Dragskott rankar lagen i SHL - plats 8

Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 8

8. Malmö (12/15)

Målvakter:

Oscar Alsenfelt och Daniel Marmenlind.
Malmö har en tämligen vass målvaktsbesättningen. Oscar Alsenfelt - som blev utsedd till SHL:s bästa målvakt här på Sportbloggare.com för några veckor sedan - är en klippa. Skåningarna har dessutom en bredare målvaktsbesättning än tidigare. Daniel Marmenlind får betraktas som en intressant värvning med potential att vara mer än bara en "hyfsad backup" om allt klaffar.

***

Backar:

Joakim Ryan, Adam Ollas Mattsson, Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen, Matias Lassen, Carl-Johan Lerby, Alexander Molldén och Anton Olsson.
Backbesättningen känns också uppgraderad i jämförelse med i fjol. Joakim Ryan och Carl-Johan Lerby utgör kvalitetstillskott. Redhawks har dessutom kvar några viktiga namn - inte minst Adam Ollas Mattsson. Anton Olsson, tillika stortalangen, blir lite extra spännande att följa. Malmö har sammantaget en rätt så bred backbesättning med spets över hela rinken och dessutom en del karaktär. Backsidan är snudd på SHL:s övre halva som läget är nu.

***

Forwards:

Carl Söderberg, Carl Persson, Emil Sylvegård, Marcus Sylvegård, Jaedon Descheneau, Lance Bouma, Eric Engstrand, Christoffer Forsberg, Johan Olofsson, William von Barnekow, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm, Kalle Östman och Lars Bryggman.
Ytterligare en lagdel med en väldigt hög kapacitet. Forwardssidan är utan tvivel, åtminstone på pappret, starkare än förra säsongen. Carl Söderberg - som raknas som SHL:s vassaste forward här på Sportbloggare.com - är inget annat än en gigantisk profil. Guldvinnaren Marcus Sylvegård och Oskarshamnsbekantingen Lance Bouma är exempel på andra fina tillskott i Malmö-lägret. Redhawks har dessutom kvar ett antal bra spelare från i fjol. Däribland till exempel Emil Sylvegård. Malmö har material till fyra bra kedjor. Bredden är sammanfattningsvis ypperlig och det finns spets i såväl offensiven som defensiven. Lägg därtill att Malmö har ett antal spelare med en härlig krigarinställning. Visst - konkurrensen är superhård i den här serien med många bra lag, men det går definitivt att argumentera för att Malmös forwardsbesätting åtminstone är med och nosar på den övre SHL-halvan för tillfället.

Läs även:

Plats 9
Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14