Året då Allsvenskan exploderar?
Året då Allsvenskan exploderar?

Bild från Bildbyrån

Året då Allsvenskan exploderar?

Två månader kvar, sedan tänds stubinen till Allsvenskan och i år kan ligan explodera med flera lag som har de ekonomiska musklerna att rusta ordentligt.

1 april smäller det med IFK Göteborg - Malmö FF som första tändvätska. Och sedan smattrar det vidare. MFF får just nu ses som favoriter till att vinna guldet, men AIK med deras Alexander Isak-miljoner och Rikard Norling som tränare kommer kunna utmana på riktigt det här året. Bakom finns IFK Norrköping, Elfsborg, Häcken, IFK Göteborg och kanske även Hammarby och Djurgården som mår bra ekonomiskt.

De flesta trupper är långt ifrån klara så jag avvaktar lite innan jag ger mitt fullständiga, riktigta tips inför säsongen.

För några år sedan var Allsvenskan ett sorgebarn där många gnällde på kvalitén, men de senaste åren har tongångarna gått i dur och jag tror ligan kan blomma ut ordentligt i år med profiler i storklubbarna som har bra med pengar i kassan. MFF har fortfarande mycket cash kvar från CL-avancemangen, AIK sålde Alexander Isak för ca 90 miljoner och Djurgården krängde nyligen Michael Olunga till Kina för ca 40 miljoner.

Fler profiler till ligan och storklubbar med tjocka plånböcker genererar mer publik och det mår Allsvenskan bra av.

Vi har mycket att se fram emot.

Här är några profiler jag tror vi kan få se i Allsvenskan i år

- Kim Källström

- Emir Kujovic

- Joel Ekstrand

- Jiloan Hamad

- Simon Thern

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget