Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9

9. Djurgården (11/15)

Målvakter:

Mantas Armalis och Niklas Svedberg.
Djurgårdens målvaktsbesättning känns underskattad. Vi snackar om en svag fyra i betyg. Mantas Armalis gjorde det bra i fjol och är i grunden en kvalitetsmålvakt i SHL. Rutinerade Niklas Svedberg får klassas som en ordentlig utmanare i kampen om förstaspaden. Stockholmarna har en väldigt bra konkurrenssituation på målvaktsfronten.

***

Backar:

Marc-André Gragnani, Marcus Högström, Linus Arnesson, Josef Ingman, Alex Brännstam, Tobias Ekberg, Ludvig Hedström, Pontus Johansson, Tom Nilsson och Rasmus Bengtsson.
Det ser ganska bra ut på backsidan, även fast det här - på förhand - är Djurgårdens svagaste lagdel. Faktumet att Marc-André Gragnani kör vidare lägger grunden till mycket. En genuin toppback och härförare i allmänhet. Pjäser i stil med Marcus Högström och Tom Nilsson är också riktigt bra SHL-backar och det finns en del kvalitet i övrigt. Bland annat i form av Tobias Ekberg. Det ska även bli intressant att se Rasmus Bengtsson - som har tillhört en av HockeyAllsvenskans främsta backar de senaste åren - på den här tämligen höga nivån. Djurgårdens backsida är dock inte den bredaste och har inte direkt ett överflöd av spetskompetens.

***

Forwards:

Niclas Bergfors, Filiph Engsund, William Eklund, Alexander Holtz, Jacob Josefson, Rhett Rakhshani, Ludvig Rensfeldt, Linus Andersson, Linus Videll, Manuel Ågren, Matt Lorito, Oscar Bjerselius, Paul Carey, Filip Cederqvist och Sebastian Strandberg.
Forwardssidan är synnerligen intressant som läget är nu. Här finns det dock stora frågetecken och rejäla orosmoln för Stockholmsgänget. Dels hur långvarig Jacob Josefsons frånvaro blir. En annan fråga är om jättetalangerna William Eklund och Alexander Holtz kommer bli utlånade till Djurgården. Rhett Rakhshani, Niclas Bergfors och Linus Videll är oavsett grymt viktiga och det blir spännande att följa nytillskott i form av primärt Paul Carey och Matt Lorito. Djurgården har sammantaget ganska mycket spetskompetens - i såväl offensiven som defensiven - och en forwardssida som, om Eklund och Holtz blir kvar, tillhör SHL:s övre halva.

Läs även:

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14