Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

6. Skellefteå (12/15)

Målvakter:

Gustaf Lindvall och Strauss Mann.
Västerbottningarna har en stark målvaktsbesättning. Gustaf Lindvall är - sedan några år tillbaka - en vass målvakt på SHL-nivå och ska ses som en rejäl profil. Strauss Mann är förvisso oprövad i SHL och relativt svårbedömd, men besitter oerhört mycket potential och blir intressant att följa. SKE har oavsett tämligen pålitlige Lindvall att falla tillbaka på och den här lagdelen förtjänar en fyra i betyg.

***

Backar:

Petter Granberg, Oskar Nilsson, Michael Kapla, Jonathan Pudas, Filip Roos, Adam Wilsby, Måns Forsfjäll och Oscar Eriksson.
Skellefteå har visserligen åkt på ett par tunga avbräck på backfronten, men ändå fått ihop en bra backbesättning. Jonathan Pudas får betraktas som en värvning som sticker ut och Oskar Nilsson, Adam Wilsby samt Petter Granberg - tillika tre riktigt bra SHL-backar - är kvar sedan tidigare. Det har tillkommit en del spännande namn i övrigt och SKE har dessutom ett par intressanta talanger från de egna leden. Här finns det spets över hela rinken och en del karaktär. Ytterligare en lagdel som förtjänar en fyra. Det ska dock påpekas att flera SHL-konkurrenter har det ännu bättre ställt vad avser backsidan.

***

Forwards:

Joakim Lindström, Oscar Möller, Linus Karlsson, Melker Karlsson, Linus Lindström, Stefan Loibl, Adam Mascherin, Simon Robertsson, Albin Sundsvik, Rickard Hugg, Jayce Hawryluk, Tom Kühnhackl och Jonathan Johnson.
Västerbottensgängets starkaste lagdel på förhand. "Evighetsmaskiner" som Joakim Lindström och Oscar Möller visar vägen. Två spelare som alltjämt tillhör SHL:s toppskikt. Här har det värvats högintressant. Inte minst i form av exempelvis Jayce Hawryluck och Adam Mascherin. Skellefteå har inte bara offensiv slagkraft, utan även defensiv kompetens i stil med till exempel Melker Karlsson, som står för mycket karaktär. Lägg därtill att det finns flera gedigna namn som är på väg uppåt i karriären och har potential att ta nästa steg om allt klaffar. Vi snackar exempelvis om Simon Robertsson. Skellefteå har sammanfattningsvis en härlig mix av olika spelartyper och en rätt så bra bredd på forwardssidan. Det är inte alltför många SHL-konkurrenter som överträffar SKE sett till forwardssidan som läget är nu.

Läs även:

Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14