Mhockey

Bild från Bildbyrån

Nu inleds finalveckan

Om 30 minuter inleds finalveckan i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Kristianstad leder serien med fem poängs marginal före Hudiksvall, Brödernas/Väsby och Vimmerby. Halmstad har halkat efter med sina 8 poäng och Piteå har 6 inspelade poäng på 7 matcher.

Kvällens matcher
Kristianstad - Vimmerby
Senast lagen möttes vann Kristianstad med 1-0. Vimmerby vann skotten med klara 23-12 men Wictor Rangewall storspelade.

Piteå - Brödernas/Väsby

Piteå ligger tio poäng efter Kristianstad med nio poäng kvar att spela om. Senast Piteå mötte Väsby så vann Stockholmarna med klara 4-1. Moralånet Ludwig Laband gör ikväll debut i Väsbytröjan då Filip Rydström och Rasmus Rudslätt saknas i laguppställningen.

Halmstad - Hudiksvall
I lagens senaste möte vann Hudik med 4-3. Kvällens match är sista chansen för Halmstad om de vill hänga med i kampen om den Allsvenskaplatsen.

Vinna eller försvinna

Dagens omgång i kvalet till Hockeyallsvenskan är om möjligt ännu viktigare än den senaste. I nuläget leder Kristianstad serien på 13 poäng medan Hudiksvall flåsar dem i nacken med 11. Efter tätduon så återfinns Halmstad, Brödernas/Väsby och Vimmerby på 8 poäng och tabellens jumbo är Piteå på 6 poäng.

Idag möts Vimmerby-Hudiksvall, Brödernas/Väsby-Halmstad och Kristianstad-Piteå. Skulle Kristianstad och Hudiksvall vinna sina matcher samtidigt som Väsby och Halmstad kryssar så drar toppduon ifrån ytterligare.

Jag tror att Brödernas/Väsby, Hudiksvall och Kristianstad vinner dagens matcher.

Mhockey

Foto mhockey.se

Brödernas/Väsby tappade en poäng

Brödernas/Väsby lyckades vinna den viktiga matchen mot Kristianstad med 4-3 efter att Fredrik Forsberg avgjort på övertid. Kristianstads kvittering till 3-3 kom i numerärt överläge. Ett mål som kändes väldigt orättvist då hemmalaget radat upp chanser precis innan gästerna fick prova lycka i powerplay. Tack vare segern så lever serien då vi passerat mittpunkten.

Utöver ovan nämnda match så vann Hudiksvall mot Piteå på övertid med 3-2 och Halmstad tvålade dit Vimmerby med klara 6-3.

På torsdag tar Hudiksvall emot Brödernas/Väsby, Halmstad gästas av Kristianstad och Vimmerby drabbar samman med Piteå.

Mhockey

Bild från Bildbyrån

Kristianstad satte sig i förarsätet

Kristianstad vann prestigemötet mot Hudiksvall med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Filip Lennström i den andra perioden. I de övriga matcherna så vann Vimmerby mot Brödernas/Väsby med 3-2 och i dagens tredje match så vann Halmstad med 4-3 mot Piteå efter att han vänt underläge 1-3 till seger 4-3.

Efter dagens matcher så har Kristianstad skapat sig en lucka till övriga lag. Just nu har skåningarna fyra poäng till godo på Väsby, Hudik och Vimmerby.

På tisdag möts Halmstad-Vimmerby, Piteå-Hudiksvall och Brödernas/Väsby-Kristianstad.

Mhockey

Foto Jesper Zerman

Tungviktsmöte väntar i Kristianstad

Då återstår det mindre än en timme till omgång fyra i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Efter tre omgångar toppar Kristianstad tabellen med sju poäng tätt följda av Brödernas/Väsby och Hudiksvall på sex poäng vardera. Piteå och Vimmerby har tre poäng vardera och Halmstad är seriens jumbo med två inspelade poäng.

I dagens omgång väntar tungviktarmöte mellan två av förhandsfavoriterna Kristianstad och Hudiksvall. Vimmerby tar emot Brödernas/Väsby och Halmstad tar emot Piteå.

Jag tror att Hudiksvall, Brödernas/Väsby och Halmstad vinner dagens matcher.

Mhockey

Foto: mhockey.se

Dags för rond två!

Kvalseriepremiären bjöd på en riktig smällkaramell i LF Arena i Piteå där PHC lyckades besegra Vimmerby med hela 7-1. Halmstad lyckades dessutom vinna med 4-3 mot Kristianstad på övertid. I tungviktsmötet mellan Väsby och Hudiksvall, så gick gästande Hudik segrande ur striden med 6-3.

I eftermiddag är det dags för omgång två.

Halmstad - Brödernas/Väsby
Halmstad känns spontant som ett lag som passar Väsby ganska illa. Ett hårt jobbande kollektiv med en bra målvakt. Ser man spelare till spelare så ska Väsby vinna denna match. Men Halmstad har skrällt förr.

Piteå - Kristianstad

Kan Piteå följa upp insatsen i premiären så får favoriten Kristianstad en jobbig match. Kristianstad vill ogärna inleda kvalserien med två raka förluster så de lär bjuda upp till kamp.

Hudiksvall - Vimmerby
Hudik gjorde en fin insats i premiären medan Vimmerby knappast kan vara nöjda med sin premiär. Jag tror att Hudiksvall kommer att gå segrande ur dagens match med 4-2 eller något liknande.