De fem yngsta lagen i HockeyEttan

Foto: Mats Tjernström

De fem yngsta lagen i HockeyEttan

Under helgen kommer jag att granska de yngsta, äldsta och de lag som väger minst respektive mest i Hockeyettan. Vi börjar denna helgspecial med de fem yngsta lagen i ligan.

5. Wings HC är just nu femma på denna lista över ligans yngsta lag. Jag tror att det kan finnas en risk att Vännäs slår ut Wings från denna lista när Umeågänget är klara med sitt lagbygge som just nu bara innehåller 13 spelare. Men just nu är Wings femma med en medelålder på 21.54 år.

4. Sundsvall är listans fyra med en medelålder på 21.26 år. Flera av lagets äldre spelare har lämnat och fem av sju nyförvärv kommer från J20 Nationell.

3. Fjolårets tvåa Borlänge har halkat ner på tredjeplatsen i år med en medelålder på 21.13. Klubben jag växte i har de senaste åren genomgått en ordentlig generationsväxling. Inte mindre än tio av spelarna är födda 2003 eller senare.

2. På andraplats på denna lista hittar vi Segeltorp från Huddinge kommun. Segeltorps medelålder är 20.40 år. "Torpet" har endast en spelare i truppen som är född före millennieskiftet, det handlar om back Victor Erixon som är född i oktober 1999.

1. Örnsköldsvik är ettans yngsta lag med en medelålder på 20.11 år. Örnsköldsvik var även yngst ifjol, då med en medelålder på 21.26 år. En starkt bidragande orsak till att man är ettans yngsta lag är att man har hela fem spelare födda 2005 i sin 28-manna trupp.

Ikväll kommer jag att lista ligans fem äldsta lag.

Källa: Eliteprospects