Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11

Foto: Bob Frid/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11

11. Linköping (10/15)

Målvakter:

Marcus Högberg, David Rautio och Niklas Lundström.
Linköping är en av SHL-klubbarna som har uppgraderat målvaktssidan mest inför den här säsongen. Storvuxne Marcus Högberg är att betrakta som en toppmålvakt som lägger grunden till att LHC är ett lag med en hög grundkapacitet, som kan göra det bra i ett eventuellt slutspel om det vill sig väl för östgötarna. Rutinerade David Rautio utgör ett utmärkt komplement. En målvakt som fortfarande håller god SHL-nivå och är stabil i allmänhet. Niklas Lundström har för övrigt kontrakt, men ingår inte i östgötarnas framtidsplaner och lär lämna under säsongen.

***

Backar:

Mattias Bäckman, Jonas Junland, Eddie Larsson, Max Lindroth, Jesper Pettersson, Craig Schira, Martin Schreiber, Linus Cronholm och Albert Lyckåsen.
Backsidan sticker inte ut på allvar sett till helheten - men håller i allra högsta grad bra klass. Utan tvivel en trea i betyg. Mattias Bäckman är klass rakt igenom och blir fantastiskt värdefull för Linköping om han får ordning på skadeproblemen. Jonas Junland utgör en annan tung pjäs på backsidan. Eddie Larsson jagar en nytändning efter den mindre bra insatsen i fjol i Luleå och kan mycket väl studsa tillbaka i en miljö där han har presterat tidigare i karriären. Max Lindroth är underskattad och en riktig kvalitetsspelare som kan ta ytterligare kliv framåt. Jesper Pettersson och Craig Schira är också backar som kommer tillföra en del under normala omständigheter. Lägg därtill att LHC har några spännande talanger - i stil med exempelvis Linus Cronholm - att tillgå.

***

Forwards:

Ben Maxwell, Brian Gibbons, Broc Little, Jimmy Andersson, Arvid Costmar, Christoffer Ehn, Elliot Ekmark, Alexander Johansson, Markus Ljungh, Daniel Ljungman, Nikola Pasic, Patrick Russel och Henrik Törnqvist.
Forwardssidan är också av god kvalitet. Linköping har fått in några högintressanta tillskott, som besitter kapaciteten för att göra skillnad. Spelare som Ben Maxwell, Brian Gibbons och Patrick Russel är spelare som i grunden är av hög nivå. Tunga namn som Markus Ljungh och Broc Little - tillika två spelare som förmodligen skulle gå in i en topp två-kedja i de flesta SHL-lagen - ger Östergötlands främsta hockeygäng en bra grund att stå på. Namn som till exempel Christoffer Ehn och Alexander Johansson har kvaliteter som alla lag behöver. Det finns dessutom några spännande ungtuppar i LHC. Linköping har sammantaget material till att få ihop åtminstone tre kedjor av bra SHL-klass och en forwardssida som kan vara med och nosa på den övre SHL-halvan om allt klaffar.

Läs även:

Plats 12
Plats 13

Plats 14