrköping, söndag 15:00
Snacka om intressant möte. Är det lite minikris i Norrköping kanske? Tre raka förluster inklusive cupfinalen och senast mot Sirius var försvarsspelet under all kritik. Nu möter man ett Häcken som under tränare Mikael Stahre fått ordning på försvarsspelet och det finns mer att ta av från de offensiva spelarna. Alexander Farnerud fortsätter visa klass, drog till med ett drömmål senast mot GIF Sundsvall. IFK Norrköping har inte råd att förlora här.

AFC Eskilstuna - Halmstad, söndag 17:30
Nykomlingsmöte där hemmalaget AFC har lite mer press på sig efter endast två poäng på tre matcher, men imponerande att sno med sig en pinne borta mot IFK Göteborg senast. Det kommer säkert bli en jämn historia det här.

Östersund - IFK Göteborg, söndag 17:30
Två lag som vill ha tre poäng i jakten på de övre placeringarna. Östersund såg slitna ut mot Örebro, men nu har man fått lite vila och mycket talar för att hemmalaget kommer föra matchen. IFK Göteborg har inlett helt okej och kommer bli farliga i kontringsspelet med Tobias Hysén i spetsen. Flaggar lite för Mix Diskerud som är en riktigt bra mittfältare i Blåvitt.

Sirius - Kalmar, måndag 19:00
Uppsalalaget Sirius är ett av de lagen som imponerat mest på mig under de tre inledande omgångarna. Kim Bergstrand har under lång tid byggt upp ett bra lag och här finns alla förutsättningar att ta tre nya poäng. Kalmar å andra sidan har inte imponerat, speciellt inte i försvarsspelet. Man kommer nog sälja sig dyrt, men jag har svårt att se att man kammar hem full pott här. Obs! Matchen är flyttad till Gävle och Gavlevallen på grund av usla gräsmattan på Studenternas.

Malmö FF - Djurgården, måndag 19:00
MFF har varit precis så bra som man behövt vara. Det är inget glimrande spel, men en spelare som skiner mest i hela serien just nu är anfallaren Pawel Cibicki som visat högsta allsvenska klass i början av säsongen. Slog bland annat till med drömmål mot Halmstad. Djurgårdens försvarsspel har efter premiäromgången sett stabilt ut och nu senast mot Elfsborg fick man också igång anfallsspelet. Frågetecken för backstjärnan Jonas Olsson som har ljumskproblem. Vore givetvis ett stort avbräck. Djurgården brukar kunna ställa till det för MFF och även om de himmelsblå givetvis är favoriter inför flaggar jag ändå för att det kan bli poängtapp för mästarna här. Intressant också att se vilket bemötande tränare Magnus Pehrsson får av bortapubliken…