• Hem
  • Mhockey
  • De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Norra
De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Norra

Bild från Bildbyrån

De tyngsta förlusterna i HockeyEttan Norra

De flesta klubbarna i den norra serien är klara med sina lagbyggen. Flera klubbar har intressanta lag inför säsongen, men det finns även flera tunga namn som har lämnat. Nedan har jag listat respektive lags tyngsta spelartapp.

HockeyEttan Norra
Boden
- Robin Höglund är inte den spelare som gör mest poäng. Men det finns få spelare som är så nyttig för sitt lag som Robin är. Visst går det överstyr ibland men Höglund lämnar få spelare oberörda. Nu flyttar hårdingen söderut till Borås och jag är övertygad om att han kommer att vara saknad av Bodenfansen.

Clemensnäs
- Jonatan Sundin kom tvåa i lagets interna poängliga med 65 poäng på 29 matcher. Klar för Gislaved i HockeyTvåan.

Hudiksvall - Hudik har en stor omsättning i truppen efter att tränaren Dennis Hall lämnade för Allsvenskan. Backsidan är den lagdel där man byggt om mest. Och enligt mig är Gustav Nielsen som är klar för danska Sønderjyske det tyngsta tappet.

Kalix
- Att Kalix skulle tappa poängkungen Emil Lindblom var väl kanske inte helt osannolikt. Men att tappa honom till ärkerivalen Boden måste svida.

Kiruna IF - Allsvenskt meriterade Calle Källström lämnar Kiruna IF för den Kiruna City i HockeyTvåan. Källström har under sina fem säsonger varit en ledargestalt i Kiruna och gjort mycket i det tysta. Den sista säsongen var inte lysande men jag skulle ändå vilja påstå att den gänglige forwarden lämnar ett tomrum efter sig.

Piteå
- Magnus Isaksson har under många år varit en institution i Piteå. Han har alltid levererat och har varit en av ligans bästa spelare. Nu har 36-åringen bestämt sig för att varva ner i Rosvik. Ett jättetapp för Piteå både på och utanför banan.

Strömsbro
- SHL-meriterade backen Adam Deutsch kommer att vara en kännbar förlust för "Rallarbo". Klubben tappar dock inte bara en Deutsch utan tre. Adams yngre bröder Gabriel och David kommer inte heller komma till spel i Strömsbro till hösten.

Sundsvall
- Marcus Sirén var Sundsvall poängkung och lagets klart största stjärna ifjol. Men nu står det klart att 25-åringen lämnar klubben efter bara en säsong. Vart Sirén tar även i nuläget oklart.

Vännäs
- Filiph Åström återvände till Umeå för två år sedan efter en tung säsong i Allsvenska Västerås. Filiph har sedan han anslöt Vännäs varit en nyckelspelare i laget och lämnar ett stort tomrum efter sig nu när han flyttar till Vimmerby.

Örnsköldsvik - Linus Håkansson gjorde A-lagsdebut i Ö-vik som J18-spelare. Nu lämnar han som 22-åring för seriekonkurrenten Kalix. Håkansson hade lite av ett mellanår den gångna säsongen, men säsongen 21-22 gjorde han 51 poäng på 42 matcher.