Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13

13. Timrå (8/15)

Målvakter:

Jacob Johansson och Sami Rajaniemi.
Timrå har en rätt så bra målvaktssida. Jacob Johansson har levererat någorlunda på SHL-nivå tidigare och sejouren i HockeyAllsvenskan - där han fick mycket förtroende - har nog gjort 27-åringen gott rent utvecklingsmässigt. En målvakt i en bra ålder med en viss utvecklingskapacitet. Sami Rajaniemi är dessutom en spännande värvning. Den rutinerade finländaren, som fick chansen i landslaget i fjol, kan bli ett utropstecken. Spelare som inte har levererat i andra ligor än Finlands högstaliga är dock förvisso alltid lite luriga att bedöma i ett SHL-perspektiv, vilket man ska ha klart för sig. Tik:s målvaktsbesättning förtjänar oavsett en trea som läget är nu.

***

Backar:

Nolan Zajac, Oliver Bohm, Tim Erixon, Albin Carlson, Joey LaLeggia, Didrik Strömberg, Per Svensson och Filip Westerlund.
Backbesättningen förefaller som Timrås starkaste lagdel i det här skedet. Medelpadingarna har värvat rätt så bra. Det gäller inte minst offensivt skicklige Nolan Zajac, som var vass i SHL-sammanhang förra säsongen. Defensivt stabila pjäser som Oliver Bohm och hemvändaren Didrik Strömberg håller också riktigt bra SHL-nivå. Det gör även Joel LaLeggia - som var uppskattad i topplaget Rögle i fjol - och Tim Erixon. Den före detta stortalangen har visserligen inte blivit lika bra som många hade väntat sig för ett antal år sedan, men känns ändå som en gedigen SHL-spelare. Backbesättningen har sammanfattningsvis spets i såväl offensiven som defensiven och en del karaktär. En lagdel som är Timrås största hopp på förhand.

***

Forwards:

Ty Rattie, Robin Hanzl, Robin Alvarez, Erik Andersson, Jeremy Boyce, Jacob Blomqvist, Sebastian Hartmann, Oliver Johansson, Viktor Liljegren, Christopher Liljewall, Viktor Lodin, Albin Lundin, Jens Lööke, Morten Madsen, Jacob Olofsson och Erik Walli Walterholm.
Visst - Ty Rattie och Robin Hanzl är jätteintressanta nyförvärv som har bevisat en hel del på en hög nivå och kan bli stora utropstecken i SHL om de kommer in bra i gruppen och så vidare. Timrås forwardsbesättning är emellertid ett stort frågetecken rent helhetsmässigt. Här känns det tämligen tunt och trubbigt, trots att en spelare som exempelvis Robin Alvarez i allra högsta grad utgör ett bra tillskott. Tik har å andra sidan en hel del utvecklingskapacitet på forwardssidan och om spelare i stil med till exempel Jens Lööke och Albin Lundin tar nästa steg samt levererar även i en bättre liga än HockeyAllsvenskan kan det ändå bli någorlunda vettigt för Timrå på forwardsfronten. Forwardssidan är dock - på förhand - en lagdel som tillhör SHL:s bottenskikt. Inga som helst tvivel om detta.

Läs även:

Plats 14