Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7

7. Växjö (12/15)

Målvakter:

Janis Kalnins och Adam Åhman.
En lagdel där Växjö har drabbats hårt på avbräcksfronten. Målvaktsbesättningen ser trots allt stark ut. Janis Kalnins besitter en mäktig kapacitet och har gjort bra ifrån sig i KHL i flera säsonger i följd. Adam Åhman sågs som en stortalang för några år sedan, men har inte fått utvecklingen som många hade väntat sig. Det är delvis skadeproblemen som påverkat. Åhman är ett riktigt "råämne" med en enorm potential, som mycket väl kan ta steget på SHL-nivå den här säsongen.

***

Backar:

Miika Koivisto, Arvid Lundberg, Joel Persson, Ludvig Claesson, Peter Andersson, Hardy Häman Aktell och Juuso Vainio.
Backbesättningen håller också mycket god SHL-klass. Arvid Lundbergs återkomst betyder mycket och här finns det vassa namn i stil med till exempel Joel Persson och Miikka Koivisto. Lakers har gedigna kvaliteter i såväl offensiven som defensiven på backfronten. Det finns dock ett antal andra SHL-lag med ännu bättre backbesättningar. Säsongen är emellertid lång och Växjö har å andra sidan haft en imponerande benägenhet att spetsa laget under säsongens gång. Sannolikheten förefaller stor att så kommer ske även den här säsongen.

***

Forwards:

Andrew Calof, Richard Gynge, Pontus Holmberg, Erik Josefsson, Martin Lundberg, Robert Rosén, Olle Lycksell, Ludvig Nilsson, Julius Nättinen, Hugo Pettersson, Victor Stjernborg, Hugo Gustafsson, Glenn Gustafsson och Emil Forslund.
Ytterligare en vass lagdel i Växjö-lägret. Det kryllar av spets. Bland annat i form av Andrew Calof, Robert Rosén och Pontus Holmberg. Smålänningarna har dessutom värvat spännande i form av exempelvis Julius Nättinen. Växjö har inte bara offensiv spets utan även spetsegenskaper i vissa andra sammanhang. Ta till exempel Martin Lundberg och Erik Josefsson, tillika karaktärsspelare som alla lag med höga ambitioner behöver. Lakers har sammanfattningsvis en spetsig och bred forwardssida. Det finns det å andra sidan väldigt många SHL-konkurrenter som också har. Forwardssidan är inte på SHL:s övre halva på förhand.

Läs även:

Plats 8
Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14