Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4

4. Rögle (12/15)

Målvakter:

Christoffer Rifalk och Calle Klang.
Skåningarnas målvaktsbesättning är högklassig. Christoffer Rifalk har etablerat sig som en genuin toppmålvakt i SHL och inger stabilitet i allmänhet. Jättetalangen Calle Klang - som mycket väl kan bli ännu vassare än Rifalk på sikt - är dessutom en grymt spännande utmanare i jakten på förstaspaden. Klang var suverän i HockeyAllsvenskan med Kristianstad i fjol och lär inte direkt göra bort sig i högstaligan den här säsongen.

***

Backar:

Tony Sund, William Wallinder, Samuel Jonsson, Samuel Johannesson, Lucas Ekeståhl Jonsson, Ryan McKiernan
Det här är definitivt Rögles svagaste lagdel på förhand. Här har RBK tappat en del spetskompetens, men backbesättningen är ändå trots allt av mycket god klass. Tony Sund och Ryan McKiernan har kapacitet för att färga i SHL. Erlend Lesund, Samuel Jonsson och Lucas Ekeståhl Jonsson har tagit stora kliv i rätt riktning de senate åren. William Wallinder och Samuel Jonsson är dessutom talanger med mycket potential. En lagdel som förtjänar en svag fyra och här är det troligt att Ängelholmsgänget kommer förstärka senare under säsongen.

***

Forwards:

Ted Brithén, Leon Bristedt, Anton Bengtsson, Adam Edström, Dennis Everberg, Tyler Kelleher, Brady Ferguson, Robert Lantosi, Ludvig Larsson, Linus Sjödin, Mattias Sjögren, William Strömgren, Oskar Stål Lyrenäs och Adam Tambellini.
Skåne-lagets forwardssida är hyperintressant. Det går till och med - vilket delvis är en smakfråga - att argumentera för att Rögles forwardsbesättning är topp två i SHL. Namn som till exempel Ted Brithén, Leon Bristedt och Adam Tambellini utgör tunga spjutspetsar. Tyler Kelleher och Robert Lantosi är spännade nyförvärv, precis som Mora-duon (Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs). Rögle har dessutom en hel del karaktär, inte minst i form av Anton Bengtsson, och goda kvaliteter i defensiven. RBK:s forwardssida är sammanfattningsvis tämligen välbalanserad och har en bra mix av olika spelartyper i allmänhet.

Läs även:

Plats 5
Plats 6

Plats 7

Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14