Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14

14. Oskarshamn (7/15)

Målvakter: ⭐⭐

Joe Cannata och Tim Juel.
En lagdel som inte direkt sticker ut och inte förtjänar något bättre än en stark tvåa i betyg på förhand. Joe Cannata är hur som helst rätt så underskattad och en helt okej målvakt på den här nivån. Det återstår att se om Tim Juel - som har ett par fina allsvenska säsonger bakom sig - kan ta nästa steg den här säsongen och utmana Cannata på allvar om förstaspaden. Potentialen finns i allra högsta grad och om Juel blommar ut på allvar kan det bli något riktigt bra av IKO:s målvaktsbesättning.

***

Backar: ⭐⭐

Robin Norell, William Worge Kreü, Lukas Pilö, Oliver Joakim Larsen, Brian Cooper, David Quenneville, Philip Samuelsson och Erik Martinsen Lilleberg.
Backsidan är smålänningarnas största frågetecken under rådande omständigheter. Här finns det förvisso många spelare som är på väg uppåt i karriären, men inte har bevisat något över tid på allvar i en riktigt bra liga än så länge. Det är inte minst William Worge Kreü som är spännande i det unga gardet. Brian Cooper och Philip Samuelsson - som redan är två relativt bra backar i SHL-sammanhang - får dra ett tungt lass på förhand. Oskarshamns backbesättning förtjänar oavsett inget bättre än en tvåa i betyg som läget är nu och är, för närvarande, SHL:s sämsta. Så enkelt är det.

***

Forwards: ⭐⭐⭐

Johannes Salmonsson, Dale Weise, Patrik Karlkvist, Joakim Thelin, Fredrik Olofsson, Kim Rosdahl, John Dahlström, Jonas Engström, Cameron Brace, Johan Johnsson, Daniel Muzito Bagenda, Tomas Zohorna och Hynek Zohorna.
Thomas Fröbergs gäng är - utan tvivel - starkast på forwardssidan. Det finns mycket kvalitet i den här lagdelen. Inte minst i form av exempelvis Fredrik Olofsson, Kim Rosdahl och Johannes Salmonsson. Tomas och Hynek Zohorna är dessutom grymt intressanta värvningar med kapacitet för att vara toppspelare i SHL om de trivs socialt, inte får skadebesvär och så vidare. Om den duon levererar kan det bli något riktigt, riktigt bra av IKO:s forwardssida. Patrik Karlkvist är dessutom en superspännande värvning som har potential att leverera även i högstaligan om han får rätt roll och nog mycket förtroende. Oskarshamn har sammanfattningsvis material till minst tre någorlunda vettiga kedjor och en rätt så bra mix av olika spelartyper. Därmed inte sagt att IKO:s forwardsbesättning tillhör SHL:s övre halva - inte i närheten. Konkurrensen i den här ligan är alldeles för tuff för det.