Dragskott rankar lagen i SHL - plats 3
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 3

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 3

3. Luleå (12/15)

Målvakter: ++++

Joel Lassinantti och David Rautio.
Luleå hade en stark målvaktsbesättning redan i fjol - nu är den ännu bättre. Stabile David Rautio får ses som en uppgradering och ger LHF en alldeles utmärkt konkurrenssituation på målvaktsfronten. Luleå har definitivt ett av SHL.s främsta målvaktspar på förhand.

***

Backar: ++++

Erik Gustafsson, Joonas Jalvanti, Oscar Engsund, Nils Lundkvist, Daniel Sondell, Pontus Själin, Jesper Sellgren och Fredrik Styrman.
LHF hade ett väldigt, väldigt vasst försvarsspel förra säsongen. Till stor del tack vare den gedigna backbesättningen. Här finns det visserligen ett frågetecken gällande Jesper Sellgren (det blir spel i Carolina Hurricanes om han tar en ordinarie plats där), men backsidan ser bra ut även vid ett scenario där vederbörande hamnar i NHL. Härföraren Erik Gustafsson är SHL:s störste backprofil och det finns mycket kvalitet i övrigt i såväl offensiven som defensiven.

****

Forwards: ++++

Jack Connolly, Juhani Tyrväinen, Arttu Ilomäki, Niklas Olausson, Petter Emanuelsson, Einar Emanuelsson, Noel Gunler, Robin Kovacs, Filip Hållander, Emil Larsson, Austin Farley, Karl Fabricius, Jonas Berglund, Carl Mattsson och Isac Brännström.
En lagdel som känns ännu bättre än i fjol. Inte minst med tanke på att centerbesättningen - som håller tämligen hög klass - har fått ett bättre djup. Luleå har material till fyra kedjor som kan producerade i rätt så stor omfattning. Här finns det även en bra mix av olika spelartyper och en bra blandning mellan etablerade spelare samt talanger med framtiden för sig. Norrbottningarnas forwardsbesättning är topp tre i SHL - om än med ytterst liten marginal.

Läs även:

Plats 4
Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget