Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

10. Leksand (10/15)

Målvakter:

Kasimir Kaskisuo och Axel Brage.
En lagdel där Leksand har drabbats av ett supertungt avbräck i form av Janne Juvonen. Målvaktsbesättningen är - på förhand - försvagad. Därmed inte sagt att det behöver bli så i slutändan. Kasimir Kaskisuo utgör ett spännande - om än ytterst svårbedömt - tillskott och LIF brukar göra ett relativt bra jobb med scoutingarbetet. Erfarne Axel Brage är för övrigt en skaplig tilltänkt backup. Det är hur som helst inte befogat att, för närvarande, ge masarnas målvaktsbesättning ett högre betyg än en trea.

***

Backar:

Jonas Ahnelöv, Ben Thomas, Matt Caito, Johan Fransson, August Berg, Alexander Lundqvist, Patrik Norén och Calle Själin.
Backsidan är helt okej, trots att skadedrabbade Johan Fransson är borta på obestämd tid. Jonas Ahnelöv är lite av en sheriff och en av SHL:s främsta backprofiler. En spelare som Matt Caito håller hög SHL-nivå och Ben Thomas har potential att bli ett utropstecken. Patrik Norén, August Berg och Calle Själin är spelare som håller på den här nivån. LIF:s backbesättning är oavsett inte den bredaste och det kryllar inte direkt av spetskompetens. Här behövs det nog förstärkning om Leksand ska kunna gå långt i ett eventuellt slutspel.

***

Forwards:

Carter Camper, Carter Ashton, Mattias Ritola, Emil Heineman, Jesper Kandergård, Martin Karlsson, Justin Kloos, Jon Knuts, Oskar Lang, Isak Rosén, Mikael Ruohomaa, Max Veronneau, Patrik Zackrisson, Nils Åman och Fredrik Forsberg.
Visst - LIF:s forwardsbesättning har inte lika spetsiga spetsar som i fjol. Avbräcket av framför allt Marek Hrivik är inget annat än gigantiskt. Forwardssidan håller ändå en väldigt, väldigt bra nivå. Det har värvats bra, bland annat i form av Mikael Ruohomaa, och Leksand har material till i sämsta fall tre intressanta kedjor om de tilltänkta kvalitetsnyförvärven trivs socialt, kommer in i gruppen, får vara skadefria och så vidare. Konkurrensen är superhård i SHL och det finns oerhört många duktiga lag, men det går till och med att argumentera för att LIF tillhör seriens övre halva vad beträffar forwardssidan. Leksand har sammanfattningsvis en spetsig och bred forwardsbesättning med både offensiv och defensiv kompetens, samtidigt som det finns en hel del karaktär.

Läs även:

Plats 11
Plats 12

Plats 13

Plats 14