• Hem
  • Mhockey
  • De bästa värvningarna i HockeyEttan Östra
De bästa värvningarna i HockeyEttan Östra

Bild från Bildbyrån

De bästa värvningarna i HockeyEttan Östra

Igår inledde vi med den södra seriens bästa värvningar. Nu är det dags att kolla in vilka som är lagens bästa värvningar i den östra serien.

Brödernas/Väsby - Vilda Väsby ledde kvalserien till Hockeyallsvenskan med en match kvar. Hade man spelat oavgjort mot Kalmar i den sista så hade det räckt för att sluta tvåa, nu blev det i stället uddamålsförlust. En lagdel som min kollega Tom Tärnström jobbat hårt med att förstärka i sommar är backsidan. Därför tycker jag att Linus Rotbakken är lagets bästa värvning. Linus är 31-årig tvåvägsback med sju allsvenska säsonger på meritlistan. Den gångna säsongen var han lagkapten i Östersund.

Enköping - Tim Friberg återvänder till Enköping för tredje gången. Den senaste säsongen inledde Friberg framgångsrikt i Wings innan ett äventyr i Polska Zaglebie Sosnowiec. Friberg är en nyttig spelare som står för en bra arbetsinsats och bidrar med en hel del poäng.

Huddinge - Alex Ek spelade i Huddinge som junior säsongen 15-16. Därefter har han spelat i inte mindre än fem olika klubbar i HockeyEttan. Den gångna säsongen noterades han för 34 poäng på 36 matcher i HC Dalen vilket är 26-åringens näst bästa notering som seniorspelare. Ek kommer utöver sin poängproduktion bli en viktig ledargestalt i Mälbergs Huddinge.

Linden - Eskilstuna Linden har mest värvat unga spelare. Den som ser mest intressant ut på förhand är backen Martin Brovall som hämtas in från Hv71 J20. Brovall gjorde sin seniordebut redan under sin andra säsong i J18 då han lånades ut till Tranås. Under de senaste två säsongerna har han spelat i Hv71 J20 och haft låneperioder i inte mindre än fem olika klubbar i HockeyEttan. Brovall har sina främsta styrkor i defensiven.

Nyköping - Hockeypubliken i Nyköping har haft ett par år där klubben i deras hjärtan inte varit med och utmanat på allvar. Till denna säsong känns det som att man har ett bättre lag än på länge med flera intressanta nyförvärv. Den kanske mest intressant är Pontus Karlsson som har varit en bra spelare i ettan under många år och har dessutom en säsong i Hockeyallsvenskan med Väsby på meritlistan.

Segeltorp - Huddingeklubben Segeltorp tippas av många i botten av tabellen. Målvakten Anton Danell som hämtas in från Almtunas juniorlag kommer att få en väldigt viktigt roll som siste utpost i Torpet.

Tyresö/Hanviken - Hanviken har tappat de flesta av sina ledande backar från ifjol. Men man har även värvat in ett par riktigt intressanta backar. En av dessa är Erik Palm som de senaste sex säsongerna haft en ledande roll i Visby Roma.

Vallentuna - Nye tränaren Jussi Salo försöker ta Vallentuna till nästa steg. Ett viktigt nyförvärv i hans lagbygge är defensive backen Fredrik Stridlund som han tar med sig från tidigare klubben Väsby. Stidlund är ingen back som snor några stora rubiker men är en oerhört laglojal spelare som alltid gör ett bra jobb i defensiven.

Visby/Roma - Anton Johansson är tillbaka efter ett år i Troja-Ljungby. 24-åringen från Kumla var Visbys bäste spelare under säsongen 21-22 och värvades därefter av storsatsande Troja. Efter en bra säsong i Småland så tar han alltså båten tillbaka till öjn.

Wings - 24-årige Oscar Pentler kommer att bli Wings viktigaste spelare i vinter. Trots sin ungdom har han redan hunnit med att spela sex säsonger i HockeyAllsvenskan. Pentler är fostrad i Almtuna men har de senaste två säsongerna spelat i Östersund. Under sin första säsong i Jämtland hade han en ledande roll i det lag som vann kvalserien 2022. Under den gångna säsongen hade han en något mindre roll.