• Hem
  • Mhockey
  • De bästa värvningarna i HockeyEttan Södra
De bästa värvningarna i HockeyEttan Södra

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

De bästa värvningarna i HockeyEttan Södra

Förra veckan listade vi de tyngsta förlusterna i HockeyEttan. Nu är det dags för att lista lagens bästa värvningar i den södra serien.

Alvesta - Tomrummet efter Adam Åkesson ska William Wennström från Tranås fylla. Wennström som under sommaren var aktuell för provspel i en allsvensk klubb blir en viktig kugge hos nykomlingen.

Borås - 30-årige Robin Höglund kommer bli en publikfavorit hos Boråsfansen, och mindre omtyckt av motståndarnas fans. Höglund jobbar hårdare än de flesta och är oöm i varenda situation. Men Robin kommer även att bidra poängmässigt.

Halmstad - SHL-meriterade 22-åringen William Gustavsson är en intressant värvning. Gustavsson har bidragit med en hel del poäng, kommer genombrottet som senior denna säsong ?

Karlskrona - Victor Crus Rydberg har varit en av ettans bästa spelare under flera år. Nu ska 28-årigen lyfta KHK mot nya höjder.

KRIF - 2018-2019 var Daniel Andersson KRIFs bästa spelare med 38 poäng på 42 matcher. Efter två år i Kristianstad och två i Karlskrona så är 71:an tillbaka i Soft Center.

Kristianstad - 25-årige Filip Lennström är tillbaka i Skåne tre säsonger i Mora och en säsong Vita Hästen. Lennström kommer betyda mycket för laget med sin rutin och kommer troligen bidra med en del poäng också.

Mörrum - Växjöfostrade Adam Bäckstrand var en av Mörrums bästa spelare i två säsonger innan han förra sommaren värvades av Vimmerby. Efter en bra säsong i Småland vänder nu 25-åringen tillbaka till Jössarinken.

Troja-Ljungby - 38-årige Mattias Persson är tvåfaldig dansk mästare med Rungsted. Nu återvänder han till klubben där han fick sitt stora genombrott i. Utöver åren i Danmark så har Persson spelat SHL-hockey med både Luleå och Malmö.

Tyringe - Unge Marcus Molin gjorde den gångna säsongen 16 mål för Malmös juniorlag. Den 19-årige Stockholmare ska nu ta steget till seniorhockeyn och är på förhand Tyringes mest intressanta nyförvärv.

Vimmerby - Martin Pärna behöver ingen närmare presentation. 29-åringen som gör sin nionde säsong i Hockeyettan kommer att få en ledande roll i Vimmerby likt han har haft i bland annat KRIF och Halmstad.