• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5
Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5

Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5

1. Oscar Alsenfelt, Malmö

Skåningarna har något rätt så lovande på gång. Det beror dels på vassa nyförvärv, men även att ett antal viktiga spelare är kvar sedan tidigare. Framför allt Oscar Alsenfelt. Den rutinerade målvakten är ett pålitligt kort och har varit en toppburväktare i SHL i flera år.

2. Jhonas Enroth, Örebro

Närke-gänget tog nästa steg förra säsongen. Det hade välmeriterade Jhonas Enroth stor del i. En målvakt som gör att Örebro har kapacitet att utmana de bästa i SHL om allt klaffar.

3. Joel Lassinantti, Luleå

Luleå har ett suveränt målvaktspar i form av väletablerade Joel Lassinantti och jättetalangen Jesper Wallstedt. Det är mycket möjligt att den sistnämnde kommer få en bättre karriär i slutändan, men Lassinantti sticker ut mest som läget är nu på förhand.

4. Marcus Högberg, Linköping

Linköping utgör definitivt en av SHL-klubbarna som har förstärkt målvaktsbesättningen bäst inför den här säsongen. Marcus Högberg är en spelare med stjärnkaraktär, som ger LHC genuin spets på målvaktssidan.

5. Christoffer Rifalk, Rögle

Norrbottningen var bra i SHL redan säsongen 2020/2021, varpå han tog nästa steg i fjol och utvecklades till en klassmålvakt på den här nivån. Christoffer Rifalk var inte minst framträdande i slutspelet. Det går definitivt att argumentera för att Rifalk till och med kan vara en topp tre-målvakt i SHL under nuvarande omständigheter. En smaksak helt enkelt.

Läs även:

Plats 6-10