Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7

7. Rögle (11/15)

Målvakter: +++

Roman Will och Christoffer Rifalk.
RBK:s målvaktsbesättning har inte - på förhand - någon form av "stjärnprägel", men förtjänar utan tvivel en trea i betyg. Landslagsmeriterade Roman Will får betraktas som ett spännande namn och Christoffer Rifalk var suverän i HockeyAllsvenskan i fjol. Det känns som att den sistnämnde är redo för SHL. Rögle har en bra konkurrenssituation på målvaktsfronten.

***

Backar: ++++

Craig Schira, Kodie Curran, Niklas Hansson, Jakob Ragnarsson, Samuel Jonsson, Erlend Lesund, Jakob Bondesson, Daniel Bertov och Érik Gélinas.
Backsidan ser tämligen intressant ut. Det spetskompetensmässiga är vasst - framför allt i form av Kodie Curran och Craig Schira. Rögle har flera backar som i sämsta fall håller god SHL-klass och bra egenskaper i såväl offensiven som defensiven. Därmed inte sagt att skåningarnas backsida tillhör seriens övre halva.

***

Forwards: ++++

Dennis Everberg, Daniel Zaar, Ted Brithén, Anton Bengtsson, Dominik Bokk, Erik Andersson, Hampus Gustafsson, Nils Höglander, Taylor Matson, Wilson Johansson, Adam Edström, Simon Ryfors, Mattias Sjögren, Kevin Wennström och Leon Bristedt.
RBK:s starkaste lagdel. Här har det förstärkts på ett alldeles utmärkt sätt. Inte minst i form av Dennis Everberg. Supertalangen Dominik Bokk sticker också ut lite extra. Rögle har dessutom kvar många viktiga pjäser från i fjol. Det finns material till tre producerande kedjor. Ängelholmarna har sammanfattningsvis en härlig blandning av offensiv spets, gedigen defensiv kompetens och solida grovjobbaregenskaper. Forwardsbesättningen ger Rögle hopp om ett långt slutspel.

Läs även:

Plats 8
Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget