• Hem
  • Mhockey
  • De bästa värvningarna i HockeyEttan Västra
De bästa värvningarna i HockeyEttan Västra

Bild från Bildbyrån

De bästa värvningarna i HockeyEttan Västra

Borlänge - 22-årige Jesper Fastesson är ett intressant nyförvärv i ett ungt Borlänge. Fastesson har hela sin karriär spelat i moderklubben Östersund, varav de senaste tre säsongerna i A-laget.

Dalen - Charles Eklund gjorde sin poängmässigt bästa säsong som senior i Borlänge ifjol med 27 poäng på 31 matcher.

Falun - Patrik Elfsberg sluter cirkeln i moderklubben Falu IF. 29-åringen med nästan 400 matcher i Hockeyettan på meritlistan blir en viktig kugge i ett Falun där de flesta spelarna har sina främsta meriter i Hockeytvåan.

Forshaga - Den västra seriens största värvningsbomb är Forshagas värvning av Linus Skager. Linus som var en av landets största talanger födda 2000 kommer närmast från uppflyttade Kalmar HC. Jag skulle bli mycket förvånad om inte Linus Skager finns med i toppen av poängligan i den västra serien.

Lindlöven - Lindlöven har tappat flera viktiga kuggar. Det mest intressanta nyförvärv är backen Gustav Lindström som hämtas in från Hudiksvall. 20-åringen som så sent som säsongen 21-22 gjorde SHL-debut har sina styrkor i det defensiva spelet.

Mariestad - Det blev ingen succé för Anton Malmborg i Mariestad. Nu hämtar man "hem" ett säkert kort i 29-årige Tobias Sandberg som återvänder från Vita Hästen. Sandberg är en av ettans absolut bästa målvakter och skulle anses som en bra värvning i samtliga ettanklubar.

Mjölby - Östgötarna blev klara för Hockeyettan sent. En viktig kugge i vinter blir rutinerade målvakten Simon Zurawski. 31-åringen kommer närmast från norska Comet Halden.

Skövde - Kvicke Jesper Andersson gjorde ingen jättesuccé i Väsby, men dessförinnan var han ruskigt bra i Wings. Andersson var dessutom utlånad till Allsvenska Almtuna under fjolårssäsongen.

Surahammar - Karl Markström har de senaste 3,5 åren spelat i Norge. De senaste två säsongerna har 24-åringen spelat i den norska högstaligan med Ringerike och Lillehammer. Dessförinnan har han spelat i juniorhockey Almtuna, Frölunda, Brynäs och AIK samt U16 och U17-landslaget.

Tranås - Rutinerade backen Markus Magnusson kommer bli en viktig kugge i Tranås defensiv. 27-åringen från Piteå är en skicklig back som ska försöka fylla luckan efter klubbikonen Fredrik Lindström som lagt skridskorna på hyllan.