• Hem
  • Mhockey
  • De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Västra
De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Västra

Foto: mhockey.se

De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Västra

Igår listade jag de tyngsta spelartappen i HockeyEttan Norra. Nu är det dags för den västra serien.

HockeyEttan Västra

Borlänge - Att Patrik Elfsberg lämnar Borlänge för moderklubben Falun för att sluta cirkeln är inget konstigt. Men för ett ungt Borlänge innebär förlusten av "Pata" att man tappar en kulturbärare och en duktig center.

Dalen - Laget från Norrahammar har tappat flera av sina skickligaste spelare samt tränaren Pelle Gustafsson. Utöver Pelle så anser jag att backtalangen Anton Johannesson är lagets tyngsta förlust. NHL-draftade Johannesson kommer fortsätta sin karriär i Brynäs i HockeyAllsvenskan.

Falun - Rutinerade Emil Ax meddelade efter kvalspelet att han lägger av. 30-åringen med 228 Hockeyettanmatcher på merit listan blir en tung förlust för nykomlingen.

Forshaga - Karl Jonsson återvände till Forshaga under säsongen från seriekollegan Dalen och gjorde väl ingen succé i vårserien. Men i det negativa kvalet klev Jonsson fram och var en av lagets absolut bästa spelare. Nu är Jonsson klar för Skövde.

Lindlöven - Poängkungen Filip Barklund lämnar Lindlöven för Almtuna i HockeyAllsvenskan. Barklund gjorde den gångna säsongen 34 poäng på 36 matcher den gångna säsongen. Han hann dessutom med att göra tre matcher för Karlskoga.

Mariestad - Jesper Broeng som var en av Mariestads bästa spelare ifjol är klar för Allsvenska Kalmar. Broeng gjorde 55 poäng från sin backplats under sina två säsonger i klubben.

Mjölby - Sportchef Anders Tingman har lyckats få behålla nästa alla nyckelspelare förutom backstjärnan Victor Lindman. Allsvenskt meriterade Lindman återvänder till hemstaden Norrköping och spel i Vita Hästen i HockeyTrean.

Skövde - Talangefulle Anton Lundmark lämnar Skövde efter 2,5 säsong. 22-åringen är anslöt Allsvenska Tingsryd på lån under transfer fönstrets sista dag, ett lån som nu blir en permanent övergång.

Surahammar - Inför transfer deadline släppte Sura André Astley, Hampus Pettersson och Lukas Söderlund till andra klubbar. Av dessa tre så lyckades man bara locka tillbaka Lukas Söderlund. Övriga två stannar i de klubbar som de anslöt i februari. Trots att André Astley inte har lämnat under sommaren så vill jag ändå påstå att han är Suras tyngsta förlust.

Tranås - Tranås tappar klubbikonerna Fredrik Lindström och Anders Skoog. Båda dessa är ju givetvis blytunga tapp för TAIF. Men jag tycker nog ändå att backklippan Fredrik Lindström med åtta säsonger i klubben är lagets tyngsta tapp. Lindström har dessutom var lagets kapten de senaste två säsongerna.

Missa inte texten om de tyngsta förlusterna i HockeyEttan Norra.