• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar SHL:s tio bästa forwards - plats 6-10
Dragskott rankar SHL:s tio bästa forwards - plats 6-10

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dragskott rankar SHL:s tio bästa forwards - plats 6-10

6. Ted Brithén, Rögle

Skåningarna har tagit nästa steg de senaste åren och utmanat de bästa i SHL. Det har Ted Brithén i allra högsta grad del i. Spetscenterns kreativitet sticker ut. RBK-produkten är dessutom en solid spelare i defensiven.

7. Oscar Möller, Skellefteå

Den NHL-meriterade liraren still going strong. Oscar Möller får återigen en nyckelroll i Skellefteå. Framför allt med tanke på den vassa offensiven och ledaregenskaperna.

8. Anton Rödin, Brynäs

Artisten var visserligen inte lika bra som vanligt i fjol, men är alltjämt en högklassig SHL-spelare med sitt breda register. Anton Rödin betyder dessutom mycket för Brynäs med sina ledaregenskaper.

9. Konstantin Komarek, Luleå

Luleå har ett oerhört intressant lagbygge att tillgå. Delvis till följd av att Konstantin Komarek är tillbaka. Det är inte så att österrikaren är på samma skyhöga nivå som Linus Klasen i powerplay, men åtminstone i närheten av en lika bra spelare om man ser till det helhetsmässiga och alla delar i spelet.

10. Juhani Tyrväinen, Luleå

Ytterligare en viktig Luleå-spelare, om än med en helt annan spelstil än fKonstantin Komarek. Juhani Tyrväinen betyder mycket för norrbottningarna med sin tuffhet, karaktär och starka defensiv. Offensiven är dessutom på en bra nivå. En tämligen gedigen allroundcenter.