• Hem
  • Mhockey
  • De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Södra
De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Södra

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Södra

Dags att avsluta artikelserien om de största förlustar i HockeyEttan med den södra serien här.

Alvesta - Nykomlingen Alvesta har tappat flera tunga namn i sommar. Några av dem är Leo Böris, bröderna Zöllner och poängkungen Hampus Andréen. Men lagets allra tyngsta tapp tycker jag är backklippan Adam Åkesson med över 350 Allsvenska matcher på sin meritlista. Nu tappar man visserligen inte Åkesson helt då han kommer att vara lagets assisterande tränare, men han kommer att saknas på isen.

Borås - Likt Alvesta så kommer Borås tyngsta tapp återfinnas på tränarbänken i vinter. Det handlar såklart om Fredrik Eriksson. 40-åringen med strax över 300 SHL-matcher och över 400 matcher i den tyska ligan kommer givetvis att saknas på isen. Eriksson gjorde den gångna säsongen hela 40 poäng från sin backposition.

Halmstad - Laglojale Melker Iversen som spelat i Halmstad sedan 2016 lämnade i somras Hammers för spel i Visby. Den 26-årige skåningen som de senaste två säsongerna har varit lagets assisterande lagkapten är en oerhört nyttig spelare med en hög arbetskapacitet. Poängproduktionen har varit lite upp och ner men kapaciteten finns absolut.

Karlskrona - KHK har fått behålla de flesta av sina bästa lirare. En spelare som dock bör anses som är tung förlust är kanadensaren Todd Winder som är klar för danska Frederikshavn White Hawks. Winder som 2020 vann den kanadensiska collegeligan USports. Under sina tre säsonger i ettan gjorde Winder gjort 97 poäng.

KRIF - 29-årige Martin Pärna återvänder till Vimmerby som han representerade säsongen 2018/2019. De senaste två säsongerna har Pärna varit en av KRIFs bästa spelare och producerat 59 poäng.

Kristianstad - Degraderade Kristianstad har tappat stora delar av sitt allsvenska lag. En av de absolut tyngsta tappen är målvakten Filip Larsson som kritat ett avtal på två år med SHL-klubben Leksands IF. Larsson har tidigare i AHL och Allsvensk hockey med tre klubbar.

Mörrum - Bröderna Martin och Tom Fridén är svåra att sära på. Bröderaduon som lämnat GoISet för ärkerivalen Karlskrona. Den 21-årige brödraduon stod för 61 poäng tillsammans den gångna säsongen.

Troja-Ljungby - Troja har inför säsongen minskat sin budget. Detta har inneburit att man tappat ett par meriterade spelare. Det största tappet anser jag är målvakten Wictor Ragnewall till Kristianstad. Den 30-årige målvakten har varit Trojas förstemålvakt sedan 2018. Han har nästan alltid levererat och blir en viktig kugge i Kristianstad satsning mot HockeyAllsvenskan.

Tyringe - Finländaren Jesper Ahlgren var en av skåningarnas bästa spelare när man gick upp i ettan 2022. Den 28-årige rightaren som har på två säsonger gjort 38 mål för Tyringe fortsätter nu sin karriär i seriekonkurrenten KRIF.

Vimmerby - Det blev bara en säsong i Vimmerby för Adam Bäckstrand. 23-åringen från Växjö återvänder till sin tidigare klubb Mörrum. Den storväxte forwarden gjorde 6 mål och passade till 24 på 42 matcher den gånga säsongen.