Brister det nu, Blåvitt?

Bild från Bildbyrån

Brister det nu, Blåvitt?

Efter en pinsam första halvlek borta mot Örebro och 4-0 i baken skanderade många blåvittsupportrar ”Avgå, Jörgen”. Och frågan är om det inte brast nu?

Jag ska inte borsta bort Örebros och Nahir Besaras insats som någon sommarfluga. Besaras show med en assist och hattrick under första halvlek var ruskigt imponerande. Och Besara insats är ganska signifikativ för hela Örebro SK. Topparna är fantastiska men dalarna är tyvärr för djupa.

Men IFK Göteborgs insats i första halvlek var inget annat än pinsam. Redan från minut ett tryckte Örebro ner Blåvitt. Anfallsspelet var avknoppat, organisationen rörig och försvarsspelet såg bedövat ut.

Frågan är om det brast för IFK Göteborgs sportsliga ledning i dag? Väljer man att sparka tränare Jörgen Lennartsson nu eller väntar man? Lennartssons kontrakt löper ut efter säsongen och flera spelare kan vara på väg bort. Skicklige mittfältaren Mads Albaek flyttar till Kaiserslautern och Mikael Boman, Sören Rikes och Thomas Rogne är några av spelarna vars kontrakt tar slut vid årsskiftet.
– Om 50 % av personalen kanske ska vara på en annan plats så är det ju inte den ultimata situationen på en arbetsplats, sade Jörgen Lennartsson till C More efter matchen.

Tabellmässigt är topplaceringar för långt borta, samtidigt är man inte i närheten av nedflyttningshot. Om inte sportchef Mats Gren redan nu hittat sin drömtränare tror jag man väntar med att byta tränare till efter säsongen. Ekonomin är som bekant inte någon rolig historia och att plocka in en interimtränare nu låter som bortkastade pengar. Men flera spelare har tydligt uttryckt att man vill veta vilken väg klubben ska vandra. Vad är planen för IFK Göteborg? Kanske är det dags att skicka en signal?