Dragskott rankar lagen i SHL - plats 2

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 2

2. Luleå (12/15)

Målvakter:

Joel Lassinantti och Jesper Wallstedt.
Luleå har utan tvivel ett högklassigt målvaktspar. Joel Lassinantti får ses som en av SHL:s främsta profiler och tillför spetskompetens. Jesper Wallstedt var förvisso lite ojämn i fjol, men är grymt talangfull och besitter en mäktig högstanivå. En rejäl utmanare till Lassinantti i kampen om förstaspaden, trots att Lassinantti är det starkaste kortet på förhand. Det är mycket möjligt att Wallstedt kommer få en ännu bättre karriär än Lassinantti i slutändan.

***

Backar:

Julius Honka, Erik Gustafsson, Daniel Sondell, Oscar Engsund, Jonatan Andersson, Kim Johansson, Pontus Själin och Fredrik Styrman.
En lagdel som Luleå har förstärkt, trots att Nils Lundkvist är ett tungt avbräck. Julius Honka får betraktas som en toppback och Tre Kronor-meriterade Jonatan Andersson är en riktig kvalitetsspelare. Det blir dessutom spännande att följa Kim Johanssons återkomst till LHF efter förra säsongens succé i HockeyAllsvenskan. Lägg därtill att LHF har kvar några tunga pjäser från förra säsongen - framför allt Erik Gustafsson. Norrbottningarna har sammanfattningsvis en spetsig och bred backbesättning.

***

Forwards:

Linus Omark, Linus Fröberg, Brendan Shinnimin, Einar Emanuelsson, Juhani Tyrväinen, Jack Connolly, Joonas Rask, Konstantin Komarek, Isac Brännström, Vilmos Gallo, Pontus Andreasson, Jonas Berglund, Carl Mattsson och Radek Muzik.
Forwardsbesättningen är Luleås starkaste lagdel på förhand. Linus Omark är definitivt en supervärvning som sticker ut ordentligt. En spelare som är en het kandidat för att vara i toppskiktet av SHL:s poängliga. Linus Fröberg och Brendan Shinnimin - som lirar i Omarks kedja - är andra vassa nyförvärv. Konstantin Komarek är också att betrakta som en värvning av spetskaraktär. Joonas Rask och Vilmos Gallo är härliga karaktärspelare, som dessutom är rätt så bra framåt. Viktiga spelare som exempelvis Einar Emanuelsson och Juhani Tyrväinen är dessutom kvar sedan tidigare. Spelare i stil med Pontus Andreasson och Radek Muzik kan vara färga i SHL om det vill sig väl. LHF har sammanhanget oerhört mycket offensiv spetskompetens, samtidigt som det finns en hel del defensiva kvaliteter i den här lagdelen. Detta kombinerat med mycket karaktär och hårt jobb i allmänhet.

Läs även:

Plats 3
Plats 4

Plats 5

Plats 6

Plats 7

Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14