• Hem
  • Mhockey
  • De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Östra
De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Östra

Bild från Bildbyrån

De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Östra

Nu har turen kommit till den östra serien. Flera lag har drabbats av tunga förluster.

Brödernas/Väsby - En av ettans största artister de senaste två åren Carl Wassenius lämnar Väsby för allsvenska Almtuna. "Wasse" gjorde den gångna säsongen 65 poäng på 47 matcher. Wassenius är en sevärd spelare som på egen hand kan ändra en matchbild.

Enköping - Simon Sjöberg värvades ifjol in från Sundsvall som en tilltänkt nyckelspelare. Sjöberg var nyttig men fick inte alls fart på det målskytte som han hade visat prov på i Sundsvall. Nu har Simon bestämt sig för att vända hem till Sundsvall och tidigare klubben Kovland.

Huddinge - När Huddinge värvade Filip Pilö för tre år sedan trodde jag och många andra att det skulle bli kort visit i HockeyEttan för Pilö. Han har blivit succesivt blivit bättre för varje år, men inte tagit steget till HockeyAllsvenskan ännu. Tar han steget till i sin nya klubb Tyresö/Hanviken?

Linden - KHL-meriterade Atte Mäkinen spelade i den finska högstaligan Liiga med Ässät så sent som 2021. 27-åringen var tillsammans med tvillingbrodern Miro nyttiga kuggar i Linden under förra säsongen. Nu lämnar brödraduon Eskilstuna efter en säsong.

Nyköping - Dansken Søren Dietz-Larsen slog igenom i Segeltorp 19/20. Efter två bra säsonger i Nyköping så har Dietz-Larsen fått ett provspelskontrakt i allsvenska Mora.

Segeltorp - Kvicke forwarden Robin Carneholm lämnar ett stort tomrum efter sig i "Torpet". 23-åringen vänder tillbaka till Huddinge där han spelat som junior. Det är inte alls omöjligt att Carneholm tar ytterligare steg under den stundande säsongen.

Tyresö/Hanviken - Backen Ludvig Georgsson har de senaste två åren varit en av Hanvikens bästa spelare. Ludvig har stod under sin tid i Tyresö i skuggan av Edvin Hammarlund som under förra säsongen gick till Djurgården. 23-årige Georgsson lämnar nu söderort för Brödernas/Väsby.

Vallentuna - VBK har tappat fyra tongivande spelare från fjolårstruppen i Gustav Jansson, Hugo Haas, Christian Holmblad och Jacob Lundin. Det allra tyngsta tappet är målvaktstalangen Hugo Haas som skrivit på för Boden. Haas hade stor del i att Vallentuna var nära att slå ut Kalix i slutspelet.

Visby/Roma - Backklippan Erik Palm har varit en nyckelspelare i Visby under sex säsonger. Palm vänder nu hem till södra Stockholm och kommer att representera Tyresö/Hanviken.

Wings - Snabbe forwarden Jesper Andersson hyrdes ut till Väsby under transferfönstrets sista dygn. Någon succé i Väsbytröjan blev det inte poängmässigt men arbetsinsatsen går inte att klaga på. 21-åringen är nu klar för Skövde i den västra serien.

Missa inte texten om de tyngsta förlusterna i HockeyEttan Norra
Missa inte texten om de tyngsta förlusterna i HockeyEttan Västra