Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

5. Örebro (12/15)

Målvakter:

Jhonas Enroth och Jonas Arntzen.
Närke-gänget har en av SHL:s främsta målvaktsbesättningar. Jhonas Enroth har i allra högsta grad stjärnprägel och är en av ligans främsta målvakter. Jonas Arntzen är dessutom en rejäl utmanare i kampen om förstaspaden som redan håller god SHL-klass och besitter potential för något ännu bättre än så på sikt. Örebros målvaktssida förtjänar utan tvivel en fyra.

***

Backar:

Nick Ebert, Kristian Näkyvä, Marcus Hardegård, Gustav Backström, Simon Forsmark, Rasmus Rissanen, Stefan Warg, Lucas Ramberg och Petr Zámorský.
Backbesättningen är också tämligen slagkraftig. Kristian Näkyvä, Nick Ebert och Rasmus Rissanen är inget annat än tre klassbackar. Gustav Backström har tagit stora kliv de senaste åren och är numera en kvalitetsspelare på den här nivån. Defensivt skicklige Stefan Warg är ett relativt säkert kort och ÖHK har ett par spännande talanger. Det återstår för övrigt att se om Petr Zámorský blir långvarig i ÖHK den här gången. Tjecken är oavsett i grunden en toppback på den här nivån under normala omständigheter. Örebro har sammantaget spets i såväl offensiven som defensiven och en bra bredd på backsidan.

***

Forwards:

Rodrigo Abols, Robin Kovacs, Robert Leino, Emil Larsson, Elias Ekström, Jani Lajunen, Filip Barklund, Oliver Eklind, Christopher Mastomäki, Joel Mustonen, Milton Oscarson, Juuso Puustinen, Miikka Salomäki och Linus Öberg.
En av tre starka lagdelar i ÖHK-lägret. Spelare i stil med Robin Kovacs, Rodrigo Abols, Robert Leino och Emil Larsson är att betrakta som spets. Örebro har värvat högintressant och bland annat fått in rutinerade Jani Lajunen, som är en av SHL:s främsta allroundforwards. Närke-laget har även en del unga spelare på väg uppåt som blir superspännande att följa. Inte minst talangfulle Linus Öberg. Det finns vidare karaktär i form av exempelvis Christopher Mastomäki. Det är få SHL-lag som överträffar ÖHK sett till forwardssidan som läget är nu.

Läs även:

Plats 6
Plats 7

Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14