De fem äldsta lagen i HockeyEttan

Bild från Bildbyrån

De fem äldsta lagen i HockeyEttan

I denna text listar jag de fem äldsta lagen i HockeyEttan. Ifjol var Nybro Vikings ligans äldsta lag och man var också det lag som stod som segrare i kvalet till Hockeyallsvenskan.

5. Linden hamnar på listan som ett av ligans mest ålderstigna lag tros att man har fyra spelare födda 03 och fyra spelare födda 02 i truppen. Truppens medelålder är 24.55 år.

4. I Kiruna IF är det bara backklippan Philip Kemi som passerat 30 år i. Men hela tio spelare finns i spannet mellan 25-29 år. Medelåldern är 24.71 år.

3. Karlskrona ses på förhand som en av de stora favoriterna till att ta steget upp i Allsvenskan. Medelåldern i laget är i nuläget 24.78 år. KHK har visserligen bara fyra spelare som är 30 år eller äldre men ett flertal spelare som är i spannet mellan 25-29 år.

2. Trots att åldermannen Fredrik Eriksson har lagt skridskorna på hyllan och blivit tränare så är Borås ett av ligans äldsta lag med en medelålder på 24.80 år. Bland åldermännen märks främst Konstantin Barulin (38), Anders Eriksson (38) och Henrik Eriksson (35).

1. Inte helt oväntat så är Hockeyettans äldsta lag Brödernas/Väsby. Vilda Väsby har en medelålder på hela 26.22 år. Hela 14 spelare är 25 år eller äldre. Äldst är 36-årige profilen Dick Axelsson.

Källa: Eliteprospects