Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12

12. Brynäs (8/15)

Målvakter:

Viktor Andrén och Ville Vehviläinen.
Brynäs målvaktsbesättning känns som ett stort frågetecken som läget är nu. Viktor Andrén var visserligen stundtals fullständigt suverän under tiden i Växjö, men har en tung säsong bakom sig och det återstår att se om han kan studsa tillbaka. Veini Vehviläinen får betraktas som ett ganska spännande nyförvärv, men det handlar å andra sidan om en målvakt som bara har levererat över tid i den finska högstaligan och han är ytterst svårbedömd i SHL-sammanhang. Det känns inte befogat att ge Gävle-gängets målvaktssida något vassare än en stark tvåa i det här skedet. Potentialen finns dock definitivt för något betydligt, betydligt bättre än så.

***

Backar:

Chay Genoway, Kristofer Berglund, Julius Bergman, Simon Bertilsson, Marcus Björk, Tom Hedberg, Anton Mylläri och John Nyberg.
Backsidan är helt okej rent helhetsmässigt. Vi snackar om en trea. Chay Genoway är ett genuint kanonnyförvärv som tillför spetskompetens. Spelare som exempelvis Simon Bertilsson och Kristofer Berglund får ses som pålitliga pjäser som har mycket rutin. Problemet med Brynäs backsida är att den är ojämn och saknar den rätta bredden. Här krävs det att en spelare som exempelvis Julius Bergman blir ett utropstecken för att BIF:s backsida ska visa sig vara på SHL:s övre halva.

***

Forwards:

Anton Rödin, Greg Scott, Nicklas Danielsson, Patrik Berglund, Noel Gunler, Daniel Mannberg, Oula Palve, Nick Olesen, Adam Pettersson, Tomi Sallinen, Linus Ölund, Oscar Birgersson, Oscar Eklind, Oskar Kvist, Alexander Ljungkrantz och Emil Molin.
Här har vi Brynäs starkaste sida - forwardsbesättningen står sig ganska bra i ett SHL-perspektiv. Anton Rödin är en härförare med oerhört mycket hockey i sig. Spelare som till exempel Nicklas Danielsson, Patrik Berglund och Greg Scott var förvisso bättre förr, men är alltjämt pjäser av tämligen god SHL-klass. Nick Olesen har potential att bli en viktig pjäs även på SHL-nivå och Noel Gunler är en grymt intressant talang, som kommer bli en högklassig spelare på i sämsta fall SHL-nivå förr eller senare. Här finns det även en del karaktärsspelare och defensiva kvaliteter, samtidigt som mixen mellan äldre spelare och yngre förmågor på väg uppåt är någorlunda god. BIF:s forwardssida förtjänar en stark trea.

Läs även:

Plats 13
Plats 14