• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar SHL:s tio bästa forwards - plats 1-5
Dragskott rankar SHL:s tio bästa forwards - plats 1-5

Foto: Christian Öhrnberg/Bildbyrån

Dragskott rankar SHL:s tio bästa forwards - plats 1-5

1. Carl Söderberg, Malmö

Vem är egentligen SHL:s vassaste forward? Det är onekligen en väldigt svår fråga och såklart till stor del en smakfråga. Valet står mellan Carl Söderberg och Linus Omark. Det går att argumentera för båda alternativen. Söderbergs förstaplats grundläggs delvis av att skåningen har varit ordinarie i världens bästa hockeyliga i flera års tid.

2. Linus Omark, Luleå

Självaste Linus Omark är tillbaka i Norrbotten och lägger grunden till att Luleå är en trovärdig guldkandidat. Det faktum att artisten har varit en spelare i toppskiktet bland forwards när det gäller ligor utanför NHL i flera säsongers tid säger en hel del om klassen. En genuin supervärvning.

3. Ryan Lasch, Frölunda

En av alla storstjärnor som har återvänt till SHL inför den här säsongen. Tala om en mäktig prestigevärvning av Frölunda. Delvis med tanke på att det handlar om ett långtidskontrakt. Ryan Lasch lägger grunden till att Frölunda får goda förutsättningar att ta revansch efter ett par mindre bra år för västkustklubben i paritet till de mycket höga förväntningarna på laget.

4. Marcus Nilsson, Färjestad

Färjestad har gjort en spektakulär satsning och radat upp flashiga nyförvärv. Marcus Nilsson sticker ut mest på förhand. Den rutinerade artisten besitter ett brett offensivt register. "Lilliz" ger FBK en ny dimension framåt.

5. Joakim Lindström, Skellefteå

Liraren börjar bli till åren i elithockeysammanhang, men håller alltjämt mycket hög SHL-klass. Det bevisade Joakim Lindström inte minst i slutspelet förra säsongen. En spelare som har förmågan att leda sin kedja och göra medspelarna bättre.

Läs även:

Plats 6-10